Victoria Solås

2012-01-31
22:22:37

Crying Over You - Taio Cruz
Efter sista lektionen gick jag ganska direkt för att ta in Ortencia. När jag kommer fram, snackar jag lite med Nathalie. Slutar med att Ortencia får gå ett till pass idag för att hålla henne och Magic sällskap. Red ett litet dressyrpass på ängen i kvällssolen.
Passet i sig, gick halv bra. Hon var väldigt på så fick sitta och hålla otroligt mycket. Bogarna skött hon ut, så fick sitta och peta in dem. När allt väl kom på plats så gick det väl helt okey. Inte ett dåligt pass, men inte ett super pass heller.
Får ju ändå tänka på att hon bara har varit här i 2 dagar och hon inte haft ett ordentligt dressyrpass på 3 veckor. Så någon dag då hon accepterar ridhuset så får vi ta tag i livet!
Nu har vi ätit pizza/kycklingrulle och tittat på Home On The Range. Tackar Berglund som ville köra. Lyckades nicka till några gånger under filmen, höhö!

2012-01-31
18:19:24

Radio Girl - Volbeat
Var så fint väder och jag hade håltimme på 3h att jag red ut i det vackra vädret!
Stallet


Bild på mitt Jacson schabrak.
Red ut som sagt. Super mysigt! Red bort till klätterbaken. Släppte henne där, för hon hade så otroligt mycket energi! när vi kom ner igen så skulle hon absolut upp och springa igen, haha.
Mockade och fixade klart i stallet, så det bara var att komma ditt sen och ta in henne :)

2012-01-31
08:55:53

Hello - Kelly Clarkson
Nytt rött schabrak. Velat ha ett rktigt länge nu!
Ryktväska från Eskadron.
Har inte skrivit på några dagar. Det har väl hänt en hel del, faktiskt.
Ortencia har kommit ner till skolan nu i söndags. Hon verkar trivas jätte bra. Stressar inte upp sig, förutom när de andra hästarna går in på kvällen. Hon hade fått ett litet sår, men endast ytligt
Igår förmiddag skule jag, Cristina och Fanny åka till hästshopen på förmiddagen. Självklart missar vi med ca 200 m. Känns rätt surt, så gick och mockade för Ortencia istället. Fanny var snäll fyllde häpåsar samt foderhinkarna. Gick sedan hem och hade lektioner istället.
På em åkte vi in istället till hästshopen. Det var 25-50 % på hela butiken. Fick med mig ett rött schabrak och en ryktväsk . Ska ta kort på det jag köpte i lördags med, I promise!
När vi skulle hem så åkte vi en tidigare buss än planerat. Vilket slutade med att vi fick vänta på buss(som inte kom) i nästan en timme! Vill lova attd ett INTE var varmt alls .. Snälla Ribås kom och hämtade oss, efter många om och men!
Var hemma i en kvart innan jag drog till stallet. Ortencia hade kommit in vid 6 tiden idag. Måste tacka Moa för att hon gjorde det!
Red Ortencia i stora ridhuset. Inte mer än 15 minuter allt som allt, tror jag. Mest skritt och lite trav i ena varvet för att hon skulle få röra på sig iaf. Idag blir det rida med Nathalie. Trevligt!
Kom hem och hade sällskap på rummet, haha! Bakade kladdkaka och hade typ lite vattenkrig också.
Kommer väl inte på mer att skriva just nu. Kommer väl skriva ett till inlägg senare ikväll. Tänkte jag skulle skynda mig till stallet idag. Får se hur bra det går ..
Nej, nu ska jag var aktiv på lektionen!

2012-01-31
08:10:29

Party With My Pain - Johnossi
Fy, skäms vad dåligt jag uppdaterar! Får bli skärpning med det! Nu ska jag iaf sticka till min lektion. Får väl ta och blogga där lite mera, tror jag.

2012-01-30
10:54:31

It's No Getting Over - David Guetta
En liten bildbomb på förra veckan! :)
Fanny innan krogen i onsdags
Cristina innan krogen i onsdags
Babes!
Haha, man får allt bjuda på sig själv! :D
Har ingen aning om vad som har hänt med bilden, haha!
Fredagens shopping :)
Fanny innan krogen i fredags
Johanna och Frida innan krogen i fredags
Jag innan krogen in fredags
Haha, egobild från shopping turen i Borås i lördags
Våra hönor värper 2 gulor.(Pappas hembakade macka)
Påväg till skolan med pappa och Ortencia.

Kommer flera bilder! :)


2012-01-28
19:55:35

Close Yet Far - CKY

Hsnn inte med att skriva så jätte mycket på bloggen igår.
Drog in till stan med Fanny, Johanna och Frida. Mysigt var det. Fick väl bara med mig en bh och 3 trosor(bilder kommer) Hoppade av bussen vid Lynga då den inte gick till Harplinge. Fick låna Maries bil att köra med till skolan. Nice! 

In i duschen, åt mat, såg sista avsnittet av PH, fixade mig. 
Vid halv 9 åkte vi tillbaaka till Lynga där vi fixade det sista plus förfestade. Blev hämtade och fick skjuts in till Halmstad. Hamnade på Corner först. Sedan drog vi till Underbar
Hade en jätte trevlig kväll! Träffade både nya och gamla vänner. Awesome! Kvällen slutade hemma hos "S".

Gick upp vid 8 för att åka in till Halmstad. Åkte tåg till Gbg och slutligen vidare till Herrljunga. Körde hem. Åt typ av frukost. Bestämde oss sedan för att åka till Borås för lite shoppning!

Fick med mig hem:(bilder kommer)
- Jacson dressyr schabrak (brunt)
- Bruna Kingsland ridstruumpor
- Shorts
- Bh
- Trosor
- 2 filmer
- En present till mor och far


Var även och handlade lite mat osv. Körde vilse på vägen hem. Smart ohja!

Har varit ute i stallet och pussat på min häst. Borstade även bort maaaaaassa hår! Blev ingen ridning. Imorgon ska hon skos innan vi åker. Släppet hämtas kl 9. Så åker kanske 10-11 någongång och är framme vid 1-2 tiden! Längtar något så gryyyyymt! Denna vårterminen kommer lätt bli den bästa!


2012-01-27
10:30:26

Pumpin' - Lucky Man Project
Detta är försäljaren Emma Lindell. Hon gjorde min dag som ville sälja mig underkläder. Tyvärr, har jag inte köpt någonting ännu, haha!
Blir eventuellt uteritt med henne på söndag om jag hinner. Which I hope!

2012-01-26
19:36:47

Serenada - Morandi

Sprungit lite små ärenden nu på eftermiddagen. Blev ingen shopping idag av flera anledningar. Rätt skönt för min del för jag vet inte hur länge jag hade orkat hålla mig vaken ..
Har som sagt fortfarande inte sovit någonting sedan tisdags natt. Åt lite mat innan samtidigt som jag tittade ett avsnitt Paradise Hotel. Hoppade in i duschen efter det
Nu ska jag sätta mig och skriva lite uppsatser som jag har att göra i väntan på att "S" ska komma hit. Nej, nu har jag väl ingenting mera att skriva om. Hejsvejs!



2012-01-26
13:15:38

Bust A Shot - Akon
Jaa, dagen slutade med att kl 10 drog vi ut på krogen. Lagom impulsivt! Har inte sovit någonting inatt alls. Är helt speedad och klockan är nu 11. Innan bussen kom satt man utomhus och frös. Tog bussen till skolan vid halv 8 ca.
Haha, fick bussen att vänta typ 10 minuter för Fridas buss var försenad! Snäll chaufför!
Haft 2 lektioner. Haft provet. Klarade mig inte. Hade 78,20% och 80% var för Godkänt. Fick en fråga utöver det, så hon satte godkänt ändå. Snäääällt!

förövrigt så funderar jag starkt på att starta LB:0Ortencia den 10 februari. En tävling i dressyr och det är 12 dagar efter att hon har kommit ner till skolan.
Räknar med att det kommer bli en omställningen för henne. Tar max en vecka eller minst en dag. Men men, det lär jag ju märka. Hon hinner landa innan tävlingen iaf. Kommer absolut inte satsa för att knipa en rosett. Utan för jag ska få någon annans synpunkt på hur min ridning går och ta det som ett träningstilfälle helt enkelt!
Kan ju alltid hoppas på en rosett, men tror väl knappast att det kommer bli av. Jag kommer vara nöjd oavsett, för hon är duktigast av alla ändå!

2012-01-25
21:09:29

Fest Hos Mig - Kick
Denna dagen har varit rätt kort? Hade hovslageri på morgonen. Fick sko Barriär. Gick otroligt bra faktiskt! Lunch då man åt endast sallad, morötter, knäckebröd och lite bitar av baguetter. Sen hade vi religion och naturkunskap där jag faktiskt satt och jobbade lite granna.
Nu på eftermiddagen har vi varit på Max. Där åt Fanny och Cristina. Eller ja, Cristina gjorde, Fanny tog endast en lyxshake.
Jag ahde beställt fläskpannkaka i skolan vilket var otroligt gott! Några timmar var internet borta, så kunde inte helt plugga som jag ville .. Har en inlämning klockan 12. Får se om internet håller i sig! Annars är det bara att säga imorgon att det inte gick med internetet ..
Jaja, är otroligt festsugen! Vilket jag inte är ensam om! GAH!
Nej, nu ska jag plugga, eller hoppa in i duschen. Let's find out!


2012-01-24
18:56:35

Inside Out - Britany Spears
Somande runt klockan 5 på morgonen. Inte rba alls. Till första lektionen hade vi hoppninge. Fick Dirigent. Var väl inte så jätte positivt inställd till detta, men bestämde mig för att göra ett försök. Och gud som det gick bra! Inte över drivet bra, men ändå bra!


Hoppade på böjda spår så vi skulle få kontroll, se till att ingen bog stack ut osv. Riktigt härligt att få rida en mer utbildad häst!
Efter det var det kunskapstorg. Jag och Frida satt på rummet och såg på ponnyakuten, igen ..
Mikrobiologin eller Genetiken får man nästan säga nu? Så gjorde vi väl inte så mycket. Jag hittade en sida som jag ska återberätta på fredag. Får se hur det går då jag har om tryffelsvampar?
Efter skolan tittade jag och Fanny klart på vårat avsnitt Paradise Hotel(Norge). Sa att jag aldrig skulle börja titta på det. Fick allt äta upp mina ord .. Ska sitta uppe till 12 för att kunna se nästa avsnitt, hehe!
Har även tittat på debatten om ridsporten i Kvällsöppet, TV4 play. Ridsporten äger ut alla andra tack vare Jens Fredricsons klockrena komentarer!
Har druckit snart en stor kopp med té och honung. Ska sätta mig och plugga nu är tanken. Får se om jag skriver ett till inlägg idag.
Om inte ha det så bra!


2012-01-23
23:40:06

Trance Up - Basshunter
Vad har jag gjort idag? Jo, jag vaknade av mig själv vid 9. Gick upp. Duschade och tog det allmännt lugnt. Hade mentorstid vid 11. Inte så speciellt med det. Åt lunch, eller frukost för min del. Såg ingen vits i att äta lite frukost, när jag ändå skulle äta några timmar senare.

Efter lunch hade vi naturkunskap. Klarade av Miljökörkortet. Feel's good! Efter det hade vi svenska där vi inte alls gjorde så mycket. Haha, jag och Isabelle satt och tittade på Ponnyakuten istället.
Efter skolan åt vi lite mat. När vi hade slappat och återhämtat oss från maten så stack vi till gymmet. Var rätt så slapp idag så gymmade inte så mycket som de andra. Men allt som allt var vi där i 1h.
Resten av kvällen har det väl inte hänt så mycket. Folk har sprungit ut och in här i stort sätt. Börjar bli riktigt trött så ska nog gå och lägga mig faktsikt. Nighty Nighty

2012-01-22
23:29:23

Make It Last Forever - Taio Cruz
Jaa, dagen har gått otroligt fort! Vaknade självmant vid 9. Åt fruskot. Släppte ut hästar och mockade 6 boxar. Tog in Ora'miss. Målet med dagen var att filma henne så prioriterade henne först idag.
Otrolit härligt väder! Hade på mig säkerhetsväst, fast visste nästan på förhand att hon inte skulle hitta på någonting.
Kan verkligen inte rida denna häst då jag BARA sitter och skrattar för hon är så lat.
Trots att hon inte varit riden på 9 månader, inte haft underlag i hagen så hon inte kunnat röra på sig, var hon för lat för att orka galoppera ..

Jag och Ora'miss

Nästa häst på listan blev Legolas. La på sadel och träns. Longerade han endast. Han var otroligt pigg, då han inte har skor så har han inte heller kunnat röra på sig ordentligt i hagen, haha!
Mamma låg på hans rygg i stallet, endast för hon ville få en känsla av hur han var att "sitta" på. Om jag ev ska sommarjobba hos Per och Helen så tar jag nog med mig Legolas och Ortencia. Men det är i framtiden!

Legolas i linan

Sist men absolut inte minst var Ortencia. Hon var nästan lika pigg som igår! Inga luftsprång alls idag, men det var så otroligt mycket power ändå! Att skritta fram gick mycket bättre idag än igår till en början.
Själva ridpasset jobbades på olika stora volter. Mest för att kunna flytta henne, halvhalter, få henne att lyssna osv.
Jobbade en hel del i galopp för att stärka henne en massa. Trodde hon skulle vara genomsvettig. Hon fick gå ett kort, men intensivt pass. Tror ni hon var svettig någonstans? Självklart inte ..

Gick sedan in efter att Ortencia var klar. Hjälpte syster med matten. Sjukt vad man tappar på ett år! Nåväl, körde till Falköping. Hoppade på tåget och åkte till Halmstad. Fick skjuts ifrån Harplinge.
Har packat upp, suttit och skrivit på detta inlägget. Ska börja sitta och knopa på Ora'miss film. Elelr så går jagoch lägger mig? Inte valt ännu ..


2012-01-22
17:02:00

One Million - Alexandra Stan
Ridit Ora'miss
Longerat Legolas
Ridit Ortencia
Detta har jag gjort idag. Nu åker jag till Halmstad. Ciao!

2012-01-21
20:00:45

Do Me Right - Mohombi
Bild ifrån skolan igår.
Halmstad några timmar senare igår.
Sötaste Fanny!
Johanna och Fanny
Torsdag: Körde traktor på kvällen och lyckades knipa ett VG. Gymmade med Fanny och Sofie i en timme ca. Skulle sätta oss och äta pannkakor, då vattenkriget började till viss del.
Var ca 1 cm vatten över hela skog tillslut .. Kul som bara den hade vi! Var även helt okey att städa upp allt vatten, haha! Bastade även lite granna på kvällen.
Fredag: Upp och duschade vid 7. Åt frukost. Hade dubbelpass i Mikrobiologi. Jobbade faktiskt på bra. Åkte in till stan med Cristina. Mötte upp Fanny och Johanna.
Åt pizza på Cleopatra. Sjukt gott samt mätt blev man. Åkte tåg till Jönköping där jag även tillbringade natten hos "S".
Knasigaste hästen efter dagens ridpass!

Lördag: Vaknade vid 11. Åkte tåg till Falköping. Körde hem. Åt frukost. Bytte om och gick ut vid 2-tiden? Tog in och pysslade lite kort med Ortencia.
Sadlade och tränsade. Red på åkern. Ortencia var otroligt pigg! Kan jag förstå då hon har vilat i 2 veckor(hon är hemsk att rida efetr 2 dagars vila .. ).
Sen har det varit dåligt underlag i hagen så hon har inte fått röra på sig tillräckligt i där.
Detta tog hon ut idag. Tror hon försökte härma en luftakrobat för de första 20 minuterna var hon mer i luften än på baken. Stegrat, bockat, sparkat bakut samt gjort några fina capriole-språng!
Att skritta fram var helt omöjligt då det bara var tripptripptripp! Lätt henne få släppa ut 2 varv på åkern. Gissa om någon blev glad?
Haha, när hon hade lugnat sig fick hon allt jobba. Tillslut blev hon riktigt fin! Tog stödet till viss del, sökte ner jättefint.
Däremot så skött hon ut bogen hela tiden så fick sitta och peta in den hela tiden. Men det löste sig så småningom det med!
Pysslade om henne en hel del efteråt. Mamma har varit snäll och köpt ett grimskaft som matchar hennes grimma samt täcke! Super glad, haha! :D Mockade en box.
Bild på Ora'miss som föl på Elmia.
Tog in Ora'miss. Pappa skulle verka henne lite så tänkte det är trevligare med en torr häst! Sopade stallgången. Fixade på tavlan så den blev fin (behövdes!)
Efter att pappa hade verkat henne så satte jag igång med att snygga till Ora'miss lite granna. Klippa mannen(där grimman ligger), klippa hovskägg, klippa under hakan, klippt öron. Borstade igenom hela henne. Lerig häst vill jag lova!
Nu ska jag bara ta det allmännt lugnt. Ska äta pizza idag, igen! Tänkte inte helt på det igår .. Fast nu är det ju hemmalagad pizza. Gott! Kommer somna tidigt idag. Eller ja, det hoppas jag på iaf.
Imorgon ska jag försöka hinna med massa! Rida Ora'miss medans hon ändå är torr. Pappa eller någon annan ska filma. Lär nog dö, då hon inte har varit riden sedan påsk? Jaja, Shagya Araber är snälla, trots viloperioder som är långa.
Ska även skritt ut en tur med Emma och Kingen. Ska försöka jobba Ravell lite granna. Samt försöka hinna med några andra hästar med!

2012-01-21
14:17:08

Farwell - Kamelot
Sorry för dålig uppdatering! Blir väl bättre senare idag. För just nu ska jag ut och rida den bästa hästen i stallet. Känns konstigt att tänka att det är endast 8 dagar kvar tills hon står nere på skolan. Me like!

2012-01-21
08:24:00

Break Your Neck - Mya

2012-01-21
07:58:00

Jessica Mauboy - Inescapable

2012-01-19
23:29:56

Lovin - Mohombi
Fick bli en gammal bild på mig och Frida för att fylla ut lite :)
Måste sova så orkar inte helt berätta om dagen som har varit. Har varit otroligt händelserikt iaf!!!

2012-01-19
07:23:00

Shake Ya Body - Tyra Banks

2012-01-18
21:15:01

Honestly - Kelly Clarkson

Måste tacka Fanny som fått mig på bättre humör!

Stack iväg och gymmade lite mer än 1h! Sjukt skönt att få röra på sig igen. Börjar få noja över att jag går upp i vikt .. Nåväl, ska sätta mig och skriva träningsschema. Sen skriva lite på mitt partiprogram. Efter det så ska jag sova.

2012-01-18
17:41:58

Scream And Shout - Skrillex
Nu är vi hemma ifrån Halmstad! Var jätte mysigt, verkligen. Fikade på "Regnbågen", et mysigt litet fik. Stack inom Gina Tricote där jag hittade ett vitt linne som jag letat efter jätte länge. Eller, länge och länge .. Mitt gamla gick sönder för 1-2 år sedan? Nu har jag ett nytt iaf! Var inom Hemköp och handlade druvor. Var inte sugen på någonting annat än det.

Just nu vill jag bara hem. Är trött på att vara på skolan. Är trött på mitt rum. Vill verkligen inte vara här just nu. Allt är så tråkigt. Är sugen på att gå ut och gå, men självklart så ÖSER det ner med regn .. Vill gå och gymma, för jag har typ inte rört mig så mycket på några dagar nu. . Men mest vill jag hem! Inte varit hemma på 1,5-2 månader snart. Det känns .. Jag behöver en kram. Jag behöver plugga. Jag behöver bara komma bort just nu .. Kan väl slänga in att jag har ont i huvudet lite granna också. Så nu är jag klar med att klaga.

Jag känner att jag är i stort behov av egen tid. Känns som en kopp som håller på att rinna över. Det är inte att folk är jobbiga, utan det är folk vart man är. Går man någonstans är det folk. Vill man vara själv går det inte för man bor med någon. Klagar inte på min rumskamrat. Sofie är toppen! Men skulle älska en enkelrum .. Allting blir bara, enklare .. ?

Hoppas ni har en bättre dag.

2012-01-18
08:19:00

Jam (Turn It Up) - Kim Kardashian


Ja, då var dagens första passet avklart. Har varit lite duktig. Har faktiskt börjat på pratiprogrammet. Och kommit en bra bit! Får se vad Fredrik tycker om allting än så länge.

Vid 1 tiden någongång idag så kommer Bertilsson och hämtar mig och Fanny. Då åker in till stan. Solar, fikar, handlar osv. Ska förstora kort på Ortencia hade jag tänkt samt köpa en ram och sätta upp på väggen. Nu är bara problemet .. Vilken bild?

2012-01-17
21:40:53

Sending S.O.S - Nightcore


Vid 3.10 sitter dem på ponnysarna. Så här kan det gå när det är amatörer som ska rida en bana på ponnysar! Skrattar nästan ihjäl mig!

2012-01-17
18:45:13

Right Now - Kat Deluna

Jag och Copri för snart 1 år sedan.

Måste inse att jag var kass då. Var helt hemskt att se de andra bilderna från det ridpasset .. Kan ju iaf säga att jag har utvecklat min ridning mycket!

Imorgon blir det in till Halmstad med Fanny och Bertilsson. Vet en sak jag ska göra förutom att fika, sola och handla lite mat. Det är att ta fram en eller två bilder på Ortencia. Göra dem stora. Köpa en ram som passar och hänga på väggen här. Måste ju ha det nu som hon faktiskt kommer ner hit. Endast 12 dagar kvar!

Kommer helt hem på lördag då jag gör ett upphåll i Jönköping över natten. Mys! Så i helgen blir det att rida finaste hästen. Ska försöka dra med Emma på en lång skrittrunda. Me like!

Just nu sitter jag och skriver på en text om Ortencia som sedan ska skickas in till Shagya-föreningen. Där det kommer publiceras i nästa Shagya tidning. Texten är om Ortencia som häst eftersom hon blev Årets Shagya 2011.

2012-01-17
15:11:42

Katy On A Misson - Katy B
Jaa, dagen började med att vakna. Vilket var otroligt jobbigt .. Förmiddagen gick lagom snabbt. Måste sätta mig och göra ett partiprogram. Ser jag verkligen fram emot! Eller .. ?

Skrivit prov med. När det var en halvtimme insåg jag att jag bara hade kommit till fråga 3-4 av 9. Då är det även 10 st ord som man skulle skriva om samt årtal osv. Jag fick panik ... Skrev en massa i full fart! Fyllde iaf 6 sidor med text! Så drömmer om MVG. Siktar på VG, men nöjer mig med ett G. Haha, jaja! :)

Nu har jag sista lektionen. Inviduellt val - Mikrobiologi och Genetik med en mindre bra lärare är icke intressant. Vilket ni märker då jag skriver här. Nåväl, ska väl försöka hänga med lite iaf :thumbup:

2012-01-17
11:08:00

Sexy On Ya - Sabrina Mitwali ft Israel Cruz

2012-01-16
22:37:00

Live Your Life - Rihanna


Stort grattis till Rolf Göran Bengtsson som tog årets Jerringpris!!!! :D

2012-01-16
19:51:03

Burn It To The Ground - Kobojsarna
Bildbomb! :)

Så här går det om man lånar andras datorer, Fanny ;)

Fannys :)

Peeeeet!

Uppäten Fanny :D

Uppsat hår för första gången på krogen :)

Egoooo ..

Håret :)

Lånar telefonen .. mmh ;)

Johanna och Fanny

En helt underbar kväll var det! Man mår som man förtjänade, hehe!

2012-01-16
19:00:11

Comes Love - Louis Armstrong

Saknar min fina häst!

13 dagar .. Allt det är kvar sen blir det hård träning i 4 månader. Förhoppningsviss hinner man med någon tävling under den tiden!

Imorgon blir det vårdcentralen någongång under dagen. Har lyckats få halsfluss så ska ha pencillin så jag blir frisk. Yeey! Imorgon är det även historia prov. Då är 2/6 avklarade! Nej, nu har jag hindrat mig själv från att plugga i en timme, eller två .. Ha det så bra!

2012-01-16
10:37:32

Oh - Ciara ft Ludacris

En till bild från photoshoot:ningen med Fanny.

Jaa, sorry för dålig uppdatering. Mådde verkligen inte bra igår. Gick upp vid halv 12. Eller ja, vaknade. Ont i huvudet, benen samt halsen. Under hela dagen var jag upp och gick ett fåtal gånger endast ... Fanny och Victoria Bertilsson kom inom en sväng. Trevligt! Blir ev fika med dem på onsdag :)

Ja, hela dagen så .. såg jag på serier. Hittat en ny serie som jag äääälskar! Games Of Thrones, helt klart värd att se! Har ett avsnitt kvar sen har jag tittat på hela säsongen. La mig vid 11 tiden tror jag.
____________________________________________________________________

Idag hade jag satt klockan på 12 ifall jag skulle sova jätte länge. Vaknade kl 9 istället. Idag har jag inte ont i huvudet. Istället håller jag på att få en hemsk förkylning. Jätte ont i halsen, svårt att svälja osv .. Yey! :(

Tog en efterlängtad dusch! Stog där inne i ca en timme kanske. Skönt iaf! Nu har jag lyckats tryckai mig lite mat, sett klart ett halvt avsnitt. Nu ska jag börja plugga på historieprovet jag har imorgon. Känner mig ganska duktig, fast alla årtalen är en enda stor röra, tyvärr ..

Nu är det bara 13 dagar kvar tills min käre häst kommer ner hit! :D

2012-01-16
07:57:00

Party Up - Israel Cruz

2012-01-15
11:01:00

Make You Move - Silver Sneakerz

2012-01-14
21:51:31

Come N Go - Pitbull
Sitter just nu på Lynga. Bussen går om en 15 minuter. Sen förberedder vi oss inför en grym kväll! ÄR verkligen otroligt taggad just nu! Eller ja, varit i 2-3 dagar ;)
Hoppas ni har det bra.

2012-01-14
16:03:13

La La Land - Demi Lovato
Här kommer mina favoriter från dagens photoshoot! Är verkligen hel nöjd. Detta är några bilder av ca 130 st som vi tog. Sjukt kallt,  men otroligt värt! Inget photoshop har man, tur att det inte ens behövs :thumbup:

Min nya profilbild på fb :)

Denna är egentligen inte ens fin, mengillar den ändå!





Bara några av mina favoriter på Fanny. Fanns så sjukt många, så tog dem jag gillade mest! :)





Detta var jätte kul att genomföra. Jag fotograferade Fanny och hon mig. Därmed orkar jag inte skriva vem som tagit vilket foto. Vi ska absolut ta flera bilder utöver våren/sommaren. Både på oss och på våra kära hästar. Hästarna ska fotas varje vecka samt filmas, för att kunna se framsteg! Nu ska jag äta frukost. Ca 4,5 timme försent. Inte ens hungrig, men vet att jag måste :thumbdown:

2012-01-14
14:58:09

Jump Jump - Gummy Bear
Då har manvarit ute och haft photoshoot med Fanny! Gick upp halv 12. Duschade, fixade oss. Sen gick vi ut. Ute var det sol och någon enstaka plusgrad. Känner knappt mina fingrar nu som jag skriver. Dragit på mig massa varma plagg och hoppas värmen kommer åter inom några minuter!

Har inte sett alla bilderna ännu, men de jag har sett så är de supersnygga! Helt klart värt att frysa ihjäl!

2012-01-14
07:56:00

Get It - Havanna Brown

2012-01-14
02:25:36

Angels - The Baseballs

Fick för mig att titta på skrivbordet efter bilder(hade lyckats ta bort dem) Och insåg att jag hade kopierat några av dessa! :D Så jo, Fanny, det finns bildbevis mot dig också! ;)


2012-01-13
21:36:38

Shake - Kim Kardashian

SÅ här vintrigt är det i Harplinge .. :thumbdown:


Har nu provat min första balklänninge. Gillade den verkligen!

Äta New Shanghai

Fanny leker Gud.


Bevis på att jag har druckit på en kyrkogård. (Köpte Halmstad cider till mamma och så gick den ena sönder och kunde inte slänga den .. )


2012-01-13
20:53:01

Barbie girl - aqua
Supriiiiice!

Victoria har precis låst in sig på badrummet för att "A" - eller "S" som jag tvingat henne att döpa denna person är på väg hit. Under tiden snor jag hennes dator! (aa) Such a beatch I am.. Nah, hon förlåter mig nog!

Vad hittar alla roliga människor på denna fredagskväll då? Fredagen den trettonde, lugnt en av mina favoritdagar! Vi har nyss varit inne i stan, solat, köpt födelsedagspresent till Johannas syster, ätit chineese och köpt godis, 40 kr för ett kg. Räcker typ resten av året?

Maha, nej nu ska jag dra, loove y'all!

Puss och kram
Fanny


2012-01-13
11:03:33

Knock You Down - Keri Hilson
Då har man slutat för dagen. Våran nya biologi lärare är skit! Satt och lyssnade musikSpotify och tyckte att reklaminslagen var mer spännande än det hon pratade om .. :thumbdown:

Nu ska jag sitta och plugga en del på historian igen. Inte så ovanligt, haha! :) Vid halv 3 åker vi (jag, Fanny och Johanna) buss in till Halmstad. Ska gå på stan, sola och äta lite mat. Johanna ska köpa lite presenter till sin syster tror jag det var. Har väl ingenting jag behöver just nu vad jag vet. Går väl runt och tittar endast! :(

Ikväll får jag sällskap av "S". Mys!

2012-01-13
08:11:12

Get That Clear - Akon
WIIIIIIE! Idag är det fredag den 13. Orginalplanen var at festa idag. Men vi kör på säkert och tar det imorgon istället. Haha! :D Nu blir det skola ..

2012-01-13
07:56:00

Naughty - Elen Levon ft Israel Cruz


2012-01-12
18:20:11

Louder - Stan Walker

Haha, skulle bara se vad Johanna hade målat för fint bakom mitt öra ;) Innan jag färgade håret med, haha :)

Gjorde inte alls mkt på engelskan samt svenska lektionerna. Var helt borta på svenskan. Satt i min egna lilla bubbla, haha! :D

Nu har jag pluggat liiiiiite, sett ett avsnitt CSI NY samtidigt som jag har ätit. Pratat lite med Fanny ang sminkning som vi ska ha till våran photoshoot i helgen. Nice!

Nu ska jag plugga historia fram till kl 19.00. Då ska jag göra mig i ordning för sängen och efter det sova :thumbsup: Så går det när man sovit 2 timmar samt vägrar sova någonting under dagen! :D

2012-01-12
10:19:19

We Run The Night - Havanna Brown ft Pitbull

Älskar låten! :thumbup:

Inatt har jag sovit 2 timmar kanske? Åkte till Frida. Spelade Risk och Monopol där med henne samt Ralle och Svante. Riktigt kul var det! Värsta var att jag var jätte nära på att vinna på Risk. Men så lyckades Ralle lista ut vad jag hade för uppdrag, så att alla förstörda för mig. Var en runda ifrån att vinna .. :thumbdown:

Monolpolet var jag också grym! Tills jag hamnade på alla hemska gator och gick först bankrutt .. :( Inte kul! Hittat ett nytt spel på min telefon iaf! :D

Haft första lektionen nu, även om det var en de strul med att ta sig till lektionen.
7.45 Var vid affären som avtalat.
7.50 Går hem till Frida.
8.05 Frida bestämmer sig för att inte gå till skolan
8.06 Jag får mopednycklar.
8.07 Johan kör mig till skolan

Kom bara 5 minuter försent :thumbup: Hade varit en 20-30 minuter försent om jag hade kört moped ..

Det härliga är att jag är inte alls så trött ..? :bigeyes: Har håll från 9.40 - 12.45. Städat rummet nu så är pigg goch vill inte sova. Satsar på att plugga lite granna istället! Plugga historia är sååååå roligt verkligen! Men men nu kan jag inte skylla på att jag inte har pluggat inför provet. För det har jag de senaste 3 dagarna. Ska försöka hålla det så med! Vil gärna satsa på ett VG i Historia A.


2012-01-11
19:18:00

Leave (Get Out) - JoJo
Suttit och pluggat historia nu i 50 minuter. Nu blir det sängen. Får se hur länge jag klarar sova. Gör ingenting om jag vaknar tidigare. Kan ju alltids gå upp och plugga. Nu blir det sängen iaf!

2012-01-11
13:10:14

Kill Everybody - Skrillex

Bilden tagen idag :)

Vaknade vid halv 10. Lektionen började inte förrens 10.10. Fixade mig lite granna innan jag och Frida gick upp till Andreas ang vårt PA. Bestämt tid kl 13.00fredag. Började dgen med en engelska lektion. Var väl helt ok?

Ikväll blir det att vara med Frida, Ralle och Svante. Mys! Kanske hinner sola medans jag väntar på nästa buss, men tror inte det :thumbdown:

Nu ska jag plugga lite på mitt historia prov till nästa vecka. Är för övrigt jättenöjd över mitt hår! Syns nästan ingenting, men det är en "varmare" känsla över det :) I feel good!





2012-01-10
22:34:53

Don't Stop - Akon


Filmen ifrån dagen jag åkte tillbaka till skolan. Duktig häst!


2012-01-10
20:29:37

Have A Heart - Celine Dión
Som ni märkte på tidigare inlägg så är jag rätt glad! Det kan bero på att jag har nu skrivit ett kontraktPrästgåren, ett stall i närheten av skolan. Där ska Ortencia stå från den 29 Januari --> 20 Maj. Kommer bli så underbart kul! Jag kommer ha någonting att göra på kvällarna. Jag har en häst att pyssla med. Och inte minst vi kommer att komma så otroligt långt inom ridningen nu som jag kan rida henne hela tiden!

Fanny ska hjälpa mig en del med ridningen. Eller ja, hon får hjälpa till mest inom hoppningen så vi kommer ditt också! Kanske hinner starta någon klass eller två här nere på skolan innan hon åker hem. Antingen dressyr eller hoppning, doesn't matter. Bara så hon får känna av miljön på en tävling, se andra hästar men ändå jobba och koncentrera sig på det. Kommer bli otroligt nyttigt för henne!

Jag och Fanny stack iväg och gymmade. Det var smokfullt med folk vill jag lova! Cyklade iaf en stund innan jag tränade rygg men mest mage. Käns så otroligt skönt! Funderar på att gå ut och sen med!

Uppenbarligen inte jag på bilden, men ville vissa rött hår, haha! :)

Sitter även med färg i håret. Eller ja, det är toning då jag inte vill färga håret permanent. Färgen är så klart röd! Älskar det! Dock så insåg jag att färgen inte skulle räcka till hela håret så valde att ta underhåret samt lite i luggen. Så nu väntar jag spännt på att tiden ska gå, så kan jag hoppa in i duschen. Och efter det så får jag se resultatet!

Som ni märker är jag otroligt glad! Svävar på moln! Det enda dåliga är att jag lyckades skära mig på Aktörs hov :thumbup: Den var vass och så skulel jag bara känna efter runt kant. Snitt sa det då! Jaja, nu blir det duschen. Sen ut och gå! Har varit underbart väder idag med!


2012-01-10
18:24:32

I Feel Good - Mary J Blige
Är bara SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ otroligt glad! Berättar mer senare. Ska iväg och gymma just nu!

2012-01-10
15:11:46

Sky Falls Down - Eric Saade
Dagen började med att vakna .. Stort steg att gå upp lite efter 7. Haha, dock gått upp den tiden hela jullovet så borde inte vara så svårt. Kan bero på att jag sovit 4 timmar i natt :thumbup:

När jagvaknade hade jag verkligen ingen lust att ha ridning. Men jag drog på mig ridkläder och vandrade ner till Fjella(Jag och Fanny missade bussen ner .. ) Väl där nere så får jag reda på att jag hade hovslageri. Yes, sa jag då, haha :) Fick sko Aktör .. (180 cm ca) Tungt så in i *******!! Dock så fick Johanna och Linnea göra allt, i princip, hehe :D

Det blev lunch. Sprang upp till musiksalarna med Frida för att höra med Andreas hur vårat PA går. Han var såå klart inte där. Så vi ringde. Det har varit massa strul med att få över filmerna från videokameran till datan samt till en skiva. Men han hade lyckats! I god tro gissar vi på att han har fått med allt vi vill. Det var ett klipp av typ 10 som vi skulle använda .. :thumbdown: Så nu har Frida pratat med Kent, så Andreas SKA fixa rätt filmer ..

kunskapstorget så har jag pluggat en del. Samt fått reda på mitt historiaprov sen innan jullovet. Är nöjd med resultatet. Med tanke på att jag och Fanny råpluggade dagen innan .. :thumbup: Nu har vi även förberett oss lite inför nästa veckas prov. Ska vara duktig och plugga ikväll! Senare ska vi även gå på gymmet. Nice!

2012-01-09
20:09:02

Save Me - Nicki Minaj
Gillar verkligen att vi missade bussen innan! Sofie sa att hon inte hade sett den komma. Så vi står i hallen(vile inte stå ute i regnet) för att vänta på bussen. Efter någon minut ser vi bussen åka .. :thumbdown: Vi haffade en lärare som körde oss till Harplinge så vi kom med bussen.

Väl på bussen så ber jag om 2 BARN-biljetter. Tror ni jag fick barn-biljetter? Nej ... Går fram och säger att jag vill byta till barn. Då säger han att det är barn på biljetten. Vissade biljetten och han tog tillbaka och bytte :thumbup:

Var i Flygstaden en kort stund bara. Köpte in lite grejer jag med när jag var där.
- 2 blockljus (10 kr endast! :D)
- Druvor
- Hårtoing (ska bli tyyyp rödhårig igen, iaf för 8 veckor)
- Prinskorvar


Vi var där bara 25 minuter innan vi var klara. Så han med bussen som gick ifrån Flygstaden vid 17.31 :thumbup: Det dåliga var att vi skulle fått vänta i Haverdalsbro. Men det bestämde jag och Fanny oss för att det ville vi inte! Så vi hoppade av vid Lynga skola och gick hem. Knappt 2 km i regn i högklackat! :thumbup: Galna kan man lugnt säga, haha ;) Ska inte klaga för mycket för det var faktiskt uppfriskande!

Nu när jag kom hem har jag sprungit runt och städat, diskat Sofies disk(hade ingen själv), dammsugit, tvättat kläder osv. Nu ska jag äta lite "lunch". Blir nog en skål med cornflakes, tror jag. Nu inväntar jag trevligt sällskap!

2012-01-09
16:24:49

Put That Ass To Work - LMFAO
Nu är första skoldagen slut! Härligt! Har pratat med mamma om att jag ska stanna i helgen samt att ta ner Ortencia till skolan. Är bara suuuuuuuuuuuper glad!

Nu ska jag och Fanny åka för att handla! Heller rättare sagt Fanny endast! Haha, känner mig så sprallig!
Hej svejs!

2012-01-09
12:39:06

Till The World Ends - Britany Spears
Gårdagen blev otroligt trevlig! Var ute och gick 2 gånger. Johanna och Alex kom inom en sväng. Somnade inte förrens 2-halv 3?

Vaknade vid 10, men hade kunnat sova till kvart i 11. Frida kom hit vid halv 11. Jätte trevligt att se henne igen! :D Trots att det bara är lite mer än en vecka sedan, but stil? Träffat resten av klassen nu på första lektionen. Härligt!

Efter skolan ska jag följa med Fanny och handla. För min del behöver jag inte någonting, då jag och pappa handlade igår. Så jag får bli moraliskt stöd, haha :thumbup:

Nu har jag lektion så, bye bye!

2012-01-08
17:20:02

Hypnotico - Jennfier Lopez

Bjuder på en random bild!
Saknar att ha lugg!

Tillbaks på skolan. Nyduschad och inväntar mkt trevligt sällskap!

Dagen började kl 8. Upp och äta frukost. Stannade kvar inne efter att de andra gick ut. Packade och fixade som sagt! Hade Ortencia nästan klar tills pappa kom. Fick köra traktor lite oväntat nämligen. Pappa började med att fotografera(gick inte pga ljussättningen i ridhuset) så han har filmat hela mitt ridpass! Suttit och klippt i det. Har gått ifrån 25 min till 5 min istället. Känns lite onödigt att ha lååååånga filmer för då orkar folk inte titta, haha!

Ortencia kändes verkligen jättefin! Ovanligt, nej? Mest nöjd är jag med galoppfattningarna hon gjorde i det ena varvet. I hennes svaga varv ökar hon gärna farten och springer mer in i fattningen. Men inte idag. Idag var de perfekta! Love my hooooorse!

Resan tig kortare tid. Stannade och fyllde bensin plus köpte korv som man åt på väggen. När vi kom till Halmstad stannade vi inom Flygstaden och handlade lite små grejer.

Nu har jag packat upp allting. Jag har duschat och som sagt så väntar jag på trevligt sällskap!

2012-01-08
09:13:37

Straight Down To Hell - The Meteors

Färdig flättad!

2012-01-08
09:06:36

Down To The Devil - Edguy
ÅÅååh, idag åker jag till skolan igen! Är inte så pepp på att vara kvar .. :thumbdown: Beror på att vädret varit så piss, haha! Dock så lämnar jag fina ställen att träna på. Både lokaler samt tränare!

Pappa kommer vid 10 och då ska Ortencia vara sadlad och klar. Tänkte även hinna packa en del. Allt är klart här inne. Bara att dammsuga kvar plus bära in allt i bilen. Just nu är Ortencia ute, för annars kommer hon vara en krutbomb! Power är fint på kort, men i lagom mängd. Om hon inte får gå ut idag så kommer hon inte ut alls idag, så tänkte jag skulle vara snäll. Bäst för henne att hon inte rullar sig, haha! :)

Nej, nu ska jag flätta håret, dammsuga. Packa lite i stallet. Sen ska jag Equissera Ortencia. Sadla, sen så är pappa här! YEY! :thumbup:

2012-01-08
00:16:09

Snö - E-Type

Dagen har varit skit! Men ändå har jag hållt humöret uppe! Min käre häst red jag ut barbacka på, med en filt + utan hjälm. Vet att det inte är bra men jag frös om öronen! :thumbdown: På turen ut så fick jag sällskap av Stine och Prinsessan. Ortencia var väldigt pigg och glad, men inte överdrivet glad.

Bestämde mig för att rida lite i ridhuset också. Hon kändes otroligt mjuk, hon tog stödet. Sökte framåt samt höjde ryggen jättefint! Sen kom Nadja och Stjärna. Haha, han var pigg vill jag lova! Och detta smittade självklart av sig på Ortencia! Haha, men hon kom tilbaka och lyssnade jättefint ändå!

Tills Stjärna drog en räser galopp! Det var första gången jag nästan flög av! andra gången snärtade Nadja till med spöet. Det var andra gången jag nästan ramlade av. Tredje gången skrittade jag av på lnga tyglar och så knäpper det till i väggen? Det var tredje gången jag nästan flög av! Haha, händelserikt ridpass vill jag lova! Jag är mästare på att sitta kvar, mohaha!

När jag ridit klart och satt in henne så skulle jag titta till min telefon (skulle ge Krio eller Lanja mat). Då cp:ar den? Så nu har jag fått återställa den till de inställningar den hade när jag först fick telefonen. Vilket betyder att jag inte har några numer kvar, ALLS! Blev så sjuuuuuuukt arg! Hade en hel del kontakter som jag behövde, som jag inte kan numret på, eller ens pratar med smat ej har dem på fb .. :thumbsdown: FUCK LIFE kallas det!

Dock så klarade Stine och få mig på bättre humör. Vi åkte till Ica och köpte läsk och godis. Hade jag inte fått i mig lite socker så hade jag exploderat på någonting. Nu är mitt humör stabilt iaf! :thumbsup:

Pappa kommer hit vid 9.30 imorgon. Jag som hade planerat sovmorgon!? :( Inte packat någonting! Varken kläder eller Ortencias grejer .. Jaja, stallgrejerna går snabbt! Pappa ska antingen fotografera eller filma imorgon när jag rider. Kanske båda? Alltid bra att ha lite nya bilder/filmer, right? :D

Nu ska jag vara duktig och gå och lägga mig! :D Är super trött faktiskt! Dock så kan jag ju sova i bilen om jag nu vill det, hehe ;) Nighty nighty gott folk!

2012-01-06
22:33:10

La Perla - Kobojsarna
Arbetspasset på den bästa idag var bra och dåligt!

Anette och Nadja tog mockningen och sa att det var ok om jag red nu på förmiddagen. Sagt och gjort, gjorde jag! Ortencia fick med andra ord inte komma i hagen innan ridninen. På nyår var det ingen fara. Idag var det lite värre, då hon inte riktigt visste vilket ben hon skulle stå på. Detta betyder att det var hopp och sprätt. När jag började med traven var det så otroligt mycket power så det inte var sant!

Haha självklart behövde några hästar på skrittmaskinen schasas på lite och gissa vem som förstod "piken" .. Då gjorde hon seriösa försök på att få av mig. Sur som jag blev fick hon bomull i öronen. Efter det var hon huuuuuuuur fiiiin som helst!

Det jag är allra mest nöjd med är galoppen i ena varvet. I tidigare inlägg har jag skrivit att hon slappnat av. Idag höjde hon ryggen en aning! Första gången och jag är heeeeelt lyrisk. Känns verkligen att hon blir starkare och starkare!

Imorgon blir det uteritt barbacka samt lite arbete i max trav. Spara energi tills på söndag, hehe. Då pappa antingen filmar eller fotograferar. Börjat ta bilder på hur hon ser ut nu som jag sedan kan ha om ett halvår/år. Följa hennes utvekling. Smart va? :D En film på hur jag rider hjälper otroligt!

Här är en bild på Ortencias rumpa. Tagen den 4/1-2012. Som ni ser har hennes rumpa inte så mycket muskler alls? Men hon har det dubbla, om inte tredubbla, med muskler nu! Till skillnad från vad hon hade innan jag började rida. Det fanns verkligen ingenting! Det ska bli kul att ta en nu bild om ett halvår/år för att se utveckling. Just på henne syns det så tydligt också! Kan säga att jag är stolt över det hon har nu, och hon har ingenting egentligen, haha! :thumbup:

2012-01-06
08:32:19

Safe & Sound - Taylor Swift
Ännu en dag har kommit. Ska rida min käre häst nu på morgonen. Ska rida ut på Prinsessan med idag.

2012-01-05
22:56:39

Like This - Kelly Rowland ft Eve
Då har man ätit samt kvällsfodrat. Imorgon är en ny dag. Då ska jag rida Ortencia. Himkoras ska vila. Lanja ska Stine jobba så det blir bara vanliga stallsysslor att göra imorgon.

Dock så har jag bestämt att min andra halva lediga dag ska vara på söndagen, så det blir en komplett vilodag! Räknar neeeeeeed! Imorgon är det fredag och efter det är det lördag, seeeen åker jag. Tillbaka till Halmstad och kanske trevligt sällskap? Who knows.

Nu ska jag gå och lägga mig, så jag orkar jobba imorgon (sovit kanske 5 timmar inatt .. ) Är mer trött när jag sovit 8-9 timmar än när jag sovit lite granna. Weird!? Jaja, nighty nighty!

2012-01-05
20:40:10

What We Can Do - Tiesto
Då har man suttit och gjort ingenting ett tag. När internet började sega(mer än vanligt) så bestämde jag och Stine oss för att laga mat. Pommes + köttbullar + prinskorv. Mums! Får se hur gått det kommer bli, haha! Lärt från gamla misstag att inte ha in köttbullar i ugnen för då smakar de defintivt inte gott! :(

2012-01-05
17:38:22

I Will Buy You A New Life - Everclear
Då var dagens arbete klart! Hästen equisserad i 50 miuter. Nu ska jag duscha så jag får upp värmen! :thumbup:


2012-01-04
18:08:00

April Love - Pat Boone

Ortencia med Equissagen. Första gången med denna, då jag jag användt en för hand i vanliga fall.

Flättade och fin! :)


Vaknade vid 10 idag. Inte utvillad för det!? Sjukt irriterande .. Åt frukost samt såg på Bilar 2. Gick ut i stallet vid halv 2 tiden. Ortencia var redan inne pga det blåste så.

Satte på Equissagen. Borstade och friserade henne lite granna. Satte i bomull i öronen pga det blåste så.

Dagens ridpass har varit en riktig blandning. Började i lilla ridhuset. Hon kändes riktigt fin! Hon var inte tittig, fokuserade bra, dock var hon lite seg. Jobbade henne en massa i skritt. Både stora och små volter. Hon kändes ärlig på bettet, tog stödet fint osv. Fortsatte i trav. Hon var lika fin där!

När jag jobbat en stund i traven och höll på att förberreda galopp, så kom Anette och skulle tömköra Luvras. Jag tänkte: Det är inga problem. Detta går jätte fint och bra ändå! Luvras var lite seg idag och behövde lite extra fart i hjälp av smackningar osv. Ortencia blev ofokuserad, halvt bockning/halvt stegarade sig och höll på trots bomullen. Efter några minuter kommer även Nadja med Dianysika. Slutade med att jag gick ut och red i stora ridhuset istället.

Där var StinePrinsessan. Ortencia var lite ängslig och ville inte helt jobba där heller. Men det gick bättre. Eller ja, när Stine gick ifrån ridhuset blev det lite delade meningar om vi skulle vara kvar och jobba eller försöka slänga av mig .. :thumbdown: Efter några minuter kom hon över faktumet att hon var ensam och började jobba på som innan igen. Hon kändes riktigt fin och tog stödet bra igen.

I galoppen i båda varven var faktiskt förvånadsvärt lugna. Hon sökte till och med ner och frammåt. Vilket hon inte har gjort innan! Så trots lite motgångar så löste hon(och jag) hela ridpasset bra! Skrittade ut som belöning. Var inte det roligaste för det var kallt vill jag lova!

Fått laga täcke för bensnörrena var inte på yttertäcket när hon gick ut idag. Så då hade hon, för andra gången, lyckats kryppa ur täcket! :bigeyes: Knäppena vid bogen var knäppta samt det ena magsnöret. Det andra var inte fast och där man sätter fast det var det söndrigt .. :thumbdown: Jaja, på med bensnörren så slipper jag laga täcke!

Gick in och sett på några avsnitt CSI Miami plus druckit 2 koppar "icke-té". Vid 8 så åkte vi in till Asarum och köpte pizza. Till det så tittade vi på Green Lantern. Nu känner jag mig duktig, för nu ska jag gå och lägga mig! :D


2012-01-04
16:40:38

Surrender - Ron Pope

Här är filmklippet på Ortencia :)


2012-01-04
13:04:18

Safe & Sound - Taylor Swift

För 9 månader sedan ca.

Idag


Lite skilland faktiskt och 10 kg lättare! :) I feel good! Nu ska jag ut och rida min favorit häst :)


2012-01-03
22:41:26

T.H.E - Will.I.Am ft. Jennifer Lopez Mick Jagger
Jaa, då har man suttit framför datan en låååång stund. Skänt att bara kunna slappna av? :D Jag och Stine tog kvällsfodringen. Efter det åt vi kvällsmat. Blev ingenting varmt, då Anette och Nadja gick och la sig vid 7 någongång(trötta efter långa dagar) Vi var väl lite lata med kanske, haha :thumbup:

Filmen på Ortencia är klar. Den ska bara "slutföras" vilket tar någon timme + den segar ner hela datan om jag gör annat samtidigt. Så tänkte denn får stå och slutföras under natten så får ni se den imorgon. Imorgon är jag för övrigt ledig. Skönt!

Ska rida Ortencia imorgon. Stå länge med Equissagen, skritta ut som uppvärmning, rida och sen skritta ut som avsluttning. Om det är fint väder förstås! Vilket jag inte helt tror. Ska även ut och röra på fläsket. Jogga eller powerwalka har jag inte bestämt mig för ännu. Mellan 12-18 imorgon ska det vara fint väder, men blåsa till liten kuling. Nåväl, bomull i öronen på Ortencia kanske?

Nu ska jag vara duktig och sova. Kommer ju knappast kunna klara sova sovmorgon. Då jag är så inställd på att gå upp vid 7-halv 8 tiden. Så då kan man lägga sig tidigt och låtsas att det är sovmorgon istället! Smart va? :D

2012-01-03
17:59:38

Ju Mera Dom Spottar - Kapten Röd

Bild från helgen :)

Dagen har flyttit på. Red ut på Himkoras tilsammans med Stine Lanja. Som tur var regnade det inte eller blåste så mycket. Efter lunchen så tog jag in Ortencia. Drog Equissagen över hela henne. Rumpa, rygg, bog och nacke. Fick för mig att jag skulle dra den under magen på mig(=självmordsuppdrag..?) Gick faktiskt bra. Hon reagerade inte mer än att hon vände på sig och tittade. I vanliga fall när hon inte gillar maskinen så flyttar hon på sig, haha :)

Tömkörde henne och hon var bara helt toppen! Gjorde massa övergångar. Allt ifrån halt, skritt, trav och galopp. Efter att hon var klar släppte jag henne i ridhuset. Passade på att filma medans hon sprang omkring. När hon hade sprungit klart, krattade jag i ridhuset :( Tog av sadeln och bestämde mig för att göra ett försök att hoppa upp från marken. Haha, efter 3:dje försöket lyckades jag. Ortencia rörde sig inte. Söt! ;) Skrittade runt lite granna, barbacka, med träns utan tyglar.

Ska fixa med filmen så får ni se den senare :)

2012-01-03
08:15:49

Flickan och Kråkan - Timbuktu
Uppe med tuppen! :D Eller mja .. uppe vid 7 iaf! :) Gick och la mig halv 10 igår. Kände mig rätt duktigt! Kan bero på att jag höll på att somna när jag satte ute i köket och tittade film (mot bordet) Vaknade till lite granna vid 12 tiden, samt även vid 3. Sista gången var det för Per och Helen började röra på sig. De åker nämligen till Egypten med deras dotter och hennes pojkvän. Hade varit trevligt att själva komma iväg utomlands.

Jaja, nu har jag ätit frukost samt haft morgonfodring. Förutom Ortencia så har jag att rida Himkoras på tur varannandag, Lanja tur och jobbas på banan varannandag samt Prinsessan tur och jobbas. Blir nog bra, haha! :)

Ortencia ska jag nog bara tömköra idag. Får se hur det går. Nu ska jag vara social med de andra! :thumbup:

2012-01-02
19:38:32

A Fool In Love - Tina Turner


Dagens ridpass var bara helt underbart!

Hade först bestämt mig för att rida. När jag tog in henne så skrittade hon, kanske, 5 meter max. Då tänkte jag tömköra istället. Sen kom Nadja och frågade om jag ville rida ut som sällskap med henne och Woltas. Haha, så då red jag ut ändå. Hon var inte alls så glad på Woltas ..  Sura öronoch högg efter honom :thumbdown: Jaja, kom tillbaka gick in i lilla ridhuset och red där.

Hela hästen var bara helt underbar! Hon hade super framåtbjudning, tog stödet jättebra i båda varven. Hon var inte spänd. Eller jo, lite i början endast :) I galoppen var hon nästan helt perfekt. Hon slappnade av i fattningarna. Var lite rusig, men kom tillbaka jätte fint. Åååh, är jätte nöjd! Sen får man ett sms om att hon är Årets Shagya Arab 2011 så det gjorde min dag! :thumbup:

2012-01-02
19:18:21

The Best - Tina Turner
Årets Shagya Araber 2011 är Ortencia! :D



Bästa hästen som finns<3



Beskrivelse Poeng
Type Harmonisk, feminin, av utmärkt rastyp 9
Hode hals bål og kors Vackert huvud, välformad hals, bra sadelläge, gott djup i bog o bål, välvinklat kors 9
Ekstremiteter Välbenad, korrekt 8
Skritt Taktmässig, bogfri 8
Trav Lätt välbalanserad med mycket bra påskjut 9
AB-premiert 43
Mål (5 år) Manke: 152  Bryst:180  Skena: 18,5


2012-01-02
18:06:00

Ain't That A Shame - Tina Turner
Fina hingstar som har dött nyligen.


Giorgione S (e. Grundstein I u. Polonaise)
Dr Wilfried Bechtolsheimer Grand Prix häst Giorgione S har gått bort inatt pga svår kolik. Han blev 30 år gammal.


Weinzauber (e. Weinberg u. Utopie)
Grand Prix-ryttaren Robert Acs har plötsligt förlorat sin topp häst Weinzauber. Den 14-årige valack hittades död i sin box.


Florestan I (e. Fidelio I u. Raute)
Hingsten Florestan I har avlidit vid 26 års ålder i sitt hem Landgestut, Tyskland.


Willemoes (e. Cantus u. Wincett)
Den danske varmblods hingsten Willemoes avled vid 18 års ålder i sitt hem Hil Cat Farm i Louisiana, USA.

2012-01-02
13:21:21

Heaven's On Fire - Nanne


Färdig med morgonsysslorna. Suttit och ätit lunch. 2 knäckebröd, kesella samt en kopp "icke-te". Gott! :thumbup: Har tittat på ett avsnitt CSI Miami. Ska strax ut och rida min kära häst. Får se hur fin hon är idag. Vilade igår, men blir nog bra ändå :D Bloggar mer ikväll!

2012-01-01
21:28:24

Wear My Kiss - Sugababes
Hittade lite flera bilder :)

Jag och Frida. Btw så ser mitt hår jätte mörkt ut på bilden!? :bigeyes:

Jag och Andreas. Har lånat Ralles "glasögon"  :D

Ralle och Frida samt jag i ett hörn :thumbup:


Vid 12 slaget! :D

So cute :D


Nu ska jag sova! :D Nighty Nighty folkens!

2012-01-01
20:06:57

New Year - Sugababes

Färdigsminkad, men håret i "oordning"


Liiiiiiike!


Plattade lite av håret och la ner resten då vart det söta lockar :thumbup:

Partypinglorna! :D



HAHA! :D Hittar alltid någon snygg bild på Frida! :D

slutresultatet minus all glitterspray förstås :)



2012-01-01
19:42:35

Always On My Mind - Sirius
Inte skrivit på några dagar, sorry! :D Haft en del att göra med stallet, ridning och nyårsfirande. Fick lektion för Helen på fredag. Ortencia gick superfint! Tränade på att hon skulle ha en egen framåtbjudning, ta stödet och skjuta det framåt.

Igår var en av mina lediga dagar. Gick upp vid 8. Åt frukost. Red Ortencia som var superbra denna dagen med! :thumbup: Fick till och med en fin och avslappnad galopp. Dock blev det bara galopp i det ena varvet för jag var tvungen att hinna med annat. Ut med hästen i hagen efter det.

In i duschen. Fixa sig lite granna. Åkte tåg till Lund. Åkte tåg till Halmstad. Åt på McDonald's. Bussen gick så klart inte på 1,5 timme :thumbdown: Gick från Harplinge in till skolan. Fixade sig. Packade. Fick skjuts till Frida. Fixade oss lite till. Gick till Fridas pojkvän för lite förfest. Stannade där i 40 minuter. Åkte taxi till Gullbrandstorp. Var där hela kvällen. Gick inte och la oss förrens vid 6 på morgonen.

BÄSTA NYÅRET NÅGONSIN!
:thumbup:

Dagen började med att vi gick upp vid 12- halv 1 tiden. Duschade ur allt glitter ur håret. Åt frukost. Åkte buss till Halmstad. Åkte tåg till Lund. Åkte tåg till Karlshamn. Per och Per Niklas hämtade mig. Åkte och handlade. Åkte till hem till gården. Startade datan. Sprang ut i stallet för att hämta morötter till matlaningen, gav Kiro mat samt gav Ortencia lite morötter med.

Detta är en väldigt kort resumé av de senaste dagarna. Är rätt trött så orkar inte skriva mer ingående om allting. Slänger in en liten bildbomb på mig och Frida. Inte så mkt bidler men det kommer väl från någon som hade en systemkamera med sig, haha :)