Victoria Solås

2014-02-28
11:39:00

28 Februari 2014
Hejsan Hoppsan!

Igår var det fullfart på mig! Vid 12 gick jag ut till stallet. Tänkte rida MAdame en sväng. Hjälpte Lotta mocka boxarna vilket gick väldigt fort! Red ut på en något spänd Madame. Blev mera trav och galopp igår. Påvägen hem tränade vi på skänkelvikningar. Vilket gick väldigt fint!

Gick in vid halv 4 ca. Gjorde lite maat och tittade på ett avsnitt Unforgettable. Sedan tickade klockan iväg och det var dags att möta Dessan. Blev en del väntan, haha! Slutligen kom vi fram till Maud och Hans Dellings gård. Gjorde iordning Nigella och Queenie. Gick till ridhuset och satte upp. Var ett kämpigt ridpass på Nigella vill jag lova. All ära till Dessan som orkar! Efter en stund bytte vi så jag fick prova Queenie. En riktigt söt liten häst!

Var hemma runt halv 9. Var uppe en liten stund innan jag bestäde mig för att gå och titta på en film i sängen. Vid halv 11 somnade jag gott!

Vaknade kl 4 på morgonen och bara: jaha, ska jag gå upp nu? Såg vad klockan var och vända på mig och somnade om, haha! Vaknade igen vid kl 5 av att jag grätt. HAde en mardröm om en riktigt hemskt stor ödla som jagade mig! Somande tillsist om och vaknade kl 9. Låg och drog ig i sängen 20 min till.

Åt frukost, tittat bloggar och sett ett avsnitt Unforgettable och nu är klockan snart 12. Det är inget roligt väder ute, så det blir nog inget ridande tror jag. Men får se. Det kanske spricker upp!
 Fick bli en gammal bild på Mecka. Tagen för 4 år sedan, haha!
Tiden går fort! Min ridstil är inte direkt snygg ..

2014-02-27
09:33:00

27 Februari 2014
Exakt en vecka tills jag fyller år nu ..

I torsdags var jag i Laholm och testade rida Diod. Dessan behöver hjälp några dagar i veckan att rida lite unghästar. Så jag ska jobba mig igen om allihopa och hitta den/dem jag gillar mest. Red som sagt Diod i tisdags. En nätt liten kille som var väldigt fin att rida. Fick använda en hel del ben. Gissa vem som var ofantligt trött sen och som inte har någon kondition? Jo, jag! Haha, ska tillbaks dit idag och testa en ny häst. Får se vem det blir!

Igår hände det inte så värst mycket. Lotta fick hitt ett lass med halm så jag hjälpte till att lasta in det. Blev en fika efter det och slutligen en uteritt på Madame. Tog ca 10 min att komma ifrån gården .. Ska pröva min lycka idag igen och se om det går lite snabbare att komma ifrån gården idag. För övrigt fick jag sitta och prata konstant på uteritten. Undra om någon hörde. För jag satt verkligen och pratade om ALLT möjligt ..

Allting är frid och fröjd här, förutom att en av råttorna håller på att gräva i spånen och det slänger den ut på golvet. Mindre lycklig .. Ska ta och titta en film och hoppas dimman lättar en anning här uppe på toppen och att solen skinner igenom!
 Mig och Nathalie innan balen<3

2014-02-25
10:29:00

25 Februari 2014
Hejsan hoppsan!
Idag har man träningsvärk. Har haft det sedan torsdags iofs. Pratade lite med en gammal "granne" igår. Var egentligen inte grannar då det var flera km från varandra. Iaf hennes dotter behövde hjälp att rida hästar några dagar i veckan. Vem tackar inte nej till det?

En sak är väldigt roligt iaf. Legolas ena avkomma står där. Ska bli väldigt kul att se honom igen. Inte sett han sedan har var ett litet föl! Ska rida ut en sväng på Madam tror jag, är inte helt säker. Annars får hon ta det lugnt idag. Ska vara i Laholm kl 18. Ska bli väldigt kul! Spännande att se vart detta leder någonstans!

Nu ska jag städa lite. Gjorde det mesta igår, men har bara en del småplock på borden, flytta kartonger, hänga upp tvätt och tvätta. Det går nog ganska så snabbt skulle jag tro. Men klockan tickar sakta fram ...
Dessa 2 bilderna är tagna då jag senast såg Bilbo.

2014-02-24
18:16:00

24 Februari
Har varit superduktig med städningen. Dock en del kvar, men som tur är dt en dag imorgon med. Skyller på att det är ett stort hus, för då har man massa ytor att ställa grejer på. Diskade all disk, trots att det är några glas på rymmen... Får leta vidare imorgon efter dem, haha! Även dammsugit samt våttorkat lite granna. Fixat det snyggt i köket, rengjort spisen ordentligt, tvättat kläder samt gått och småplockat i hela huset.

Vet inte riktigt hur jag lyckas, men varje gång jag slänger soporna(oftast på förmiddagen) så lyckas jag alltid pricka de dagarna som sopbilen kommer och alltid innan den kommer. Ändå vet jag inte riktigt vilka dagar de kommer, för det känns som om det är olika dagar. Knas! Vet iaf att de hämtar varannan vecka iom att vi har 2 soptunnor(har sorteringar) Men de kommer varje vecka för den ena bilen tar den ena soptunnan och den andra tar den andre tunnan den andra veckan. Vet inte riktigt hur jag ska förklara? Haha ja, jag vet att jag är dålig på att förklara.

Har även passat på att njuta av denna underbara dag som har inneburit strålande sol från blå himmel, men en hel del blåst. Suttit i uterummet och spelat på telefonen. Känns mer som ett växthus/bastu. Det var nästan att det var för varm med linne, haha.

Har även ridit Madam igen. Denna gången på en åker för att känna av hennes gångarter lite mera. Lite hård i munnen, så funderar på att byta bett. Över lag var hon suuuuperfin! Även om varken hon eller jag är igång, haha! Kan inte annat än att älska galopen. Otroligt luftig! Hade velat ha fram henne mera, men underlaget var inte det bästa. Fick iaf en fin käsnla och ser fram emot att rida henne mera!
 Dagens bild fick bli en gammal bild på Ravell.
 

2014-02-24
10:40:00

24 Februari 2014
Igår fick jag låna Madam av Lotta. Madam är ett sto f 2008 e. Black Coffee - Aquilino. En väldigt trevlig häst. Blev en uteritt på en 45 min ca med Alex som fick ta en promenad, haha. Har fina skogsvägar så passade på att känna på traven samt galoppen. Otroligt fina gångarter! Om jag inte helt minns fel hade hon iaf fått 9 på galoppen. Tänke jag skulle rida henne idag igen iom att det är helt underbart väder! Men först ska jag städa en del i huset så jag iaf har gjort något vettigt.

Bjuder på lite bilder från gårdagen.
Alex fick ställa upp som fotograf också. Underbar pojkvän jag har! <3
Madam ville rida mera därmed missnöjd över att gå ut i hagen igen, kidding!
 

2014-02-23
20:40:00

23 Februari 2014
Tänkte bara dela med mig om vad som har hänt idag på bild.
Berättar mer imorgon för nu ska jag mysa med Alex till Castle!
Kan tillägga efter detta ögonblicket höll jag på att få mig en flygtur. 
Tills nästa gång jag tar kort: Stäng av ljudet!

2014-02-21
11:46:00

21 Februari 2014
Igår var det exakt 2 veckor tills min födelsedag. Har ångest och en del panik över det. Vet inte riktigt varför ..? Har aldrig riktigt brytt mig om att jag blivit äldre utan sett fram emot alla presenter. Men med åren får man allt mindre presenter och man kommer fram till att man bara blir äldre.

Nog om det. Igår lånade jag Peggan av vår underbara hyresvärd Lotta. Drog med mig Alex och Andy på en uteritt/promenad för pojkarnas del. Är väldigt glad att jag tog med mig dem för de första 30-40 min var det stegringar och bakutsparkar! Efter många om och men från Peggans sida så flög jag slutligen av. Det känns idag vill jag lova. Träningsvärk i hela kroppen, en antagligen stukad tumme och har svårt att röra nacken. Hade en dundrande huvudvärk igår med. Efter jag flög av så fick pojkarna gå framför Peggan(de hade gått bakom innan) och då kunde jag sitta på långa tyglar och bara njuta av ridturen. Var som en helt annan häst? Haha söt är hon iaf! Glömde väl att tillägga att Peggan är ett sto av färgen fux. Med den kombinationen är det väl inte konstigt man satt på dynamit! Uteritten/promenaden varade i 1,5 timme, då vi utforskade skogarna här omkring. Väldigt mysigt i övrigt.

Det värsta var väl när jag låg i sängen och tittade på film senare på kvällen. Höll på att somna 2 gånger, men vaknade av att jag ryckte till. Då hade jag drömt att jag satt på Peggan och hon gjorde allt för att få av mig. Haha var precis som om jag satt på henne igen och att hon stegrade ohc slog bakut. Haha, knasigt vad kroppen och hjärnan kan komma ihåg hur det känns. För det kändes verkligen som om det var verkligt!

Idag är väl planen att inte göra allt för mkt. Har fått låna Zon av Lotta för min nacke. Än så länge känner jag inte av någon förbättring. Men hoppas det blir bättre längre ut på dagen. Nåväl, jag är tacksam för uteritten och lånet av Peggan. Mysig häst som inte gör en fluga förnär när man är på marken. Tycker om henne ändå! Har inte ridit sedan juni-juli någongång? Kändes bra att rida, trots avramlingen, haha! Hade inte glömt så mycket, dock hade man tappat massvis med muskler!

Nu ska jag titta på några avsnitt av Castle och bara mysa ner mig under täcket. Ikväll ska Alex få massera min öma och stela kropp. Kommer inte bli roligt. Minsta lilla rörelse och det strömmar av smärta ..
 Har ingen bild på Peggan så fick bli en bild på min prinsessa!<3

2014-02-19
11:55:00

19 Februari 2014
Hittade några gamla bilder från Norge nu när jag rensade lite på Facebook. Tänkte det kan ju vara kul att se?
Mijha, jag och syster skulle efterlikna statyn, haha!
 
Jag och älsklingen framför någon byggnad.
En panroama bild Alex tog i fästningen.
 

2014-02-18
11:12:00

18 Februari 2014
Dagen innan snöade det ..

2014-02-17
11:11:00

17 Februari 2014
Hejsan Bloggen! VAr ett tag sedan man bloggade, snart 2 veckor sedan. Kan säga att det inte har hänt något speciellt roligt. Fått hit nya möbler i lördags. Ser ut som om vi precis har flyttat hit för det är typ grejer över allt. Så jag ska stor städa idag! Behövs verkligen. När jag är klar kanske jag tar lite bilde roch visar hur det ser ut.

Imorgon är det enxakt en månad kvar tills bloggen fyller år, hela 3 år! Känns lite overkligt att den har lyckats leva så länge, visst jag har haft en hel del uppehåll och så men har aldrig lagt ner den. Det finns så otroligt många minnen i den!

Om 2,5 vecka fyller jag år .. Vet inte riktigt vad jag önskar mig. Eller jo! En sak vet jag definitivt att jag vill ha. Diskamaskin ... så otroligt trött på att diska .. Men utöver det så är det väl att jag vill ha ett jobb.

Har väl inte så jätte mycket mera att säga. Förutom att jag ska dra igång med musik och börja städa. Ser ut som om indianerna har varit här på krigsstigen ..?
 

2014-02-04
12:03:00

4 Februari 2014
Redan gått en månad in i det nya året! Tiden går fort. Just nu är jag sjuk. Inte så konstigt då Alex, Andy, Thilda och Lotta har/är sjuka. Så det var bara en tidsfråga innan jag också blev det. Skulle gått en promenad med Cesar idag, men tror inte det är så bra när man är febrig eller när det är sjukt jobbigt att gå ner för en trappa .. Väldigt synd för det är andra dagen med strålande solsken! Man vill egentligen ut och göra något, men att anstränga kroppen kan det bli ännu värre. Nåväl ska spendera dagen med att titta film, medans solen strålar irriterar mig. Då jag nyser varje gång jag tittar ut. Det är inte att jag tar i heller ...
 Måste säga att vi har den sötaste katten! <3