Victoria Solås

2012-03-31
20:35:47

Turn It Up - Ciara
Liten film på gårdagens ridning. Lite galopp arbete endast. Tackar Nathalie för hon är super gullig och filmade lite granna!

Hon tar inte helt galoppfattningen i höger varv. Det är pga hon inte är tillräckligt stark i den sidan plus att det är på den sidan jag har skadat knät. Ja, jag vet att det är en ursäkt. Men det kommer träningar!

Funderar på att starta en eller två dressyr tävlingar på Gäsene den 20 juni i sommar. Finns 3-4 olika klasser. Får se hur det blir!

2012-03-31
19:47:40

Nothing In Common - Christopher

Jag och Frida innan utgång den 16 januari 2011. Super länge sedan!

Känner mig otroligt duktig. Har varit duktig och skrivit kart 2 uppsatser! Även skickat in dem osv. Nu orkar jag inte plugga längre, då jag faktiskt gjort det i 4-5 timmar snart!

Super duktig eller hur!? Ikväll blir det film och mys med Nathalie och Niclas. Loooovely!

2012-03-31
16:44:17

Brokenhearted - Karmin
Ska bort till Nathalie och fortsätta plugga. Wiiiiie! :D

2012-03-31
15:36:09

Jag Gråter Bara -i Regnet - Newkid
Detta är vad jag gör just nu:
  • Sitter utomhus
  • Solar benen
  • Pluggar!!!

2012-03-31
13:56:04

Speed Of Sound - Deepcentral

Trudelut!

Precis ätit lite granna plus tittat et avsnitt Pretty Litlle Liars. Var på gymmet innan det med sötaste Nathalie. Var där ca 40 minuter. Kommer ha mera imorgon. Mina armar är heeeelt döda .. Idag blev det träning av mage, rygg och rumpa. Även lite armar för att få bort träningsvärken, höhö!

Nu ska jag vara så ambitiös att sätta mig och plugga på lite allt möjligt. När Nathalie och Niclas kommer tillbaka, blir det antingen ännu mera plugg eller stallet. Ska skritta ut en tur min lilla prinsessa.


2012-03-31
11:23:50

Varför - Byz
Har gjort sedan kl 5 idag:
Morgonfodring: Check!
Utsläpp: Check!
Fixat allt till hästen: Check!
Dörrvakt till dressyren: Check!
Protokoll hämtare: Check!

Saker som ska göras idag:
Gymma med Nathalie: Snart check!
Skritta ut en sväng på Ortencia: ....
Plugga: ....
Kvällsfodring: ...
Gymma en gång till med Nathalie: ...

Så ser väl min dag ut i stort sett!

2012-03-31
03:33:00

Like A Sin - Crashdiet
Mitt knä för snart en vecka sedan
Mitt knä igår.

Det börjar ta sig.
Jag kan gå utan att halta, dock inte i nerförs backar av någon anledning?
Jag kan springa.
Jag kan klättra till vis del.
Jag kan köra bil.
Jag kan rida, iaf en till två hästar om dagen beroende på sadeln.
Jag kan cykla.

Haha, undra hur det ser ut om en vecka! Sovit 2 dagar utan plåster för att såret ska kunna andas. Bytter alltid plåster en eller två gånger om dagen. Plus tvättar av det och har på en salva.

Har inte så mycket vettigt att säga om detta, men har ändå inte någonting bättre att skriva än lalalalala!


2012-03-30
23:26:40

Pool The Booze - Vollbeat
När jag och Nathalie satt på Espresso House i tisdags kom pippifågeln och åt resten av Nathalies blåbärspaj. Mums, sa den!
Efter gårdagens ridpass för Peppe fick Ortencia gå ute någon/några timmar utan täcke.
Blev en skritt tur med Nathalie och Magic. Första gången ute och går på 5 dagar efter behandlingen.
Som mannen ser ut, måste dock fixas till lite. När jag har tid, vilket är aldrig känns det som ..
På galoppbanan idag på Frigolit och NathalieBalsac.

Jag innan duschen.

Tja, denna dagen började med att jag inte hörde mitt alarm. Vaknade av ett sms från Nathalie. Dagens räddning typ, haha! Hade individuellt val på fm. Red Frigolit på galoppbanan. Var rätt död i armarna och sista varvet var katastrof kändes det som. Full rulle, uppe med huvudet och iiiingen kontroll alls!

Mitt knä orkade inte med att rida en häst till så hade stalltjänst istället. Egentligen ska vi inte ens ha det. Sjukt kul när de lägger oss helt själva på fredags morgon. När vi ska rida 2 hästar på 3 timmar plus mocka, halma och hösilera alla stallen .. (5 st på 50-60 hästar)

Lunch på det. Jag och Nathalie tankade bilen. Åkte till Haverdals Naturreservat. Skulle gått en runda där, men vi slapp iom mitt knä. Fick sitta i solen och svara på en del frågor istället. Åkte hem runt 2 tiden. Åkte direkt till stallet. Fixade allting. Red Ortencia. Var verkligen superfin idag igen!

Ångrar verkligen att jag inte fick skickat iväg mitt mail till Hallands RF idigare så jag kunde ha varit med och startat i dressyren imorgon.

Ska vara med, men öppna dörrar och springa med protokoll i 3 timmar .. Plus morgonfodring och utsläpp med. Tidigt upp. trots att det är helg. Nåväl ..

Jag och Nathalie var otroligt ambitiösa innnan! Vi var och gymmade en timme samt var ute och sprang en liten vända. Kändes otroligt skönt vill jag lova. Detta firade vi med att åka till Wild West Steakhouse och äta. Drog med oss Niclas och en till. Var där ca 2,5 timme. Otroligt mysigt vill jag lova!

Nu är klockan oooootrooooligt mycket och det kommer bli en lång dag imorgon. Jag och Nathalie ska gymma 2 gånger. En gång när jag är klar på Fjellare och en gång på kvällen. Känner jag kommer ha träningsverk .. Men sagt att vi ska bli nyttiga nu! Försöka gymma ca 3-4 ggr i veckan, äta nyttigt och bli sunda! Får se hur bra detta kommer gå, haha!

Nej, nu blir det sängen.
Hoppas ni har haft en bra dag/kväll! Nighty Nighty!

2012-03-30
16:14:03

Tug Of War - Carly Rae Jepsen
Berättar om dagen efter att jag har duschat och ätit lite granna.

Tjohej!

2012-03-29
18:26:41

Angel - Shaggy

Ikväll blir det pluggkväll med denna sköna brud. Awesome!

2012-03-29
18:22:12

Save Me - Morandi
Bild på Ortencias öga. Tagen 2008, och man ser att hon är ju mer skimmel nu, haha.

Min häst var bara helt underbar på lektionen idag. Gick verkligen som en klocka!

Värmde upp rätt mycket själva. Peppe kom med några komentarer här och var, som satt rättså bra. Började i skritt med att flytta rumpan och ställa igenom henne. Fortsatte med åttor i trav. Sedan lite skänkelvikning på spåret samt övergick till slutor så småningom. Jobbade på att få henne framåt och verkligen ha en egen bjudning.

I galoppen var hon också fin. Blev en mindre volt i hörnerna och sedan ökning på sidorna. Hon svarade finfint på detta! Skrittade en stund innan vi började med dagens uppgift. Blev bommar som låg på 27-28 m mellanrum, tippar jag på. Där skulle vi variera med att ha 7-8 galoppsprång. Så kontrolluppgifter för hästen. Lyckades få till allt från 6-9 galoppsprång.

Det låg även en annan bom i som i en volt eller hur man nu ska förklara. Iaf så kunde man rida de två första sedan "volt" och sedan över första bomen igen. Hoppas ni förstår, haha! Meningen var att man skulle få/göra ett galoppombytte över bomen eller under tiden. Detta misslyckades vi rätt rejällt med, då hon inte kommit så långt i utbildningen ännu. Blir att fortsätta traggla dressyr!

Peppe var iaf nöjd med henne och han tror hon kommer gå långt. Bara att se hur det slutar!

2012-03-29
13:18:00

Look For Love - Dj Sammy

Nu blir det ridning av världens bästa häst!

2012-03-29
09:03:38

Ops Vi Gör Det Igen - Sommarpojkarna

Väldigt gammal bild, men saknar att fota så. Har för lite fritid helt enkelt!

Tjaaa, har gått ett tag sedan jag sist bloggade, dålig stil I know!

Vad har då hänt? Jag har gått i skolan, hade lektioner hela dagen igår. Hade ridning sista passet/em. Gick inte så bra som jag ville då jag kunde skritta. Trava en långsida innan jag var tvungen att bryta av pga smärtan i knät. Cool Breeze som jag red har en större gång än vad Ortencia har plus hoppsadel var völ inte det bästa för knät ..

Gick till stallet. Mockade och fixade allting. Blev ingen ridning pga knät plus hon behövde en dag ledigt. Holm kom efter en stund. Letade och letade efter Nickeboy(Nathalies poooojke) Åkte till Max och åt lite granna då vi var suuuper hungriga. Såg på film. Åkte in till Halmstad. Såg på film. Sov.

Satte klockan på 5.15. Det sved att höra klockan då. Fick skjuts till skolan vid 5.50 ca. Var framme 20 min senare. Bytte om. Körde bil ner till stallet och hade utsläpp med Nattis. Vi har hunnit äta frukost samt sitter på första lektionen för idag!

Har svenska för tillfället och biologi sen. I em har vi ridning. Ska rida min egna häst. Får se hur det går, höhö. Ska även försöka vara så duktig och plugga och ev gymma idag med! Kanske uppdaterar mer senare

C'Yaaaaa!

2012-03-27
22:43:06

Händer I Luft - Sean Banan
Är så häääääääääääääär glad just nu! :D Och har Niclas att tacka det för! Me likey!

Jag och Nathalie drog in till Halmstad och fikade på Espresso House, gick en sväng på stan och gick ett kort besök på Flygstaden innan idag. Super mysigt faktiskt! 

Min häst var verkligen suuuuuuuper fin idag! Har för första gången på några dagar kunnat ha på mig tajta byxor, ist för mjuckis byxer iom knät. Hade mina tveckningar mot att ha sadel, men sket i det och super glad för det. Gjorde inte ens ont att rida lätt. Dock var min häst lite pigg emellanåt och kastade sig åt det onda benets sida, vilket jag inte kunde ta emot mig med ..

Började med att flytta rumpan på volterna. Övergick sedan till skänkelvikning några steg åt både hållen runt hela fyrkant spåret(red på utebanan). Därefter trav där jag red massa åttor. Hon var verkligen på topp idag! Fortsatte med skänkelvikningar på fyrkanten. Hon bara flöt på!

Bröt av och lät henne skritta på långa tyglar en liten stund. Efter det började vi med lite arbete i slutor. Sjukt lätt tog hon det iom att vi jobbat med att flytta rumpan. Fortsatte även lite i trav ca 2 varv till och från med avbrott till skritt med.

Haha, stackar hade jobbigt att samla sig i galoppen för hon var trött. Men hon kämpade på bra! Lyckades få en volt på ca 7-8 m i diameter ändå.

Fixade snabbt i stallet efter det. Fick skjuts tillbaka av Dikarn. Tvättade bilar, både Niclas och Holms. Haha, både jag och Nathalie cpade en heeel del. Men kul hade vi!

Sitter nu på enkelrummet på skog och har det allmännt underbart just nu! Känns som om allting flytter på precis i den takten jag vill! Nu ska jag titta på ett avsnitt PLL och äta min B&J.

Nighty Nighty folkens!

2012-03-27
10:23:00

Hey Där - Byz
Sååå sjukt irriterad!

2012-03-27
10:16:08

Baba O'Riley - Blue Man Group
Dår var första lektionen med djurkunskap avklarad. Och nu har engelskan börjat, så får väl lyssna.

Ha en bra dag!

2012-03-26
18:24:18

Ni Som Har Legat Med Ett Skåp - Edda

En hel del som har hänt de senaste dagarna. Var inne på sjukhuset i lördags. Ville mest titta upp det för säkerthets skull då det gör ont att "dra" ihop benet + lyfta uppåt. Iaf satt där i 2,5 timme. Röntgade benet för att se om det inte var någonting med knäskålen. Det var som tur var ingenting!

Fixade både till Ortencia och till Magic. Ortencia har fått vila tills idag(4 dagar). Bestämde mig för att testa knät. Haltar fortfarande, men någongång måste det ju gå att göra. Red barbacka i mjukisbyxor på en extremt pigg häst. Kunde inte skritta till paddocken utan var på vippen att explodera hela tiden. Hände inte som tur var.

Väl inne på utebanan släppte hela hon. Fokusen var till 1000! Hon var inte springig alls, utan super sammarbets villig. Skritt, trav och galopp utan några skavanker alls! Dock så gled jag en hel del framåt i galoppen haha!

Skrittade ut en sväng runt Fjälldalen efteråt. Dock blev det som vanligt inte så mycket skritt utan tripp-tripp-tripp .. Riktigt irriterande att hon inte kan gå i ett lugnt tempo, på långa tyglar och slappna av! Varken när hon är själv eller med andra hästar ..

Tänkte vara med på ridningen på onsdag om det går för mitt knä. Tänkte fråga om jag får rida barbacka iom att det är jobbigt att ta sig upp och ner med knät.

Nej, nu ska jag ta och göra någonting annat ett tag! Får se när jag uppdaterar nästa gång, haha!

2012-03-24
12:06:06

Billion - Miss Top
Tänkte ni skulle få en liten bildbomb på den senaste veckan! :)
Liten skritt-tur efter hoppningen i måndags på Cool Breeze tillsammans med
Fanny MP
EmmaQalle Bus.
Emma och Qalle Bus på kullen :D Fanny coh MP i bakgrunden.
Bild på Frigolit, även på Nathalie och Balsac då vi hade våran "privata träning" för Katharina.
Tvättning av släpp ..
Och bil! :D
Bild på Magic och Ortencia innan jag och Nathalie hoppade i torsdags. Gick supert! Magic är bara ca 20 cm större, höhö.
Rött räcke, sockerbit och en oxer. Hoppade som högst oxer när den var 90 cm. Nu har vi ett nytt rekord!
Efter det blev det att baaaada! Gjorde även någonting dumt, klippte Ortencias man kort, höhö!
Pojkarna är busiga och klättrar i Flygstaden
Inköpt: Läderengörning och hästschampoo på Ugglarps Hästklinik.
Sötaste Nathalie :D
Magics första böjprov för dagen, av två, med den tyske specialisten Ove. Super duktig!
Efter röntgen, blev det ultraljud.
Nathalie tittar skeptiskt på ;)
Sötnosarna :D
Dags att åka hem. Vi hittade vad som var fel och det var poängen. Nu blir det 2 veckors boxvila för stackars och sedan återbesök.
På tillbaka vägen ifrån Ängelholm.
Bild på det fina vädret i Malmö. Rickard och jag åkte med Holm när han skulle köpa en BMW.
Åk aldrig på en Segway, säger jag! Kan knappt böja på mitt högra knä, samt smärtan är olidlig när du väl gör någonting ..
Närmare bild på det högra knät, och det har fortfarande inte slutat blöda helt. Det var 15 timmar sedan jag skadade mig.

För er som inte vet vad en Segway är. Det är en sån på bilden. Han som uppfann dom dog tack vare en sån ... Man lutar sig framåt så åker den snabbare. Efter en kort inlärning så körde jag iväg själv. Gick jättebra, tills 5 minuter senare. Jag skulle bara testa hur snabbt den kunde gå ..
Tappade balansen och försökte sätta ner fötterna, vilket resulterar i att jag ramlar och skrapar mig. Byxorna gick sönder vid knät. Holm bar in mig i huset så jag blev omplåstrad. Satt och hyperventilerade, var nära att svimma och att spy ..
La mig ner och då blev allt mycket bättre. Haha, hade på vodka på benet för att döda bakterier med. Satt och tittade, klämde och kände. Har inte riktigt full känsel i knät. Har lite skrubbsår på händerna och går jag längre sträckor så blir jag illamående och yr.

2012-03-22
14:41:57

Vunk - Antonia
Haft 2 lektioner idag innan jag fick jätteont i magen. Satt och små hyperventlierade innan andra lektionen börajde. Somnade under lektionen då blev det bättre, haha .. Gick hem la mig i sängen. Sovit nu i 2 timamr. Väldigt skönt. Fortfarande lite ont.

Ska ner till stallet och hoppa lite på Ortencia med Nathalie och Magic!

2012-03-21
23:29:47

The Dream - Kid Cudi
Började med att cykla halvvägs till stallet. Får ett sms om att jag och Nathalie fick låna Niclas bil. Självklart vänder man, haha! Kopplat på släppet, tog fram det och tvättade det. Tog även bilen i samma veva, så Niclas blev lite glad!

Satte oss och slappnade av lite i eftermiddags solen. Skyndade oss i stallet. Skrittade till utepaddocken där vi hade vårat ridpass. Ortencia kändes otroligt fin i kroppen, så ridpasset i blåsten igår hjälpte otroligt mycket. Gick och frustade nästan hela tiden kändes det som.

Red massa på volten/volterna med massa halvhalter och övergångar för att få hennes fokus. Hennes koncentrations förmåga idag var på 110%! I galoppen var hon helt super. Red samlat några varv bröt av och fattade ny galopp. Gjorde så några gånger innan jag lätt henne sträcka ut i lite längre steg runt hela paddocken. Samlade lätt ihop henne igen och in på en volt igen.

Efter ett tag bytte jag och Nathalie häst, så jag fick rida Magic och hon Ortencia. Skulle försöka få fram honom lite mera, plus lugna ner Nathalie lite, höhö ;)

Han var väldigt annorlunda till skillnad från Ortencia. Mycket högre, kändes dock smallare. Men tror det beror på sadeln än på hästen. han kändes väldigt fin för övrigt. Fick fram han bra, tyckte jag iaf. Sket i hur han gick med formen och fokuserade mest på att få fram honom. Mina försök var ju bra iaf. Ger Nathalie en stor applåd till att hon orkar rida honom.

Vart rätt trött efter en liten stund, så vi bytte tillbaks till våra hästar. Red en liten stund till innan vi begav oss hemmåt. Kom till rummet. Duschade. Busade lite med grabbarna. Åkte till Harplinge och åt pizza. Är rätt trött idag och har ingen aning om vad det beror på faktiskt. Ska sova nu hade jag iaf planerat.

Sov så gott och dröm sött!




2012-03-21
14:26:40

Meeting In My Bedroom - Silk
Slänger väl in ett litet snabbt inlägg, innan jag drar mig ner till stallet. Skriver mera när jag kommit tillbaka. Ska även berätta om gårdagens ridpass i blåsten, tror jag. Tänkte mest skriva så ni vet att jag lever, hehe!

Hoppas ni har det bra annars!

2012-03-20
21:28:00

Mittens - Carly Rae Jepsen
Orkar inte berätta ingående om min dag. Har haft 3 lektioner. En underbar håltimme på 3h. Ridit min superfina häst i blåsten. Trots att hon inte har varit riden ordentligt på, på en vecka så gick hon supert! Dock blev hon rädd för sin egna skugga när ljuset la sig på, så var nära att smaka grus ..
 
Mockat, fixat i stallet, duschat, ätit våfflor på fritids, ätit mini-baguetter och ska strax ute och springa lite till.
 
Hoppas ni också har haft en bra dag!

2012-03-20
09:33:03

Hearts Are Thumps - Little Rascals
God Morgon gott folk!

Sitter på första lektionen, djurkunskap, och funderar på vad för uppgift jag ska göra. Bestämt mig för att göra "fördjupningsuppgift" i detta temat med så jag eventuellt kan höja mig. Awesome!

Vi gör vårat "mini-prov" på hästraser eftersom det står att vi ska ha kunskaper och se skillnad på de olika hästraserna. Vi har tagit ut 25 hästraser. Det är allt ifrån Falabella, Ardenner, Appaloosa, Frieser, Welsh osv. Självklart fick jag med Shagya Araber, haha! Ska strax göra dem med.

Nu ska jag vara duktig och fortsätta jobba. Ortencia ska ridas idag. Fått vila i 2 dagar så får se hur det går ..
Hej hopp!

2012-03-19
21:53:37

Hard Knock Life - Jay Z
Tillbaka ifrån kvällsfodring. Sitter på Fannys rum, även denna gång, mysigt! Funderar på att titta på en film. Men sen kommer problemet, vilken? Får klura vidare ..

Ha en bra kväll!


2012-03-19
20:40:00

Bomb Away - Super Soakers
Dagen började med mentorssamltal. Gick typ inte igenom någonting. Lunch/frukost på det. Bar sedan av till stallet. Fanny lunchfodrade, Nathalie bytte täcke på Magic. Sedan blev det ridning på Fjellare. Hade hoppning på Cool Breeze. Gick supert på lilla bebisen!
 
Sedan var det "personlig träning" för Katharina med Nathalie. Det var endast oss 2, så man kan säga speciall träning. Hade Frigolit. Gick verkligen underbart fint! Visst han hade sina vanliga ryck med att slänga upp huvudet osv. Fick bra beröm av Katharina: "Har aldrig sett den hästen gå så fint under denna tiden jag har varit här". Med andra ord gjorde jag någonting bra! Kändes bra gjorde det med.
 
Körde tillbaka till skolan. Väntade där ett tag, medans Nathalie duschade. Fick skjuts till stallet. Aldrig gått så snabbt innan vill jag lova! Tillbakas till skolan. Bytte om och åkte till Max och åt mat. Handlade lite smått med, för de pengarna jag hade kvar ..
 
Sitter på Fannys rum just nu. Ska iväg strax, eller om en liten stund, för att kvällfodra. Yey!

 

2012-03-18
13:42:41

It All Belongs To Me - Monica ft Brandy

En liten egobild av dagens utseende.

Kom mig ut till stallet runt 9 tiden. Borstade alla hästarna. Plus friserade en del av dem. Mätte min lille skrutt. Blivit 148 cm nu. Inte så jätte stort nu. Dock 4 cm ifrån Ortencia som är 6 år, och han är bara 2. I Feel Good!

Mockat hela stallet. Fick lite hjälp av mor med. Sopade stallgången, vilket behövdes med .. Kom in och åt frukost vid 12 tiden. Suttit och tittat på ett avsnitt av Pretty Little Liars. Sjukt bra serie! Om en 20 min bär det av mot Halmstad igen. Dock inte sova på skolan utan blir Tylösand för min del.

2012-03-18
08:44:00

Someone Like You - Adele
Filmen jag lovade från vår andra hopptävling! Denna gången 70 cm.
 
Trots att hon inte var på topp, ville inte gå fram så är jag supernöjd med henne! Skiter i att det blev ett stop och ett pet. Det kommer flera tävlingar och hon har ju ingen rutin alls. Men vår tid är inte över ännu!

2012-03-18
08:42:16

Next To Me - Emelie Sandé
Borde verkligen lära mig stänga av ljudet på telefonen när jag går och lägger mig. Gick och la mig vid 12 tiden.

- Fick inte sova för fick sms av folk på krogen vid halv 1-1 tiden.
- Folk ringer klockan 3 på natten, när de kommer hem ifrån krogen.
- Och folk smsar klockan 6 på morgonen!?

Kunde inte somna om efter det sista så har strax varit vaken i 3 timmar. Känner mig rätt populär, fast detta är den dåliga sidan av det hela ..

Nu ska jag ut i stallet och vara duktig!

Have an awesome day everyone!


2012-03-18
03:29:00

Happy Birthday To You - Stevie Wonder

Grattis till bloggen som fyller 1 år!

Trodde faktiskt aldrig jag skulle orka blogga så här länge. Men jag gjorde det, haha!
Have a fun day people!

2012-03-17
23:23:00

Nothing Really Matters - David Guetta
Longeringen för någon dryg vecka sedan tror jag.

2012-03-17
23:07:00

Skaka Rumpa - Sean Banan
Bild på Tuss och Campari som ligger ner i hagen.
Gårdagens mysiga uteritt med Nathalie och Magic.
 
Har varit ute och gått en kvällsrunda.
Blev livrädd när katten hoppade fram.
Ni vet hur blind man är när man går och ser på telefonen och det är bäckmörkt runt om ..

2012-03-17
19:14:41

Euphoria - Loreen
Tjo!

Tänkte kasta in ett kort inlägg även idag. Kom mig hem bra igår. Dock var ena tåget försent så höll på att missa mitt andra tåg .. Nåväl, kom hem iaf!

Idag har jag degat i sängen heeeeeela dagen. Tänkte ut och jobba Ravell lite granna. Men kändes så otroligt mycket skönare att stanna inne i sängen istället. Vid 4-5 började jag göra pizza. Klar om en liten stund och nu är klockan ändå 7. Blir en film till det. Gå en promenad för att rensa tankarna på det. Sängen efter det, möjligen till en film.

Börjar åka vid halv 2 imorgon för att hinna med tåget. Är i Halmstad runt 6 tiden och på skolab vid halv 8 typ. Lovely! Kan inte vänta. Kanske tar svängen om stallet och hälsar på hästen med. Kanske rida en sväng i ridhuset? Who knows.

Over And Out!

2012-03-16
07:26:34

I Don't Love You - New Cassie ft Lue
Hejsan alla människor! Pigg och glada? Yeah, right .. Har varit vaken i ca 1,5h. Natten har man inte sovit bra alls pga febern som fortfarande sitter i! Hoppas på en bättre sömn i natt istället.

Morgonutsläppet gick snabbt och bra. Cyklad för omväxlingens skull till stallet, i stället för att gå. Kändes otroligt skönt faktsiskt. Vet inte när jag cyklad utomhus sist. Bara varit på gymet annars. Får ta mig en runda(kanske fixa min cykel, saknas ju bakdäck .. ) när jag blir frisk sen!

Om en liten stund blir det frukost. Ska sjukanmäla mig för hela dagen. Ska gå på en lektion ändå, tror jag. Behöver prata igenom med Fredrik vad jag ska ha med på fördjupningsuppgiften som ska vara inne på söndag. Tänkte kanske hinner klart med den innan sista minuten!

Idag åker jag hem! Ska bli skönt faktiskt. Får skjuts in till stationen så slipper tänka på bussar, underlättar! Nu orkar jag inte vara mera social här.

Ha en bra dag!

2012-03-15
21:36:35

Africa - Wiz Khalifa
Nej, nu blir det sängen för min del. Klockan är bara halv 10, men är man hängig och ska upp kl 6 pga utsläpp så måste man sova. Sjukt bra resonerat enligt mig, höhö!

2012-03-15
19:18:13

King Of Hearts - Cassie
Störtkär i sången!

2012-03-15
19:16:00

Turn This Club Around - R.I.O

Blev en bild från longeringen innan. Inte bra alls med en telefon och häst i rörelse!
 
Turen i stallet blev inte så lång. Tog ca 40 minuter på mig att mocka, göra mat, tvätta krafthinkarna/vattenhinken och krubban samt ta in Ortencia. I vanliga fall går det 20 minuter ..
 
Longerade som sagt på utebanan. Hon var rättså pigg. Men när det väl kom cyklande människor i reflexjackor, då flippade hon helt. Fick världens trav och blåste upp sig som satan!
 
När hon lugnat sig efter det, tänkte jag att hon kunde hoppa Plönninge-"hindret". Ett plastskynke spänt upp och är ca 40-50 cm högt om ens det. Släppte henne på en gång och gick helt amok! Filmade det så tänkte slänga upp det här så småningom, haha! Ett gott skratt förlänger livet är det ju sagt!
 
Fanny var duktig och skjutsade mig på cykel hela vägen hem, haha. Tummen upp för henne. Jag var bara snäll och hjälpte henne med hennes sjukgymnastik, höhö .. Suttit här och skrivit på min fördjupningsuppgift. Dock så tröttnade jag. Ska äta min kiwi och dricka mitt varma vatten med honung i. Mums!

 

2012-03-15
14:44:34

Calling - Omegatypez ft The Vision
Ska strax kliva ur sängen och dra på mig lite mera kläder. Sticker inom kort bort till stallet. Funderar på att ta rätt lång tid på mig. Putsa utrustningen och tvätta krubban behövs egentligen görs, men får se!

Blir väl lite mera uppdatering ikväll, kanske. Inte för att det händer så otroligt mycket i mitt liv, men ändå!

2012-03-15
12:31:05

Teleport 2 Me - Kid Cudi

Då har ca halv dagen gått. Vad har man gjort? Ingenting!

Åt frukost. Gick upp och sjukanmälde mig tillsammans med Nathalie. Är lite bättre än igr iaf. Men känner att jag inte orkar rida i em. Hade ingen första lektion och på engelskan orkade jag inte gå. Febern är till och från fortfarande.

Skulle pluggat, men är inte riktigt så pigg på det. Suttit och tittat lite avsnitt på Ponnyakuten som jag har missat. Sticker ner till stallet runt 3 tiden. Mockar, fixar och longerar. Orkar verkligen inte rida ..

2012-03-15
08:50:21

Soldiers - Ulrik Munther
Blir en liten bildbomb som fotats sen i  måndags.
Lilla Fair Lady blir riden.
Haha, Fanny och Flugan :D
Faustino och Matilda :D
På utebanan i det underbara vädret!
Inne i stan med Sofie :)
Låg på solstolarna på em, dock så hade solen precis gått ner ..
Jobbade PA med Frida, Filip och hunden Alice fick hjälpa till!
Bilder från gårdagens ridtur.
Sötaste hästen, helt klart!
Dagens utrustning
Sadel: Skoies
Schabrak: Jacson
Träns: Hubertus
Padd: Hööks
Benlindor: Vet ej
Dagens utrustning
Tröja: Gina Tricote
Jacka: Equipe
Ridbyxor: Whitaker
Ridstrumpor: Kingsland
Ridstövlar: Wilton Dressyr/Allround
Ridhandskar: CRW
Hjälm: CRW

Denna bild på kvällssolen får avsluta bildbomben.


2012-03-14
20:15:38

Förlåt Mig - Mattias Andréasson
Slänger väl in ett till inlägg idag, medans jag ännu orkar vill säga. Är otroligt hängig. Har ont i huvudet, ont i halsen vilket gör det jobbigt att svälja, otroligt stel och öm i kroppen och fryser och svettas om vartannat. Funderar starkt på att gå och lägga mig och klockan är endast lite över 8.

Skulle rida lite seriöst idag igen. Men så blev inte planen. Orkade inte med grävmaskiner och lastbilar som bråkade runt på utebanan. I stora ridhuset tror jag de fixade bottnen för där åkte en traktor in hela tiden och i lilla är det ju värdelöst att rida.

Min häst har passerat allting i dagens uteritt/tur i klätterbacken. Mötte traktorer med alla möjlig saker/släpp/skopor, grävmaskiner, lastbilar, mopeder, cyklister, bilister osv osv osv. Ingenting av detta blir hon rädd för. Men när det väl kommer en soptunnaflippar hon. Konstig häst .. Travade upp i samlad takt en gång, innan vi skrittade hem igen.

Funderar på att skippa morgon dagens lektioner och bara vila upp mig istället. Låter så otroligt mycket bättre i
nu läget. Men men, får väl se hur jag mår imorgon ..

2012-03-14
12:31:05

Smoke Weed Everyday - Snoop Dog
Orkar inte skriva ett långt inlägg nu mer än att vi har idag redovisat vårat PA. Filmen har mot ALLA odds blivit klar!! Sjukt är det. Kommer kanske hamna på Plönninges hemsida, who knows? Lyckats dra på mig en förkylning med, jummie! Min häst ska få svansen tvättad idag har jag planerat in. Måste köpa ny grönsåpa ..

Nu ska jag städa, plugga och slutligen dra mig till stallet.
Ciao

2012-03-12
14:49:03

Just The Excuse - Shea Fisher
Uppdaterar väl lite snabbt då! Varit på Fjellare och ridit Fair Lady. Gick riktigt fint! Red massa öppna, slutor, bak- och framdelsvändningar samt skänkelvikningar. Hon fick bara en cp-omgångk. Kom på "kort sidan" vid ridhuset och så kom det en gående utanför. Fick världens ryck och stack, haha!

Skyndade mig till stallet och fixade allt där. Nu sitte jag på rummet och väntar på skjuts in til stan. Ska in och klippa smat slinga/färga håret. Dock inte bestämt mig för hur och vilken färg eller någonting! Vill gärna ha någoting somrigt.

Är super skönt väder idag. Och imorgon ska det vara hela 15 plusgrader här nere! Våren är kommen! Nej, nu ska jag fixa mig lite granna. Sove rhos Frida inatt. Ska fixa vårat PA. Loooovely!

Ciao!


2012-03-12
11:15:50

So What - Ciara
Bildbomben kom som lovat. Dock lite senare än planerat ..
28 Feb .. Fällande häst, check!
2 Mars .. Perfekt dressyrpass på Ortencia, avslutas med två rundor på galoppbanan.
4 Mars .. Fjälldalens slott, vet ej vad det hetter!
6 Mars .. Moa på Kanel, Fanny på Cool Breeze och Emma på Dubai.
Första individuella val: Unghäst utbildning
6 Mars .. Jimmy på Leading Floyd och Jeffi på Disco!
6 Mars .. Moa på Kanel igen.
6 Mars .. Jag på min jättebebis Funchal. Endast 183 cm och är 4 år!!
6 Mars .. Hoppning på eftermiddagen på Fänrik. Avslutades med en tur på galoppbanan.
6 Mars .. Johanna på Diggiloo, Veronica på Cerentin, Fanny på Floyd och Emma på Kristall.


ISABERG 7 MARS 2012

Johanna och Cristina sovandes på väg till skidbacken.
På väg upp i röda baken.
Jag och Frida på väg upp igen.



8 Mars .. Snöade en maaassa under natten. Från ingenting till detta ..
9 Mars .. Försöket att gå ut i fredags.
9 Mars .. Twister.
10 Mars .. Ortencia såg bara läskigt lik ut som Bahir!
10 Mars .. Sista och den mest lyckade utgången på läääänge!

2012-03-10
15:27:43

It Don't Matter Now - Sarah Darling
Jaa, gårdagen ... Drack inte alls mycket. Ändå försvann min dricka. Pojkar, pojkar kan man endast säga. Var inne på krogen 20 minuter innan jag fick ta han om folk. Gick tillbaks till lägenheten och var där resternde del av natten. Rickard kom tillbaka efter ett tag. Pratade med han ända fram tills Fanny kom hem. Då blev det sängen.

Frukost blev det på McDonald's, haha! Satt i lägenheten fram till att bussen gick vid 14.18 ca. Gick ifrån Harplinge. Ska göra lite mat, sen pallra mig ner till stallet. Blir nog till att longera Ortencia idag. Vädret ger mig ingen inspiration till att rida ..

Kvällen vet jag inte hur den ser ut;
Middag hos kompisar?
Utgång?
Chillkväll?
Stänga in mig på rummet och plugga ..?

Detta är frågan! Är sugen på allting! Men det går ju inte. Tänk om man hade varit mer än en person, så hade man kunnat göra alla till lags .. Man räcker inte till i dagens läge. Rätt synd att dagens samhälle blivit så!

Tänker slänga in en liten bildbomb från den senaste veckan tänkte jag. Om jag hittar sladden vill säga!

2012-03-09
18:35:00

Teodorova - Andreea

Hemkommen ifrån stallet. Super stressad. Bussen går 19.06. Blir inte mera uppdatering än detta. Resterande delen av kvällen kommer spenderas med underbara vänner, alkohol och krogen!

2012-03-09
15:32:42

Don't Chase Me - Shea Fisher
Då har denna skoldagen passerat. Upp och hade utsläpp imorses med. Gick väldigt snabbt trots att det endast var jag och Jeffi. Åt frukost.
Red Karill. Gick åt h****e till en början. Men sen gick det otroligt bra faktiskt! Nästa häst på schemat var Frigolit. Stor som ett hus, och mina armmuskler var helt slut. Nåväl, det gick bra till en början sen så blev allt pannkaka.
Ska strax dra mig ner till stallet. Har 2 boxar att mocka och 6 hästar att ta in.

Ikväll taggar vi fest. Wiho, får äntligen fira in födelsedag!


2012-03-08
20:47:38

Animal - R.I.O
Världens bästa häst!

Hoppade 70 cm idag. Hon var pigg som bara den, men hon gick verkligen inte fram. Var allämnt ofokuserad på framridningen. Det gick bättre på banan. Ett stop på första och ett pet på hinder numer 5. Har film som kommer!






2012-03-08
13:21:51

Carly Rae Jepsson - Tug Of War
Som sagt en lovad uppdatering!
I tisdags var det in födelsedag. "Firades" med underbara vänner. De hade bakat kladdkaka, gjort grädde osv. Super mysigt! Körde även Nathalie och lite folk in till Wild West. Passade på att handla ändå när jag var i Flygstaden.

I igår, onsdag, var det friluftsdag. Började åka snowboard. Fick typ panikattack, men åkte ändå backen ner 2 gånger. Låg väl mest på rumpan. Bytte ut till skidor, vilket gick lite bättre. Utom att Frida släppade upp mig i de stora backarna direkt.
Kan väl enkelt säga att jag plogade backarna rätt brutalt i mina försök att åka skidor ..
Lite pinsamt i och med att jag ändå bor mitt emellan 2 skidbackar hemma! Lunchen var inte god alls, soppa .. Hade gett upp allting då man har fina vänner som fick upp mig i lilla backen och hjälpte mig med tekniken.

Klarade av den backen 3-4 gånger utan att ramla alls! Blev lite mera modig och betsämde mig för att testa de stora backarna igen. De var mera branta, uppenbart, men ramlade endast högst 5 gånger med stort fokus och bra lärare!
Super glad att man får peptalk. Samt verkligen går och gör ett nytt försök och lyckas!

Åkte hem, fixade för Ortencia. Kom hem. Åt lite mat samtidigt som vi såg en film. Sen runt 10 gick vi och la oss. Tidigaste jag gått och lagt mig på över en månad!!

Idag hade jag sovmorgon, men gick upp och åt frukost ändå. Städade rummet i 2 timmar, så det var extra rent! Tror aldrig det har varit så städat där någonsin ... Bytte lakan och körde en tvättmaskin med. Suttit lite och pluggat till och med. Ätit lunch och nu sitter jag på första lektionen vid 13.00! Första lektionen var så klart inställt.

Ikväll blir det tävling, 70 cm för min och Ortencias del. Hon verkar lite loj, så får se hur det går. Är en lokal ävling nästa vecka, men lägsta att hoppa på häst är 85-90 cm tror jag. Får sehur jag gör det. Nu ska jag kämpa för ett VG i religionskursen.

Måste även inflika att jag har världens träningsvärk, nästan över allt. Har även börjat få blåmärken på rumpan ...

Bye bye!

2012-03-08
09:31:57

Vans On - T. Mills
Sorry för dålig uppdatering! Blir ett längre inlägg inom kort. Ska bara städa klart här innan städtanten kommer, höhö! Börjar se ut som ett rum igen .. Nej, nu är nog tvättmaskinen klar också.
Ciao!

2012-03-05
21:25:22

Tröjan Du Hatar - Norlie & KKV

Haha, bild på mig och Frida från i somras innan utgång!

Då har man varit i stallet också. Ridpasset gick inte alls bra. Inte megakatastrof, men ändå katastrof. Gissar på att hon har träningsvärk ifrån klätterbacken igår. Hon ville inte helt samla sig och var allmännt ofokuserad. Nåväl, det kommer en ny dag imorgon!

2012-03-05
16:36:21

Stay With Me - Akcent

Idag åkte solbrillorna på! Var när att shortsen också drogs på ..

Vaknade som sagt kl 9. Städade och fixa på rummet så nu ser det bra ut här igen. Första skoldagen är avklarad! Hade samhällslektion med Fredrik. Var vaken en stund. Sen skulle vi se en dokumentär. Slutade med att man somnade, höhö ..

Andra lektionen var svenska. Somnade inte, utan var duktig och gjorde ett arbete som jag inte ens behövde göra! Vad ger ni mig för det, haha?

Nu ska vi (jag o Fanny) vänta på att Sofie ska bli klar på ett möte så vi kan gå till stallet. Blir dressyr som står på schemat både idag och imorgon. Slår verkligen vad om att Ortencia har rullat sig .. Nej, nu orkar jag inte sitta här. Hej svejs!


2012-03-05
09:33:30

Look At Her Go - T-Pain ft Chris Brown
Slutade med att jag och Fanny tittade på filmen "In Time" fram till kl 7, istället för att gå till stallet. Det bästa är att våra hästar går "tillsammans" och därmed blir de inte helt själva om ingen av oss tar in dem.

Näväl lyckades pallra våra arslen ditt en stund senare. Passade på att tvätta Ortencia. En häst som var mindre glad, höhö! Men förhoppningsvis är hon renare. Dock .. så tror jag att hon har rullat sig(ovanligt, nej?!) I och med att hon inte har halstäcke så är det mannen som går åt. Mmh ..

HAHA! Måste bara berätta. Hittade på lite hyss igår med. Jag och Holm bar in Fanny i duschen. Väl där fick hon sig en vaaaaarm, (eller .. ?), dusch! Man kan inte alltid vara lilla ängeln. Vissa dagar kommer den andre sidan ut, hehe ...

Legat och sett på film heeela natten känns det som. Somnade inte förrens runt 5 imorses. Vaknade runt 9. Pigg och glad! Tänkte städa lite granna på rummet, då det inte är så rent ...

2012-03-04
16:25:25

Blow Up - Sammy Adams

Vart chaufför igårkväll. Hamnade inte i min säng för ens runt kl 5. Upp 4 timmar senare. Lämna tillbaks Jeffis bil. Jogga/powerwalka till stallet ifrån Fjälldalen.

Fixade en massa i stallet. Finputsade Ortencia lite granna innan jag red. Var planen att rida dressyr. Dock vill jag inte rida i ridhuset. Så skrittar ut till utebanan och inser att hästen är otroligt pigg. Inte konstigt då hon fick vila igår. Bestämde mig ganska snabbt för att rida till klätterbacken istället.

En nöjd häst kom tillbaka till stallet. Självklart hade hon lyckats få ett sår .. Gick hem och åt frukost. Hade sammanlagt spenaderat 3,5 timme i stallet, haha.

Ska strax ner igen. Ska hjälpa Fanny med Campari plus tvätta Ortencia, då hon är aaaallt annat än ren. Känns bättre om jag har, förhoppningsvis, en ren häst att på tävlingen på torsdag!


2012-03-03
13:11:52

Cry Me A River - Justin Timebrlake
Varför?
Känner bara hur tårarna stiger ..

2012-03-03
08:58:34

När Vi Var Unga - Newkid
Det är kallt som bara den! Därmed så parkerar man, med datan, mitt i köket i solen. På med brillorna. Efter det blir det varmt!

Mitt tåg går 10.50. Tack vare att "S" ska träffa några kompisar i Jönköping. Bär av mot Halmstad efter det. Kanske skrittar ut en sväng i det fina vädret eventuellt. Nej, nu blir det att göra frukost sen åka, tror jag!


2012-03-03
06:04:00

Bang Bang Pow Pow - T-Pain ft Lil Wayne
Awesome låt!

2012-03-02
14:58:48

Turbulens - Newkid
Bild från precis nu!

Är äntligen hemma. Hästen är riden och färdig fixad osv. Ska städa här hemma för det ser för j****t ut! Sen köra lite bil för att hämta syster och "S".


2012-03-02
02:45:00

The Way We Are - Remady

2012-03-01
22:04:47

Le Despedida - Daddy Yankee

Ovisad bild på Ortencia!

Gårdagen gick rätt vilt till .. Mår som man förtjänat. Blev lite väl mycket att dricka, inte minst! Kom tillbaka till skolan runt 4 tiden. Körde bil till stallet. Fixade min och Fannys två boxar innan jag körde tillbaka Niclas bil plus Nathalie. Gick tillbaka till stallet.

Red Ortencia. Blev ett riktigt hääärligt dressyrpass på utebanan i eftermiddgas vädret. Gick som en klocka! Kortade henne en hel massa. Haha, tyckte hon var jobbigt. Men det gick riktigt bra. Hon behöver sätta mera muskler så får göra lite mera krävande arbeten.
Red på en volt i mera samlad takt. Sedan lite mera ökad steglängd en bit fram. Halvhalter och volt ut i det andra varvet. Fungerade otroligt bra! Hon blev suuuuperfin. Sprang inte iväg, utan arbetade på fint!

Kom tillbaka. Hjälpte Fanny med Campari i lilla ridhuset. Planen var att tvätta hela Ortencia, då hennes man är brun av smuts pga hon varit och rullat sig .. Varför måste hon fälla? Om det bara hade låtit bli att klia så hade hon inte rullat sig, haha!

Imorgon åker jag hem. Går upp vid 6 och har utsläpp i stallet. Fixar allt i stallet och rider sedan. Nathalie tar in Ortencia, så jag slipper stanna här tills i eftermiddag för att ta in henne. Får sällskap av Fanny och Sofie upp till Göteborg

Nu har jag inte så mycket mera att skriva om än att jag ska gå och lägga mig faktiskt. Första natten på en 2 veckor som jag sover i en tom säng. Istället för en full säng med 4 pers .. I Feeeeeeel Good!