Victoria Solås

2012-07-29
10:44:30

Jon Fagerås
Ett eventuellt jobbalternativ - Jon Fagerås
Han är völdigt duktig på att ta fram unghästar och utbilda dem vidare. Fått flera fina placeringar i unghästchampionat osv.
Han tar 350 kr för privat lektion. Har plats till 18 hästar på stallet. Han har jobbat hos Geir Gullicksen som rider för Norges landslag i hoppning.
 
 
Jon och El Nino
Jon och Lady Clarinn
Jon och Day Trader
 

2012-07-29
10:37:09

Jaja ..
Ja, jag vet att jag är dålig på att uppdatera. Orkar bara inte krångla med min data ..
Saknar min mamma och min skrutthäst!!!!<3
 
Ytterliggare en jobb-vecka har gått. Var och jobbade på lördagen med.

Idag är det söndag och planen var att jag skulle köra syster till Centralstationen för att sätta henne på en buss hem och så skulle jag jobba. Dock ville inte pappas bil riktigt det. Vägrar starta .. Någonting med tändningen för den börjar inte ens brumma. Nåväl syster får vara kvar och jag får inte jobbat. Vilket blir till att jag får jobba på lördag med ..

Har eventuellt lite planer inför hösten. En hoppryttare här i Drammen/Oslo som vill ha lite stalljobb. Pratade med Isabelle om hono ch hon kände några vänner som hade varit och ridit för honom och de hade bara gett bra omdöme av han. Så vad har jag att förlora?
 

2012-07-21
21:02:34

Grr!
Gillar inte den nya blogg.se!!

Hade skrivit ett inlägg och så loggar den ut mig och inget är kvar.

Drar allt kortfattat ist .. Har haft feber fredag och lite granna idag. Slutade med att jag och syster drog in till Sandvika Storcenter. Norges största köpcenter, höhö!

Varndrade runt i några timmar. Gick vilse .. Hamnade utanför bio:n i Sandvika. Bestämde oss för att se på Abraham Lincon The Vampire Hunter i 3D. Helt klart en sevärdig film!

Imorgon ska jag följa med syster in till Oslo S, för hon ska dra sig hemmåt. Utöver det ska jag dega i sängen/soffan. På måndag blir det jobb. Från måndag till måndag har jag pappas bil för han ska till Ukraina igen. Skönt med bil och lägenhet helt för sig själv!

Nu ska jag se klart på Gone In 60 Seconds.
Ciao!

2012-07-18
18:46:02

Bildbomb
j
29/6 Nimbus Vang - Intervall i skogen
2/7 Freaky Friday - jogg
4/7 Börke Luna - Rida runt Enger
2/7 Dark Street - Jogg
4/7 J.T's Sunshine - Rida runt Enger
6/7 Patriot Me - Intervaller i skogen
6/7 Freaky Friday - Intervaller i skogen
6/7 J.T's Gold - Jogg runt Enger
6/7 Puk - Intervaller i skog
6/7 Speed Meister - Jogg
6/7 Var super duktig och gjorde middag!
12/7 Conclude - Rida i skogen/runt Enger
16/7 Freaky Friday - Jogg runt Enger
16/7 Börke Bajas - Jogg runt Enger
16/7 Haha, åkte V.I.P buss!!!
18/7 Var duktig och gjorde middag. Kycklingvingar, ris och bearneisås. Till det brokolie, sallad och gurka. Nyttig!
 
Då var det slut på denna bildbomben :)

2012-07-18
18:42:09

Rubrik ...
Är inte så lockande att sätta sig med internetet då min data dampar sönder och det är en lååång kamp att ens komma in på någon sida ..

Idag är det onsdag. Har gjort massa och ingenting på stallet idag. Inte kört en enda häst, ovanligt!?! Har mockat en del, tvättat och smörjt selen jag använder, har satt igång en tvättmaskin. Kom nytt spån idag med så fick fylla 100 boxar kändes det som, höhö!

Tänkte lägga upp en bildbomb idag med. Länge sedan käns det som? Enjoy, in a little while!

2012-07-15
19:03:04

Mmh
Har varit riktigt dålig på att uppdatera denna veckan. Sorry!

Har inte haft någon motivation alls, vädret har varit pissdåligt, har varit allmännt trött men ej kunnat sova. Så, tjaa, det blir vad det blir. Funderar på att fixa om lite mera på bloggen. Inte bestämt mig ännu dock.

2012-07-05
20:49:16

Torsdag
Idag har vi fått undan en del. Började med att släppa ut. Fyllde sedan vatten i 3 hagar. Mockade 2 boxar. Börjjade sedan köra lite hästar.

Först ut var Speed Meister. En 2 årig hingst. Körde ett varv med Barbro innan hon fick vända hemmåt pga en ömfotad häst, trots skor.

Nästa var en annan 2 åring, nämligen Golden Street. Gillade han inte alls. Han hade ingen egen takt och fart. Var allmänt trög faktiskt.

Sist men inte minst en annan mini favorit. Så klart Init Towinit. Fick köra intervallträning i skogen med han helt själv för första gången. Jogga tillbaks ner och kör inte grissnabbt så är det lugnt, löd instruktionerna. Lättare sagt en gjort då han hade gasen i botten nonstop! Trots det var han riktigt fin och hade mycket krafter kvar när vi var klara!

När allting var klart i stallet. Alla var inne med rena fötter, hästar var bandagerade och fodrade så fick jag och Morten i uppgift att hjälpa Sigbjörn köra in Börke Balderina och Börka Balder.

De var redan "vana" vid en selle. Det var bara vagnen bakom som var det eventuella problemet. Med Balderina gick allting jätte bra. Hon krånglade lite men ingenting stort.

Nästa troll var Balder ... För att säga det så här en kallblodshingst som ingen vill ta i för han är så bångstyrig. Sist de hade haft honom för träning låg en i vägkanten, en mitt ute på åkern och en hängde kvar i repet, men misslyckades tillslut.

Sagt och gjort begav vi oss ut. För att till läga så var det svin varmt ute. Gasande sol och backe upp och ner som man skulle gå i med hästen.

Med mig och Morten på var sin sida av Balder och Sigbjörn i vagnen så begav vi oss ut på äventyr. Gick bra tills vi kom halvvägs ca. Gick på en åker för vi ansåg att vägen var för small om det skulle hända något. Vi tänkte gå runt en plastikbale som låg på åkern. Dock hade Balder andra planer. Börjar med att sparka bakut, slår sönder treket(det som hindrar att grus, lera och vatten hamnar rakt på en). Nästa manöver han gör är att stegra så högt att han nästan går över ..

Det lyckades han dock inte med, som tur var. Han dummade sig inte några flera gånger innan vi han komma hem. Sellade av och spolade av honom.

Fick skjuts till tågstationen. Började åka till stationen 17.00. Var hemma vid 19.30 tack vare det förbannade Oslo S som behövs byggas om ..

Nu ska jag titta film och sedan soooooova, för det behöver jag. Imorgon är det sjukt många hästar som ska gå intervallträning elle rträning över huvudtaget ..

2012-07-05
20:31:32

Onsdag
Hektisk dag. Han med en hel del men ändå lite.

Körde först Corinne Va Bene. En 2årigt fuxsto. Väldigt snäll att köra med.

Nästa var Millchip Street. En av mina favoriter faktiskt. En 3 årig hingst. Gick riktigt fint.

Fick rida Börke Luna. En 5 årig kallblodssto som tjänat in 433.000 kr.

Red även Jt's Sunshine. En 4-5 årigt sto. Fin att rida på. Får inte fram henne i databasen så vet ej vad hon har tjänat, tyvärr.

Kommer inte på så mycket mera av vad som hände igår, så detta blir ett kort inlägg

2012-07-03
18:06:12

Tisdag
Inte så mkt gjort, men ändå en heeel del!

Kom ditt. Släppte ut massa hästar. Körde Corinne Va Bene, ett 2 årigt fuxsto. Helt okey häst.

Nästa var Millship Street. En 4 årshingst. Riktigt fin att köra med den också!

Utöver detta har jag tvättat häst, putsat sellarrna, tvättat spolspiltan(haha!), tagit in en miljon hästar känns det som, tvättat ben, mockat 1 box, fyllt vatten, fyllt hö osv.

Det bästa på hela dagen var nog att tågen/bussarna tog endast 1,15 timme! Det kan ta upp emot 2 timmar, när det egentligen ska ta ca 45-55 minuter ..

Nu ska jag glo film och sedan försvinna in i drömmarnas land!

2012-07-02
20:20:16

Måndag ..
Min data vill inte helt så får väl blotta ifrån telefonen. Jobbat 11 timmar idag och hunnit träna 38 hästar!

Första hästen vet jag inte riktigt vad den hette. Det är antingen Golden Street/King Survivor/Illusion. Blev intervall med den.

Andra intervall omgången blev det att körs Gann Stone. En 7 årig vallack som kört in 385.000 kr. Rätt lat, men annars trevlig att köra!

Nästa var Freaky Friday. En superfin 3 årshingst efter Golden Shogun. Han jar sprungit in 12.000 kr.

Fick rida pp Torpa Jo, vilket inte var så roligt. Mest op grund utav att jag åt en stor hamburgare o massa pommes innnan jag red ut .. Mkt dumt!

Sista hästen att köra blev lilla Init Towinit. En 3 årig hingst som också var mkt fin att köra.

Kom hem för en halvtimme sedan och är helt död .. Blä, ska slå på en film och sedan slockna är planen.

Nighty Nighty!

2012-07-01
21:28:05

r
f

2012-07-01
20:57:23

.
j

2012-07-01
15:35:23

Lördag
Fick hoppa in och jobba lördag då de andra var på lopp osv runt om i Norge. Kom ditt lite över 8. Fixade hästar på "Mölla", en maskin där man kan sätta hästar och så går de på rullband, haha! Letade reda på täcken och satte de på en del av hästarna som fick gå ut. Släppte ut en del, resten fick gå på "Mölla".

Överigt som jag gjorde var mockade 17 boxar. 2 st var jag tvungen att göra, resterande 15 gjorde jag för att vara snäll mot polacken som jobbar där. Vid 2-halv 3 började jag ta in hästar. Alla ska spolas fötterna på så det tar tid. Och de hästarna som inte fick på sig något täcke och hade rullat sig var det ju bara att spola helt och hållet. Fixade medecin till de som skulle ha det. Fick plåstra om Surrender E.P då hon hade fått en spark på knät och lyckats bli ett sår. Inte öm eller halt, lite svullen endast.

Rullade ihop en miljon bandage, sorterade dem i färger och la dem prydligt ihop, hängde upp täcken, sopade och fixade småsaker innan vi begav oss hemmåt.

Var hemma medans pappa satte pizza deg. Åkte och köpt det vi skulle ha på pizzan. Kom tillbaka och pappa fortsatte göra pizza. Åt den medans vi tittade på Legally Blonde, hästhoppning i Monaco, Animal Planet och Discovery Channel. Jag gick och la mig vid halv 1. Sov riktigt gott för en gångs skull.

Vaknade vid 7. Tittade vad klockan var och tänkte; Hell no, att jag går upp nu. Sagt och gjort somnade jag om och vaknade vid 11. Har legat och degat i sängen. Klockan är nu snart 4. Pappa gjorde frukost. Ägg, korv och lite sallad. Super gott!

Har tittat på massa avsnitt av Dollhouse. Riktigt go serie för den som gillar det lite mera skruvade. Personer som raderas på deras personligheter. De blir signerade med en uppgift till exempel att de ska vara den perfekta dejten eller en som förhandlar med kidnappare osv. Då blir de programmerade att vara den personen och de utför denna uppgiften. Enkelt beskrivet på ett ungefär.

Tänkte jag skulle titta på en film. Sen hoppa in i duschen, städa rummet. Se lite mera film/serier innan jag nannar sängen.