Victoria Solås

2011-04-30
20:30:47

Judas - Lady Gaga

<3

<3

Saknar mina lyckobubblor!

Klämt fingret i ytterdörren när jag skulle ta emot den hade jag inte handen där jag trodde att jag hade den .. Skit ont att försöka skriva här samtidgt beklaga mig över det!

Nu blir det tagga fest i mitt lilla hus. Ingen aning om vart vi ska. Blir jag, Kristine och Anna. Skjuts fram och tillbaka står Kristine för. Hon som vi ska till är halv/hel engelsk. Så jag lär ju förstå vad de säger! Nu ska jag fiiiixa!

Kanske hinner göra dagens updatering innan vi åker. Kristine ska hämta Anna med.

2011-04-30
19:22:21

Sleepwalker - Adam Lambert


Dessa såg sjuuukt goda ut! Hade inte suttit fel med någon av dem.

Ska gå till de andra och dricka lite. Haha, blir en uppdatering i kväll anatar jag. Måste bara säga att jag fått pengar av farmor och på måndag ska jag på markand. Wiiiiiiiie, men har inte plats i min väska? Mmh får klura på det sen!

2011-04-29
22:06:04

Kiss N Tell - Kesha

Blev kyckling, ris och sallad till middag idag. Stannade ett bra tag för att prata. Alltid lika trevligt.


Laila är super söt. Sa att hon inte skulle läsa min blogg förens det gått 2 veckor som jag varot här. Får väl påmina henne den 13 maj. Haha, om jag kommer ihåg?

Imorgon blir det upp kl 8 för att fodra. Det enda som ska göras imorgon som jag vet om är en av stona ska till veterinären halv 6. Träna hästar blir det med för den delen. Förutom travare så finns det även en ponny. Liten och brun. 

Ska även på supermarket och handla lite mat så jag kan äta här hemma med. Haha, känner mig verkligen som hemma. Andra gången som jag sagt/skrivit det. Men det känns verkligen bra här. (skriver inte det för att jag vet att Laila kommer se detta sen). Anntar att det är något med mammas och Lailas vänskap i sig som gör mig trygg. Äh, jag har ingen aning. Detta är hemma! Punkt!

Nu ska jag bädda sängen, borsta tänderna och sedan titta på ett avsnitt med Nikita.

Nighty Nighty!


2011-04-29
16:43:41

You And I - Medina


Vänster från mitten där jag stod. På mitten var även kontoret.

Ja, dagen började vid 7. Gick upp och väntade på trögisarna. Fick vänta en 10 min ca. Jag och Torbjörn gick ut och fodrade hästarna, hönsen och grisen. Vid 8 åkte vi med ett sto till naturlig betäckning,. Sjukt fint ställe. De berättade att det var Napoleons gamla uppfödnings stall och det kan jag helt klart kunna tänka mig!

Höger ifrån min plats i mitten. Även Lailas transport.

Rakt ut i mitten. Sjukt synd att man inte "ser" allting i bilden. Precis övanför trädtopparna på bilden är ännu mera landskap men det fångade inte min telefon ..


Här ser ni en bild på över blommade rosor. Inte direkt som kalla Sveriges blomtillstånd för tillfället! ;)


Kom tillbaka så fick jag rida en häst. Kommer inte ihåg vad den heter men när jag väl sitter uppe på den så får jag reda på att det var 4 gången den hade ryttare på sig. Han var snäll så länge man inte "höll" i honom och mannen samtidigt. Då drog han bara ner huvudet och var knasig! Om han hade hoppat för någonting så hade jag flygit .. Han var rädd för det mesta och skyggade m.m.

Och nej jag vet attd etär en dålig bild men det är iaf en bild!

Efter det fick jag köra Perfect! En gammal monté häst som sprungit in över 100 000 euro= 1 miljon svenska kr. Han skulle bara köras på "uppvärmnings banan". Så fort han får gå på rakbanan så tror han tydligen att han ska få köra intervallträning. Och det går sjukt snabbt! Ska rida intervaller på honom imorgon så får se om jag sitter kvar! Körde sammanlagt 18-19 varv. Byte håll vart 4 ca. När vi skulle skritta av så kom en av de 2 finska tjejerna och drog förbi i full fart utan att tänka. Jag som sitter helt avslappnad får snabbt annat att göra! Min skulle med och springa ... (Y)

Bild när jag kör Perfect.

Perfect i boxen. Super snäll häst verkligen!

En av hästarna(DEN GALNA) märkte vi att det var något fel på. Och det vissade sig vara en förstoppning i strupen. Hon skummar och slemar och hostar saliv genom mun och näsa. Det är inte genomskinligt utan grön/gult. Var INTE mysigt att titta på ... Det med att hon är crazy är inget litet påstående. Helt plötsligt slår hon högt med ena frambenet och i nästa så sparkar hon bakut. ALLT för att försöka träffa dig .. Fått stränga varningar om att inte gosa med henne. Kan jag bra förstå! Hon fick lugnande för hennes humör. Och en muskel avslappnande spruta sen med.

Stall gången. Det finns plats för 13 hästar allt som allt. Men för större delen av året går hästarna ute på de alltid gröna beterna!

Åkte till veterinär högskolan i närheten med ett annat sto för att göra ultraljud. Visade sig att hon var dräktig mot alla odds! Frågade då även angående det galna stoet. Fick råd på att hon, självklart, inte skulle äta. Ha huvudet långt nere. Om det lätt bli att rinna genoom näsa och mun så var hon bra igen. Funkade inte att klämma och trycka neråt på halsen. Försökte det i en 20 min ca.

Mitt vardags rum. Till höger bredvid eldstaden är en diskbänk och ett litet kylskåp.

Vid 2 tiden käkade vi. DEtta kommer jag få VARJE dag till lunch. Ägg och bacon. Jag som inte tycker om ägg så mycket får med andra ord lära mig att äta ägg i mängder .. Blää! Käkade ägg på mackan idag, men får se hur det blir resten av tiden!

Min garderog till väster. Sängen rakt fram. Till höger har jag badrum, instängd toalett i ett eget rum och en bastu!

Har dammsugat bort smuts, spindel nät och 5 sjuuuukt stora spindlar! Tyckte att de hellre skulle vara i dammsugaren än i mitt hus! Även packat upp allt som ska packas upp. Skruvat på full värme i hela huset med.


2011-04-29
16:10:48

Roll Up - Wiz Khalifa


Sitter i stugan min och har precis dammsugit klart. Ätit lite ballerinor och nu ska jag börja packa upp allting. Ska gå över till de andra om en liten stund. Lämna papper och en stoor noorsk gjord choklad! Muma!

2011-04-29
15:26:52

Me And My Microphone - September


Detta är vad som står på schemat just nu. Är ledig till 6-7 tiden då det blir till att kvällsfodra hästarna. Har kommit in i mitt nya hus.

På söndag eller måndag så blir det att åka på marknad eller något i den stilen. Finns tydligen allt möjligt även häst grejer .. Jag har redan full packning!

Till middagen har jag fått en läxa! Jag ska kunna räkna till 10 på franska. Kan 1-3, 6-7, 9-10. Så just nu ligger jag bra till. Ska verkligen försöka lära mig!

Mer uppdatering kommer när jag dammsugat klart. Har fotat en del runt omkring. Fast med mobilen därav dålig kvalitet. Men det är ju bättre än ingenting.

2011-04-29
07:00:00

The Time - Black Eyed Peas
NU ringer min väckarklocka! Fast .. min vissar kl 7 istället .. :(


2011-04-28
23:34:07

Blow - Kesha
Började dagen kl 4. Fixa sig och sedan åka vid halv 5 tiden. Sov en del av vägen. Träffade Tina Gardermoen flygplats. Hon skulle till sin bror i Bergen, men ville gärna följa med mig till Paris istället. Men vi kom fram till att hennes mamma skulle nog bli lite arg!



Iaf så tog vi oss en fika. Beställde en Chai Latte och någon macka med ost och skinka. Super go verkligen! Men kommit på en sak dock .. Espresso Haouse(Sverige) gör HELT KLART den BÄSTA Chai Latten! Satt och fikade en timme medans vi väntade på flyg. Hennes gick kvart över 7 och mitt gick kl 8. Strossade runt lite innan jag gick till min gate. Satt väl där i en 40 minuter innan jag fick borda flyget.



Det syns inte så bra på bilden och jag tror detta är en tidig verision av flygplatsen Charles de Gaulle(Paris). Flygen kommer nu "in i byggnaden". Måste bara säga att det är helt klart den coolaste byggnaden jag varit i. Ni ser den runda grejen i mitten. Det är flera våningar högt och istället för trappor över allt så är det slusar rakt ut i ingenting kändes det som! Så om du kommer in på en viss våning så går du runt till en sluss så åker du på rulltrappa till en annan våning. Att åka i dem "hissarna" var nått av det coolaste helt klart! Är en sak att uppleve vill jag lova!



Efter att jag hittat mitt bagage så var det ju problemet att hitta sig till tågstationen. I Frankrike snackar man franska och engelska nochalerar(?) dem .. Fick en karta och beskrivning om hur jag skulle gå m.m för att komma mig till min absoluta slutstation innan Laila hämtade mig. Det tog mig bara 7-8 timmar!

Första tåget var till stationen från flygplatsen. Nästa var ju att hitta till rätt tåg(även biljet att köpa). Tog ca en 40 min med tåg. Nästa var att hitta till nästa station .. DET var krångligt. Upp och ner. Höll på att hoppa på ett tåg åt fel innan jag frågade vart det gick. Till slut fick jag rätt anvisning till rätt spår.


En av tåg stationerna. Tror detta var till första tåget om jag inte minns fel!


Min franska biljett. Ni ser min tumme. Den är inte stor .. Dessa används även vid bommar så du kan komma igenom.


Olika rutnät i Paris .... Jag skulle till mitten (Y)


Trodde detta var ner till mitt tåg men det var fel. Men påminde en hel del om USA:s tunnelbanor.


Haha älskar verkligen denna skulpturen!


Efter ett jag beställt min biljett inför det sista tåget var klockan inte mer än halv 1. Gissa när mitt tåg gick. Jo, ca 16.45 ... Hittade ett UR MYSIGT café. Beställde fransk pizza. Jätte god men men massa ost i mitten och ingenting på kanterna, men god ändå! Satt och läste bok samtidigt som jag fördrev tiden. Fick sitta kvar efter stängnings tid för de var så snälla och förstående över att mitt tåg gick så sent. Pratade en hel del med han ena som jobbade där. Han kunde engelska! 1 poäng till han! Beställde efterrätt med. Hade min telefon på ladning bakom disken så jag kunde inte ta kort


Såg ut ca som denna. Men större behållare, och Massa sockersöt grädde på toppen! Verkligen utsökt! Vid 5 över 4 började jag röra mig ner mot stationen. Fick sitta och vänta under en stor tavla medans jag fick vänta på vilket spår de skulle sätta tåget på. Tog BARA 25 min .. Pratade med mamma en del medans jag väntade. På tåget hade jag sällskap av en familj norskar som skulle till sin systers bror eller något sånt. Super trevliga och så kunde de franska med! Fick vissa leg på att jag var skolstudent.

En annan sak. Man räknas som vuxen när man är 12 i Frankrike! I Sverige är det 18-19 och i Norge är det 15. Dessa lagar som gör att de får betalla mera ..

Detta är Peggy! Grisen på gården .. Får se hur jag kommer överens med denna, höns husets dörr öppning är på hennes högra sida. HON KAN MORRA! Jätte läskig ju! De har för övrigt hundar, katter m kattungar, kaniner m kaninungar, hästar och gris.

Imorgon ska jag upp vid 7. Frukost. Vid 8 ska vi vara betäcka ett sto naturligt(de är väldigt inne på frusen sperma och inseminera stona). Vid 2 ska vi ner till veterinär högskolan och göra ultraljud på ett annat sto. Ska även köra 2 hästar. Utäver det får vi se vad som händer. De har boxar med. Vissa står i dem och andra står ute. Imorgon kommer det inte behövas mockas. De står på halm med för den delen .. Alla här är jätte trevliga! Ska sova i huset inatt men imorgon måste jag städa mitt egna hus. Flyttar in där som sagt imorgon inför de kommande 5 veckorna. GREAT!

Det är sommar över allt här nere! Kan verkligen inte förstå att det är sant det man ser. Tittar ut och ser blommor på träden. Sett äppelträd i full blomning, flera andra träd med fullt ustlagna skott. Senast imorse såg jag snö på vissa ställen i luften över Norge ...

Nu tänker jag sova för jag ska upp imorgon bitti. Inte lika tidigt som idag dock! Sovit 5 timmar för att tillägga det. Att jag inte är mera trött eller sovit någonting är ju hlet sjukt! Ajja ni får säkert höra mera om morgon dagen imorgon. SKa ta flera kort för att vissa allting. Verkligen stooort och sjuuukt vackrt här nere! Huset i sig har halm tak vilket man ju inte brukar ha?!^^

2011-04-28
21:57:18

Pretty Girl - Keri Hilson
Kommit fram och har precis ätit. Torbjörn har fixat trådlöst internet till mig så jag är lycklig! Ska göra en bättre och grundlig uppdatering med bilder och men text så klart.

2011-04-28
08:00:00

Wishmaster - Nightwish

Nu sitter jag på flyget!!! Om jag lyskats komma med vill säga. Bloggar när jag får nästa tillfälle (när det nu blir ..)

2011-04-28
04:27:04

One - Metallica


Yeää, så här ser man ut för dagen. Nu äär klockan 4.25. Ska snart åka in till Grademoen. Ta flyget som går kl 8. Och 2 timmar efter det är jag i Frankrike. Då blir det åka tåg i 1,5 timme sen så blir jag hämtad av Laila. Men då är mitt lokalsine redan borta!

Jaja, jag ska fdörsöka inte komma bort, får se hur det går bara .. ;)

2011-04-27
23:01:26

Walking In The Air - Connie Talbot


Ja, denna dag .. Började med att stå upp kvart i 7. Åkte vid 7 men pappa fick åka tillbaka efter andra rundkörningen för att byta sina bromsklossar. Då passade jag på att underhålla mig själv .. Massa egokort m.m.





Det kan också sluta med att man vissar "Hur man skalar en banan". För er som inte vet så gör man som på bilden ovan.



Kommer till stallet och tittar på tavlan. Per säger till mig att Lamborgini och SNo Long Boys skulle ridas. Så det var bara att sätta igång. På bilden är det favorithästen Lamborgini B.S. Finns även en film längre ner i inlägget då vi är ute på motionsturen. Tur det är snäll hingst!



Här har vi sura Sno Long Boys. Han vägrade vara "fin" på kort .. En häst som jag inte komer överens med alls. Idag var han jätte fin tills vi kom in i skogen i full fart. Runt en sväng så är det ett stooooort hål i marken. Tar ca upp 3/4 delar av vägen. Dum som jag är så tror jag att han snällt kan gå över den lilla biten som finns kvar. Att det går att ha så fel egentligen! Tvär nit och kastar sig runt och flyger framåt igen! Knäckte 2 fingrar så de var lite avdomnade, blev bra sen, lyckades kravla mig upp i sadeln igen innan han hittade på någonting mera ..



New York Flying på bilden. Efter att jaghade hjälpt Sigbjörn, Barbro och Hanne med loppshästarna/provlopps hästarna fick jag i uppgift att mocka en box, fylla vatten i stostallet, ta in Astral Projektion och att rida New York Flying. Blev att mocka först. Polacken fixade vatnet. Tog in Asi och sen så blev det en ridtur utan dess like .. ! Vägrade gå fram så vi fick draghjälp av en 2 årig hingst. Han såg spöken överallt verkligen! Och vägrade skritta. Efter 2 rundor så skulle den andre hästen inte mera så då tänker jag för mig själv. Ett varv kan jag väl klara. Det var bokstavligt talat med nöd och näppe att jag satt kvar. Livrädd för ALLT! Först kröp han lite, skyggade för vänster sedan höger och sen skjuter vi fart. Så var ungefär hela rundan och de två innan dess med för den delen.. Och tvärnitar med för den delen. Har nog aldrig varit så glad att jag har starka benmuskler nogonsin!



Britts hund Kevin i mitt knä.


En komisk bild på!^^


Finaste Torpa Jo. Även kallad galningen .. (Y)


Jag och pappa har köpt solkräm! Insett att det kan vara en fördel att ha!


Filmen på mig och Lamborgini B.S från våran motionstur.

Nu ska jag sova för jag ska upp kl 4 imorgon! VAr glada att ni slipper det (Y)


2011-04-27
21:46:55

Mr. Saxobeat - Alexander Stan


Nu ska jag göra som på bilden. För imorgon bitte, typ halv 5, åker vi härifrån .. (Y) Yeää, tänkte jags kulle lukta gott iaf! Dagens uppdate kommer efter en efetrlängtad dusch!

2011-04-27
06:58:45

Natteravn - Rasmus Seebach

Nej, nu blir det stallet. Sängen man sover i är inte alls skön. Sover på mage för tillfället och det känns som om jag gör plastikoperation på ryggen eller något? Ligger med böjd rygg ... (Y) Imorgon blir det Frankrike!!!!!

2011-04-26
22:18:00

Dude Looks Like A Lady - Aerosmith

Dagens packning: En väska som bara ska med till Norge. En data väska. En stor med ALLTING annat i.


Japp, då var man på Nesbru som detta stället heter. Pappas hus i Norge för den som vill veta. Började åka vid 7 tiden idag. Först för att lämna Cecilies nykla, då hon glömde dem hemma. Sen bar det av till Norge. Var och tittade på ett stort hästcenter. Pappa skulle ha sko och jag passade på att kicka/kika(stavning?) runt.

Mmmh! Bara Norge kan göra äkta glass!

Kom fram till Sigbjörn vid halv 2 ca. Satt och pratade en massa för alla var slappa i ca 1,5 timme innan vi bestämde oss för att göra någoting vettigt. Blev att köra en 1åring tsm med en kallblodstravare. Min var ur lat och ingenting hjälpte för det. Tillslut så blev hon lite arg på mig och kickade en gång. Tur att det finns slagrem asså.

DAgens klädsel nedåt.

Haha, resten av dagen har jag väl inte gjort något spec. Rullat ett par lindor. Fixat i en hög med kläder/utetäcken/innetäcken m.m. Under allting så var det ju en trevlig liten "minisoffa" utan ryggstöd? Den var jätte mjuk att sitta på iaf. Var rätt glad att jag hittade den!

Ingen bra bild, men jag pasade på att ta en bild på vårat hus så jag inte glömmer vart jag bor!

Måste ju berätta att Sigbjörn har gjort en "sigbjörn" nu igen .. En "sigbjörn" är när man tar en ny häst som inte ens make vet om och sätter den i stallet. Denna gången var det en stor, svart hingst. Otroligt fin var den iaf. Men ikke detso mindre en "sigbjörn". Undrar vad Gry säger denna gången. Absolut inte första och definitivt INTE den sista gången det händer för Team Kolnes.

Dagens "klädsel".

När vi var klara för dagen på stallet så bar det av till ett stall där pappa skodde hästar. De hade någon sorts uppfödning av fjordingar och araber ... De såg lata ut men var högst explosiva. Jaja, efter det blev det IKEA. Där käkade jag och pappa traditionell svensk mat. Köttbullar! Var faktiskt sjukt gott. Kan typ inte äta köttbullar efter att jag friterade dem i ugnen en gång (var lat och slängde in allting i ugnen och lät bli att steka dem) Fick totalt 16 köttbullar på min tallrik. Tyckte det var intressant fakta liksom.

Nu har jag borstat tänderna och bäddat sängen. Irriterar mig så sjukt mycket på de nya myggbeten jag fick av gårdagens ritt. Har ca 3 nya .. (Y) Plus så har mina "solbrända" partier börjat svida lite och göra ont. Så ska smörja dem innan jag går till sängs.

Hoppas ni har haft lika bra dag som jag har haft!

2011-04-25
23:21:39

Whatever You Like - Nicole Scherzinger
Ora'miss: Tränat på att baka en hel del. I början var det inte så självklart med mot slutet så var hon riktigt duktig! Tränade på övergångar och även på att fatta galopp. Duktig var hon mit slutet iaf.

Oretncia: Som sagt så har ni säkert sett bilderna från det tidigare inlägget. Longerade en hel del innan idag. Hon fick gå över 2 bommar som låg vinklade in mot mig. Efter ett tag så tog jag pallen och la den på yttersidan av den sista bomen. Hon fick gå på ett avstånd så hon kunde både trava och galoppera över dem. Bara att gå långt ut eller kort in på volten för att reglera avståndet. Super duktig var hon! När pappa kom så fick jag sitta upp, även dennna gång utan pall, och sedan nästan direkt skritta runt på banan själv. Tränat på att stanna, svänga och gå över bommar bara för att det inte ska bli för tråkigt. Jätte duktig var hon iaf! Söt är hon med för den delen!

Orchid: Longerad henne idag. Var för varmt att rida + att jag inte helt hade lust att rida henne med. Haha, hon fick också gå över bommar idag. HAr krävt att hon ska kunna "samla" sig och kunna gå på en rätt liten volt och ställa överdrivet mycket. Fortastte med bommar. La upp yttersidan på sista bommen som på Ortencia. Till sist flyttade jag båda bommarna till samma bom. Så att det blev ett "halv hinder" eller vad man nu ska kalla det. Duktig som hon var hoppade hon med stora skutt. När jag inte var på henne så rev hon. Men det är för hon tycker det var för liten höjd. Max 30-40 cm.

Omira: Lyckades tjatta med mig Emma ut på en sväng som sagt. Haha, mötes nästan hlavvägs. Red till Petra och pratade en hel del. Innan vi begav hos hemåt mot Emma. Ca halvvägs byte vi hästar. Var ett tag sen jag red Kingen och ett tag sedan Emma red Omira. Käkade rabarberpaj som var super god. Vid halv 9 började jag bege mig hemåt. 21.11 var jag tillbaka på gården. 5 km på 40 min? Jaja, var inte bara skritt om man säger så ..

Käkade, pratat med min praktikvärd. Och som det ser ut nu så åker jag till Frankrike på torsdags morgon. Inte imorgon kväll som det skulle ha varit. Åker till Norge för att jobba lite hos Sigbjörn i mellan tiden. Alltid lika kul att vara där!

Nu ska jag sova. För jag får antagligen gå upp vid kl 6 imorgon bitti! Inte kul!


2011-04-25
17:23:09

Hotel Room Service - Pitbull

Nu ska jag rida ut med snyggaste Emma Lindell<3

2011-04-25
13:35:33

Take It To The Limit - KWHY





Bilder på dagens ridpass av ORtencia. Super duktig. MEra uppdateringar kommer senare.
Nu blir det mat!

2011-04-24
21:30:13

What Are Words - Chris Medina

Sjukt bra sångare. Lyssna på innehållet i låten ovan så förstår ni låten nedanför!





2011-04-24
19:21:05

When I Grow Up - Pussycat Dolls
Efter allt solande så bestämde jag mig för att "packa". I mitt fall så la jag allting i prydligt i ordning på mitt skrivbord och lite på golvet. Mamma ska få titta till och se om hon vill bestämma om någoting mera ska med.

Har ridit Ora'miss som var super duktig! Tränat först på rakt spår och sedan på att rida 8. Vilket var lite av en utmaning då vi inte helt ville svänga vissa gånger eler helt enkelt vägra gå in på volten till att börja med .. Efter ett tag så tog hon allting jätte bra. La då till att när vi byte varv efter några steg så skulle det bli galoppfattning. Vilket är jobbigt då hon inte vill galoppera överhuvudtaget (Y) Men hon skött sig super ändå! Gjorde precis som jag ville när jag väl gjorde det ändå.

Ora'miss som föl på Elmia -08. Hon var monter häst i en liten hage. Är man trött så
är man!

Ortencia blev sista hästen för dagen. Longerade henne lite i båda varven innan pappa hjälpte mig upp. Hade inte pallen så idag fick vi för första gången hoppa upp ifrån marken. Lite konstigt med någon som hoppade bredvid henne. Men hon stod stilla ändå, sötnoten! Blev longerad i båda varven. Vi tränade på att stanna på mitt komando. Även att svänga inåt mot pappa som höll longerings linan. Endast för att hitta på något annat så att hon inte skulle hitta på någonting. Riktigt duktig var hon! Haha, pappa fick klappa på henne idag, utan att det var någonting större av det hela.

Ortencia i september förra året. Sötnosen!

Tog in Opéra för att borsta. Stod halv stila på stall gången. Släppte ihop henne med stona. Vissa var snäll mot henne. Och andra som Ora'miss och Rosita jagade henne och var allmänt elaka. Dom lugnade sig snabbt men känns ändå hemskt?

Opéra förra året i september. Foto taget av: Emma Lindell


Skulle egentligen ridit ut en sväng med syster men vi ska grilla och vill inte göra det för sent så det får vi ta någon annan gång.

Nu blir det grillning de familia. Mysigt att äta utomhus nu i det finns vädret!

2011-04-24
14:20:09

Lovin - Mohombi


Nice suprice!

Solat i ca 2 timmar. Har fått färg till och med! Min "orginala bonnabränna" är ännu rödare dock .. Nu blir det till att äta sen fixa med hästarna. Mums!

2011-04-24
11:45:43

Automatik - Livvi Franc
Ligger på ute bordet och solar mig samtidigt som jag tittar film. Härligt!

2011-04-23
23:24:03

Mirrors - Natalia Kills
Denna dag .. Lyckats bränna mig i solen, men tycker inte att jag varit ute så mycket förutom när jag ridit. Vilket vill säga hela dagen? Haha, skit också! Anna och Linnea kom över och red en sväng med mig i paddoken. Slapp med andra ord rida en häst mindre. Orchid fick Anna och Linnea turas om att rida på. Även på Omira.

Från v: Ora'miss, Orchid, pappa och Omira. 3 generationers sto linje.

Red Ora'miss samtidigt som dem. Sen kom pappa ut med Ortencia så jag kunde sätta mig på Omira. Rida lite på ridbanan innan jag red ut med Ortencia på töm. Tänkte det blir en bra ömväxling så det inte blir bara samma tråkiga ribana dag ut och in. Ridturen var mysig. Träffat massa folk på vägen som alla är väldigt pratglada och som tycker det är kul, men ändå läskigt, att se hästar.

Stall Skerry är vårat stall och i bilden är det våra hästar som jag har photoshopat in.

Var klar med alla hästarna till 4 tiden. Gick in och satte mig vid datan efter det. Skulle BARA titta ett avsnitt på en serie som heter Nikita. Men den bubblan sprak rätt snabbt. Är inne på mitt 9:onde avsnitt för den var så sjukt bra! Asbolut värd att se! Käkat pizza och tittat på filmen "Tomorrow When The War Began". Också en film som är bra!

"Fodralet" till serien "Nikita".

Nu ska jag titta på ett till avsnitt av Nikita sen ska jag klaga lite på min fula bränna och slutligen sova!

2011-04-22
23:05:10

Buyou - Keri Hilson
Sjukt bra låt för er som vill veta! :)
Hade tänkt att sova tidigt för en gångs skull.
Haha, får se hur bra jag lyckas!^^


2011-04-22
21:35:10

Coconut Tree - Mohombi ft. Nicole Scherzinger
Kommit fram till att jag har haft bloggen i en månad och 4 dagar! Känner mig super duktig som nästan varje dag har uppdaterat den. Är jätte mätt då vi käkade kalkon och bjöd in våra grannar. De andra käkar just nu kladkaka, men har int elust på det? Tror det är något fel på mig .. (Y)

2011-04-22
20:00:00

Last Night - Ian Carey
Började med Ortencia för hon var den som kom snabbast till porten. Pysslade med henne en stund. På med sadel och träns. Longerade henne en stund innan pappa kom ut. Låg på henne i ett varv innan jag hoppade av. Sedan stod jag upp isadeln en liten stund innan jag la benet över. Skrittade något varv med pappa bredvid.
Efter en liten stund så bestämde vi oss för att hon skulle gå i linnan. Något hon inte helt ville vara med på. Men när jag instruerade pappa hur jag brukade longera henne så gick det bra. Satt i linnan en 5-10 minuter. Avsluttade med att bara stå och klappa på henne. Super duktig är hon!

Ortencia med fölet Opéra. Emma som longerar. Kortet taget för 6 månader sedan typ?

Nästa var Ora'miss. Med henne gjorde jag lite av gårdagens övning. Gå framåt öven fast hon inte vill. Hon har börjat koma över den hära "trots åldern" eller vad man nu ska kalla det. Idag kickade hon bara någa få gånger. Med endast när jag tvingade henne att galoppera ett helt varv i taget.
Tur det finns snälla hästar. Haha, bilden tagen för 6 månader sedan.

Omira blev det backträning för hennes del. Red en sträcka på 8 km fram och tillbaka idag med henne med. Bättra sin kondis lite iaf. Träffade lite folk som jag snackade med. Jätte trevliga. Kommer och hälsar på imorgon och kanske rida med. Hämtade posten på vårat gamla ställe med. Överfull brevlåda kallas det. Tur man har snäll häst, även fast hon soökade på småsaker.

Jag och Omira för 6 månader sedan. Vet att jag är alldeles för mycket framåt lutad! Hon har inga muskler att helt bära sig därför högt huvud och ovillig att arbeta^^

Fikade inne hos våra grannar när jag kom tillbaka. Blev goda mackor och paj med glass på! Super gott!
Orchid blev sista hästen för idag. Jobbade mera på volter men övergick sedan till skänkel vikningar.

För vänster skänkel(min dåliga sida) flyttade hon sig helt perfekt. Men för höger skänkel(min starka) så gick vi bara emot skänkel. Så fort jag bad henne att gå mot vänster så gick hon "skänkelvikning till höger istället?! Knäpp häst. Bad mamma hämta sporrar så jag fick igenom den sidan med. Hon blev lite små irriterad men inte så konstigt. Tycker inte om att rida med sporrar, då jag tycker det mest är obehagligt att rida med.

Orchid på Elmia -08 tror jag det var?

Fixade lite smått i stallet. Sopade stallgången och fixade morgondagens kraftfoder. Till de hästar som jag jobbar får lite när de kommer in. Inte bra att göra det men då lär de sig att komma när man ska ha tag i dem. Rätt stor hage har vi och inte det roligaste att försöka jaga häst i den ...

Har som sagt färgat håret med. Blev mörkbrun aktigt. Får se hur det blir i direkt solljus. Färgen räkte inte till hela håret med så topparna är väl fortfarande röda. Haha, nåja brunt och rätt är ju rätt snygt ändå^^

2011-04-22
19:47:13

Another Night - Nightcore


Här är resultatet av dagens färgning! Är faktiskt hel nöjd. Än så länge iaf!

2011-04-22
18:03:18

Whip My Hair - Willow Smith

Håller på att färga håret. Hittade inget bättre så satte upp det med en klädnypa? Man tar vad man haver, right? Det ska sitta i 20 min till sen ska jag duscha! Bättre uppdatering kommer senare efter duschen.


2011-04-22
11:14:05

Written In Stars - Tinie Tempah

Kan inte direkt klaga på att jag är tjock? Nu ska jag ut i stallet och jobba hästar!

See Ya'


2011-04-22
10:03:16

Bon Bon - Pitbull


Sovkläder och morgon frisyr, yesbox! (Y)


Ja, blev väckt 10 över 9 idag. Ville ju ha frukost vid halv 10, men mamma var snabb upp idag, tyvärr .. Jaja, nu sitter jag här och dricker mitt vanilj te. Mums!!

2011-04-21
23:23:05

Say Jambo - Mohombi
Den lilla stunden blev lååång tid istället. Gick ut vid 1. Haha, första hästen in blev Ora'miss. Red med sadel idag. Tänkte jag skulle få fasoner på hennes kickar. Så idag var jag jobbig så varje gång hon inte skötte sig så fick hon ett smack i rumpan! Vissa gånger blev hon arg och kickade en gång till. Mot slutet blev hon jätte fin faktiskt. Hon svarade för bettet utan att smäll upp med huvudet eller gappa hela tiden. In med henne igen och nästa på tur var Orchid.

Ora'miss

Orchids ridpass: Med henne fortsatte jag med volter för att få henne mera lös och få henne att verkligen jobba. Mamma red en liten stund på henne för Roald tyckte hon såg halt ut. Vilket hon inte var konstaterade både mamma och jag.

Orchid

Vid halv 3 drog vi in till Falköping för att handla. Gick för övrigt med stallkläder för er som vill veta det. In på Odal först. Hittade en gummisnodd som ska användas på häst och även en jätte god glass! Ica efter det. Fixat hårfärg så det blir en ny omgång med brunt. Får se om det röda vill ge sig, men tveckar på det ..

Var hemma lite över 5. Tog in Ortencia för att jobba henne och även passa på när pappa var hemma. Hon kom springandes emot mig från allra längst ner i hagen. Super gulligt! Pysslade en massa med henne. På med sadel och träns. Longerade henne en liten stund. Hon fick efter en stund träna på att skritta ett varv, trava ett och sakta av på komando. Vilket var jätte svårt i början.

Sötaste Ortencia

Efter ett tag så gick jag över till "rida" från marken. För att se om hon fortfarande svarade bra på höger,vänster och stopp. Vilket hon klarade galant. Gick äver bommarna någon gång med. Hängde lite över sadeln med (har en pall på ridbannan). Hon bara stod med toppade öron. Satte mig på pallen och väntade på att pappa skulle bli klar med att kappa veden. Då stod hon med mullen i mitt knä och bara andades.

Efter en 20 min var väl pappa klar. När jag satte fast henne i repgrimman och longeringslinnan igen och gav den till pappa så skulle han bara klappa på henne. Men det fick han inte, för hon skulle bara gömma sig bakom mig. Så tittar på henne och säger att det är okey. Då suckar hon bara? Haha söt är hon. Låg på henne ett varv. Gick av. Steg på och stog upp i ena stigbygeln några varv. Hoppade inte av utan la bara benet över och satte mig till rätta. Pappa fick gå ett varv till. Hoppade av och på igen. Efter det så fick hon gå en del varv. Fick stanna och smacka fram henne alldeles själv och det gjorde hon utan problem! Efter det avsluttade vi. Satt på pallen en liten stund till.

Omira

Omira blev nästa på tur. Fick för mig att rida barbacka så jag gjorde det. Red en massa volter. Som sedan över gick de i serpentin bågar. Antingen övergång till skritt eller en halv halt på mitten av varje båge. När jag gjorde 3 så fick hon gå på långsidan.

Efter en stund så la jag till istället för halvhalt så blev det en galopp fattning i en båge och avbrott vid andra sidan. Nästa varv efter det blev det skritta istället för galopp för omväxlingen skull. Så höll jag på ett tag i båda varven. Travade av henne med att rida på långa tyglaroch styra in i åttor.  Strechade henne efter ridpasset när vi kom in.

Fick bli en bild på mig med :)

Satte mig här när jag var klar. Klockan var väl ca 20 äver 8 då. Det blev mat vid halv 10 tiden. Efter rätt en liten stund senare. Drack vin till maten. Gott var det. Men det slår inte vitt vinet som jag fick när vi satt ute och pratade.

Nej, nu tänker jag sova, faktiskt! Det blir frukost vid halv 10 imorgon. Hoppas jag är mera utvillad än vad jag har varit.


2011-04-21
10:47:25

Something's Going On - September
Rise and shine! Ny dag och nya bekymmer, indeed! Käkade frukost för en timme sedan. Mums! Nu ska jag göra ingenting en liiiiten stund till sen ska jag ut och fixamed hästarna.

Bjuder på en bild från nuläget. Ska snart byta om till ridkläder ..

2011-04-20
23:21:19

Black And Yellow - Wiz Khalifa
Började dagen med att kliva upp vid halv 8. Pluggade teori till kl 10. Fick panik då jag trodde man var tvungen att vara klar med alla repitioner och sluttestet. Hade 1 repition och slutet kvar. Och vi behövde åka vid 10 för att hinna ner till Falkenberg. Vi hann ner och satt i väntsalen en 15 min innan vi fick gå in i datsalen och göra teoriprovet. Gick rätt bra förutom att jag hade 1 fel ifrån godkänt. Känns så sjukt segt och drygt att det var endast ett fel!

Efter det så fick jag en "framkörning" i Mikaels bil. Körde en 45 min och tränade på det mesta kan man säga. Efter det fick jag åka med en kille från trafikvärket. Säkerhets kontrollen gick lyssande. Själva körningen gick helt okey tyckte jag. Vet att jag gjorde små fel och det blev mitt fall på även detta moment .. Har varit stressad av allting som har hänt idag och det kan ha spelat in i mitt undermedvetande med. Bokat nästa uppkörning efter praktiken. Så har som sagt massa tid att plugga!

När jag var klar och tillbaka till pappa, farmor och Roald så fick jag en kram och en påse. I påsen låg en tröja. På den stod det "Be Happy" och en smiley. De hade köpt tröjan innan jag gjort klart alla moment så de tänkte den spelar ingen roll hur det kommer sluta.

Min "Be Happy" tröja. Sjuuuult skön är den. Den fick en tumme upp!

Åkte till skolan efter det. Kommer fram och tänker till. FAEEEN NYKLARNA LIGGER HEMMA! Går och tittar båda dörrarna. Shiet, båda är låsta. Tittar fönstrena. Stängda. Mmmh, ser en bil och vinkar den till mig. Det visade sig som tur var en av fritidsledarna och han kunde öppna åt oss. Så det var bara att lasta in grejer i bilen. Kan säga att det var inte så mycket plats till över.

Efter det bar det av för att titta på skolans häst anläggning. Farmor var till och med lite imponerad. Jaja, åkte hem efter det. Stannade i Ulricehamn för att handla lite inför kvällens taco måltid. För min del var det bara till att börja packa upp!

Nu efter upp packningen coh maten och det goda vinet så är man verkligen jätte trött.

Hästarna har fått villa allihopa idag. De fick gå såpass hårt igår så de förtjänade en dags vila. Omira vet jag inte vad jag ska göra med imorgon. Ortencia ska jag sitta på igen har jag bestämmt mig för. Orchid blir det mera dressyr. Hon börjar komma sig nu. Ora'miss blir det mera träning på att svänga, stanna och gå framåt.

Nu ska jag släcka lampan och sova under mitt varma, sköna täcke. Det har verkligen varit en tröttsam dag. Super glad att den äntligen är över!

2011-04-20
12:45:00

All Of The Lights - Kanye West
Nu sitter jag förhoppningsvis, om vi kommit iväg i tid eller inte, och gör min körkorts teori. Hoppas det går bra för mig!

2011-04-19
22:36:59

I Wanna Go - Britney Spears
Tänkte slänga in ett snabbt inlägg innan jag går och lägger mig. Red Orchid barbacka och det gick helt okey. Lite skumigt emellan åt då hon inte ville jobba hela tiden. Utan ville hellre hitta på hyss ... Jaja, fick en svettig häst iaf. Så någonting måste jag ju gjort rätt, right?  Gick in och satte mig och slöade en stund som sagt.

Ora'miss S till höger. Här till sommarpremieringen 2010.

Efter en stund bestämde jag mig för att rida lite till. Den som var kvar var ju Ora'miss. Blev barbacka ridning på henne för första gången i hennes liv. Sjukt duktig var hon iaf. Inte ridit ordentligt på henne. En viss del är för att jag inte kan annat än att skratta åt den hästen. Hon kan inte bocka, stegra eller sparka back ut. Och hennes tama försök är sjukt roliga. Så ni inser mitt problem? Satt ihop ett helt träns till henne med. Sjukt liten mun har hon. Nu går hon med ett 10,5 cm bett. Det vi brukar använda på 1-2 åringarna. Hon är 4 ..
Vissade familjen hennes roliga utbrott med. De kunde inte heller låta bli att skratta. Latare häst får man leta efter!

Nu har jag pluggat bilteori. Och nu tänkte jag sova och sedan gå upp och plugga mera imorgon bitti. Vid 10 åker vi ner mot Falkenberg för uppkörning. Efter allting så åker vi till skolan och hämtar alla ina grejer. Får se vart jag ska placera allting i mitt rum bara. Finns typ ingen plats redan nu ..? Epic fail yeää!

Nu ska jag gå och borsta tänderna. Säga godnatt till familjen och sedan sova. Hoppas ni haft en lika bra dag som jag har haft!


2011-04-19
16:38:09

Take Your Shirt Off - T-Pain
Ja, varit och löshopat Ortencia och Omira. Båda har varit jätte duktiga verkligen! Medans jag och mamma byggde fram så fick de gå runt i manegen och bekanta sig med allting. Det var väldigt intressant med speglar för plötsligt stod det ju en till häst där! Är verkligen super nöjd med bådas prestation idag. Avstådet låg på 7,5 m. Fungerad bra för båda 2. De har båda hoppat även om de har stannat precis innan hindret. Det sista Ortencia gjorde var att klippa 1 m stillastående utan att riva. Omira gjorde samma fast med 90 cm.Som högst hoppade båda på 110 cm. Bege med stor marginal!

Var nöjd och ville inte att de skulle tröttna och börja riva. Sänkte så det blev till 60-70 cm någonting så fick båda hoppa det innan vi begav oss hemåt. Har gått fin fint att rida Omira och ha Ortencia på töm bakom så det blir till att träna konditionen så när jag väl sätter i gång mera.

Käkade efteråt. Hälsade hej till farmor som nu har kommit och ska stanna tills helgen. Och efter det fastnade jag här. Ska ut igen. Får se vad jag hittar på med Orchid. Funderar på barbacka dressyr. Tror det får bli det!

Tycker även att titeln på detta inlägg passar till dagens väder!


See Ya'


2011-04-19
09:00:00

Utan Dina Andetag - Kent

Varje gång jag tänker på frukost så vattnas det alltid i munnen när man tänker på de tyska hotellfrukostarna!

Förhoppningsvis
så har pappa och jag snart lyckats fått upp alla så vi kan äta frukost! Vid 11 ska jag vara IVÄG RIDEN mot Gäsene. Det tar ca 30 min i rask takt. Men alltid bättre att räkna med lite extra tid. Nu ska jag inte sitta här och lata mig mera. Ska även träffa Therese. Sjuuuukt länge sen man sågs! :)

See Ya'


2011-04-19
00:09:10

High And Low - Towe Styrke
Ja, detta är som sagt ett för inställt inlägg. Så vid denna tiden SKA jag vara på Gäsene. Förhoppningsvis så har jag haft snälla förälder/föräldrar som har byggt hinder och allt till mig så det är bara att börja med en gång. Anledningen till att jag inte har velat ta släpp är av flera orsaker.

Til exempel:

- Har inget släpp
- Bra framskrittning
- Stärker skelettet, senor och ligament (asfalt mestadels av väggen)
- Bra avskrittning
- Biligare att ta benen än hyra ett släpp för 3 km endast.



Bild på löshoppning. Våran egna häst på hingstkåringen förra året, 2010. Nu godkänd hingst.
Legolas -07 e. Lenkoran u. Omira

För mera info om Legolaswww.skerry.se


Kommer skriva vad som har gått bra eller mindre bra senare ikväll!

2011-04-18
20:09:50

Hunger - Amaranthe
Shieeet, vad jag har hunnit med grejer idag! Gick ut vid halv 11 och tog in Ortencia. Pysslade om henne länge innan jag la på sadel och tränsade. Gick ut och longerade henne en stund innan jag övergick till markarbete. Stå på marken och "rida" med tyglarna. Svarade så där bra idag på detta. Men duktig var hon ändå. Sen så kom pappa och då låg jag ett fler tal gånger på hennes rygg. Efter ett tag så stog jag upp i stigbyglarna och hon var lika duktig för det. Hoppade ner igen och upp igen och denna gången la jag över benet så jag satt helt och hållet. Och guuud vad duktig hon var. Stog med toppade öron och bara: Jaha, nu då? Hoppade av igen. Och upp igen för att sedan stå i stigbygeln några varv. Otroligt duktig var hon iaf! Efter det så tvättade jag svansen på henne så den blev fin och inte skitigt brun som den var .. Medans hon torkade fick hon beta medans jag pratade med mor och far i den varma sol!

Ortencia som smutsig^^

Nästa häst på tur var Omira. När jag hämtade henne i hagen så orkade jag inte gå så jag knöt fast grimskaftet i andra sidan och hoppade upp och red till porten. Så jag bestämde mig snabt för att bli ännu mera hårig= mera barbacka ridning. Satte på henne en repgrimma och satte fast tyglar i hacken under huvudet. Satte även på henne ett stigläder runt halsen. Tänkte hioni kunde tränna på det dära med att följa tyngden och även för att slippa betet för en dag! Skritten gick skit bra. Traven gjorde vi massa serpentiner och volter hitt och dit. Galoppen blev det att rida i en 8. Och på mitten var det stopp. Tur den hästen lyssnar bra på rösten för annars hade det inte gått så bra att stanna. Haha, efter det så skrittade jag ut en kort sväng. När jag hörde mor och far med traktorerna så red jag tillbaka(red bara vid en åkersväg ca 500 m). Tvättade även svansen på damen. Sjuukt vad det blir för skillnad egentligen. Hon fick stå inne för att torka medans vi andra gick in och åt. Borstade svansen och hade på flugspray innan hon fick gå ut.

Omira :)
När jag hämtade Orchid så kastade jag en blik över axel och såg att Omira rullade sig. Som tur var i hö/hösilaget!

Tog in Orchid som sagt. Brostade halv noggrant innan jag satte på henne en repgrimma. Hade bestämt mig för att trimma fläsket lite på henne så det blev ett "långt" longerings pass. Efter en 25-35 min var hästen helt genom svettig. Då hade hon även haft lååååånga skrittpauser för att tillägga det! Så frågade pappa om han ville ta ut slangen och frågade även mor om hon ville sätta på vattnet. Båda gjorde som jag bad dem om. Pappa fick stå och hålla Orchid medan jag spolade henne.I början var det lite små äckligt när det kom vatten, men efter någon minut stod hon helt stilla medans jag fixade. Tvättade även hennes svans så den också blev fin och ren. Även hon fick på sig flugmedlet innan hon släpptes ut. Det första hon gör är att springa bort till maten och rulla sig. Smarta hästar. Tur att de föredrar att rulla sig där istället för i leran^^

Fixade stallgången för den var ju helt blöt med massa sågspån överallt. Så sopade och slänge ut det. Sedan fick jag något ryck eller liknande för efter det plockade jag fram 3 sadlar, longerings gjorden, tömkörnings gjorden, martingalen och 5 träns. Smörjde allting och fixade även så att mamma kunde sätta på en tvätt med massa smutsiga schabrack, vojlokar och gjordar.

Nu sitter jag här framför datan. Ringde nyss till Gäsene för att boka ridhuset tills imorgon. Och självklart kunde jag det! Så imorgon mellan 12-14 är jag där och löshoppar Omira och Ortencia. Ska rida på Omira bort och ha Ortencia på töm hade jag tänkt. Får se hur det går bara.


Gäsenes  anläggning
- två utebannor 20x40 &  40x80
- ett ridhus 20x40
Mera info http://www.gäseneryttarna.se/



Nu ska jag plugga teori in för körkorts teorin!


2011-04-18
10:22:40

Mighty Disco King - Megastylez
Nej, nu blir det stallet nästa! Imorgon ska jag löshoppa 2 st och på onsdag är det uppkörning. NERVÖÖÖÖS! Farmor kommer imorgon så måste stäääädaa ...

2011-04-18
08:00:00

Castle Walls - Christina Aguliera
Snart dags att välkomna en ny häst i våran samling! Kommer antagligen bli hämtad till helgen eller nästa helg. Men hoppas verkligen det blir nu till helgen för då hinner jag se henne innan jag drar till Frankrike!



Jubie -98 e. Bravo Bajar u. Junik

Verkar otroligt söt! Ska antagligen vara lite speciell att rida men det lär man märka. Med tiden så märks det mesta. Så kan inte annat än säga välkommen in i familjen!


2011-04-17
22:04:51

Gasolina - Daddy Yankee

Våran katt Melissa aka Mini

Ja, denna dag! Gick upp vid 9 tiden. Diskade och käkade efter det. Gick ut och tog in Orchid. Red samma övning som igår med henne för att känna igenom hela henne och för att få henne mjukare i sidorna.

 

Tog in Ortencia efter det. Borstade noggrant och flätade manen. Tänkte bara göra henne lydhörd och svara på bettet, men damen var helt tossig så jag bestämde mig för att gå en sväng med henne. Denna ”korta” sväng blev ända bort till Gäsene och tillbaka. Det är asfalt i princip hela vägen, så mina fötter mådde inte så bra efteråt kan jag säga. Höll ett raskt tempo och hästen som stressade, ”hoppade” runt och var allmänt tittig var svettig när vi kom tillbaka från rundan på 6 km. Hon hade ändå skött sig super bra tyckte jag. Ville att hon skulle vara i ett ridhus en gång innan jag löshoppar henne nästa vecka, men det blev inget av det då det var låst


Käkade mat för att sedan ta in nästa häst. Blev Omira. Fick för mig att jag skulle rida bort till Petra eftersom mor och syster skulle ditt bort. Jag ville som sagt se deras senaste tillskott så det var snabbt avgjort. Denna häst som är 16 år är allt annat än gammal! Hon har bockat, sparkat bak ut, slagit med frambenen, studsat åt sidan, kastat sig, stegrat och tvärnitat. Ibland undrar jag vad som för si går i en hästs huvud. En del grejer har varit av orsaker som av att det helt plötsligt brakar inne i skogen helt utan förvarning. Andra saker har varit helt ologiska. Som när vi passerade en bil så kom den halvägs innan hon studsade upp med hela ryggen, slog med frambenet, blåste näsa och sedan skrittade på igen. En annan sak var ju helt plötsligt kastar sig till sidan för det var en uttorkad vattenpöl i marken där hon gick.

 

Red som sagt bort till Petra. Sadlade av och släppte henne i en hage som hon fick gå i så länge vi fikade och hade det trevligt. Har nog fått ett stort kanske förslag om att ha deras ena häst nere på skolan och rida den. Får se hur det blir med det. Just som det ser ut nu vill jag ju ha med en av våra egna hästar ner. Finns ju som sagt ingenting att göra på skolan efter skoltid …

 

Nu sitter jag här framför datan och är skiiiit trött verkligen! Inte så konstigt kanske med tanke på dagen. Ändå så har jag inte ens gjort hälften av vad jag hade velat göra. Mmh, imorgon får nog Orchid vill. Omira får gå ett dressyr pass. Ortencia ska jag ligga och slash ”kanske” sitta på. Beroende på hur hon uppför sig.

Fick bli en gammal bild på mig idag. Eller mig och mig. Mitt öga.

 


2011-04-16
23:37:39

Bailamos - Ferró
Ja, gick upp vid 10. Men gick inte ut i stallet förens 1 någon gång. Tog in Orchid. Borstade igenom henne nogrant då det verkligen behövdes! Skrittade fram en bra stund innan jag kortade tyglarna och red volter ialla 4 hörnen på ridbanan. Fortsatte med samma övning i trav i båda varven. Eftersom hon inte har så mkt kondition så blev det 2 varv i galopp i ena varvet. I andra varvet var hon starkare i sidorna så hon fick göra en 20 m volt och fortsätta på långsidorna i egen takt och ställlning. Blev inte mera gjort utom avskrittning. Svampade av henne och efter det så släppte jag ut henne igen.


Orchid -99 e. Koh-I-Noor u. Omira fölet Ora'miss

Nästa häst in var Omira. Putsade även henne noggran då det behövs så här års då hästarna har otroligt leriga hagar. Testade martingalen på henne. Har insett att våran häst ras är rätt liten har jag kommit fram till. Har fått göra håll ända fram. Kunde lika gärna köpt ponnymartingal. Haha, gjorde samma övning med Omira. Hon har ju bättre kondition och hon lyckades samla sig emellan åt och lyfta ryggen ett halv steg. Är riktigt nöjd med hennes prestations förmåga idag även fast hon har haft sina ryck. I galoppfattningen gick det jätte fint. När vi tog långsidan såg vi plastiken som flög pga blåst så vi bockar och skenar om vart annat. Kan ju inte annat än att sitta och skratta där på häst ryggen. Fick en riktigt fin fattningen. Vi gjorde en volt tillbaka och i det vi kom ut på spåret igen så fattade vi galopp. Då flöt hon verkligen fint framåt! Skrittavsluttnings så klart efter det.


Omira för ett år sedan. Och nej jag har inga stigbyglar på bilden. :)

Efter det tog jag och mamma in alla 1 åringarna. de fick äta. När de var klara så tog vi ut 2 och 2 på stallgången och pysslade om dem efter behov. Avmaskade dem allihopa. Opéra var man till och med tvungen att klippa bort hårbollar för pälsen hade tovat sig så under magen. Älskar häst rasen. Tror det var första gången hon stod på stallgången och så står jag och klipper päls under magen. Det är inte så det brukar gå till. Pussade en massa på min bebis med så klart! Efter en timme eller så, så kommer Cecilie ut med nybackade bullar och saft till mig och mamma. Var bara tvungen och se om min häst käkade bullar och ja, varför inte sa han och ville ha mera. Han kommer bli bortskämd har jag insett ..

Efter det gick jag in och satte pizzadegen till kvälls måltiden. Så nu har vi käkat pizza och det var smarigt! Kan säga att jag känner mig (för tillfället) som en duktig kock! Kommer inte vara länge känns det som ...

Haha, medans jag väntde på att degen skulle jäsa så tog jag in Ortencia. Medans hon käkade sin matranson så passade jag på att borsta igenom henne. Sjukt gullig häst har jag börjat inse! Mamma var med mig hela tiden så jag bad henne slänga upp mig på ryggen på henne så jag kunde ligga på den. Endast för att vänja henne till tyngder och kanske börja sätta lite muskler så det inte blir allt på en och samma gång senare. Ligger där på ryggen och har det super mysigt. Hästen hänger med huvudet, efter en liten stund svänger hon på huvudet som för att säga hej. Gör samma sak på andra sidan. Men först var jag och mamma tvunga att knäcka oss lite. Vi började fundera på hur vi skulle klara av att göra det på "fel" sida av hästen. Vi lyckades! Och det var väl ändå huvudsaken. Släppte ut henne igen. Och har redan planerat vad jag ska göra med henne imorgon.


Ingen bra bild på Ortencia men här är hon på bete med fölet Opéra.

In igen efter det. Byta om för jag var ju alldelles hårig! Fixade med allting som skulle på pizzan och så kommer det en bil. Det vissade sig vara Petra, hennes mamma och Miranda som kom för att hälsa på. Blir nog en kaffebjudning imorgon hos dem. Blir att titta på deras senaste tillskott i hästflocken. Har inte sett deras förra nykomling ens så det ska bli intressant.

Nu ska jag gå och borsta tänderna. Ska upp lite tidigare imorgon än idag hade jag tänkt. Måste fixa köket för pappa kommer hem. Vill ju ha någonting gjort av honom. Så bäst att vara snäll! Har planerat att gå bort till Gäsene ridklubb, 3 km. 2/3 av vägen är asfalt med. Då ska jag ta med mig Omira och Ortencia och löshoppa dem 2. OMira vill jag se att hon fortfarande har ett sug efter hindren. Och Ortencia ska jag göra det för att testa henne, vet att hon verkligen älskar att hoppa. Ska även se om hon har lite kapacitet för det. Samt så blir det ett avbrott i tillvänjningen av ryttare på ryggen. Så ser fram emot dagen jag pallrar mig ditt bort. Kommer få gå men det är ju en bra framskrittnings bit och inte minst motion!



2011-04-16
18:18:35

Nothin' Good Aboute Goodbye - Hinder

Detta är vad som står som kvällsmat! Ska ner och sätta den nu och medans jag väntar att den jäser ska jag ta in Ortencia och borsta henne. Ni kommer få en update och dagen som varit sen ikväll.



2011-04-16
12:52:28

Hoist The Colour - Hans Zimmer
Nej, om man skulle pallra sig ut till stallet. Ska testa mina nya ridhanskar. I'm in love with them!


2011-04-16
11:26:23

Danza Kuduro - Dan Omar, Lucenzo
Gick upp vid 10 tiden. Gick ner och gjorde frukost men hamnade här bakom igen av någon konstig anledning. Har insett en sak nu. Mitt hår håller på att blir låååångt!


Jag och Cissi för mindre än ett år sedan. Skolavsluttningen förra året.



Bild på mig nu på morgonkvisten!

I vanliga fall tröttnar jag på mitt hår och vill gärna klippa det ungefär varje vecka. men nu har jag inte klippt det på ca 3 månader! Och mera ska det bli!



2011-04-15
23:00:08

Elvenpath - Nightwish
Berättat snabbt och kort om dagen. På eftermiddagen träffade man Tobias. Mkt trevligt var det! Åkte hemåt vid 17.19 då mitt tåg gick ifrån Falkenberg. Var hemma vid 9 rätt exakt. Var jäääätte hungrig. Så började göra toast och vissade mamma samtidigt vad jag hade köpt. När jag börjar lägga ner allting igen flyger jag upp när jag inser att shiet, ina mackor! Och jo mycket riktigt brända på ena sidan. Så går det när man är hugrig och vill visa sin mamma ad man har köpt .. (Y) 
Jag och Frida.
Saknar dig erdan vännen min!!!<3


2011-04-15
12:11:05

Colours - Crossfade
Japp, idag startade dagen med att väcka Frida vid 6.15. Vilket var halvt hopplöst. Efter 7 startatde resan mot dagens mål. Ullared! Gick där några timmar. Innan vi åkte hem igen.

Detta var vad som följdemed mig hem:
- Schabrak
- Jacka
- T-shirt
- Ridhandskar
- Ristrumpor
- Martingal
- 2 parfymer
- Ögonskugge pensel
- Ansikts cleanser
- Foundation svamp.


Känner miiig lyyyyycklig! Bilder kommer! Nu ska jag hjälpa Frida att laga mat. Efter det blir det att åka in till Halmstad och träffa Tobias. Senare åker man hem och är där tills onsdag.


Sötaste Frida och Casper<3


2011-04-14
22:44:18

Just A Dream -Christina Grimmie ft. Sam Tsui
Dåååligt med bloggandet I know!

Idag har jag haft omkörning. Skiiit bra gick det verkligen. På efter middagen hade vi ridning. Min grupp fick hoppa. KRistall fick man. SJuuukt fiiin var hon idag. Hoppade studs och i slutet av alla studsen var det en oxer på 1 m. Sista gången så gjorde vi ett bocksprång av glädje! Förra veckan gick det inte alls som jag ville. Men men det finns bra dagar och dåliga dagar, right?

Just nu sitter jag hos bästaste Frida Karlsson Palm!<3 Imorgon åker vi till Ullared och har en awesome dag!



Min älskling<3


2011-04-12
12:23:38

On The Floor - Jennifer Loopez
Jaaah, sitter och ska envisa mig själv i att plugga till ett prov om 3 timmar .. Eftersom jag inte är i skolan på torsdags förmiddag så flyttade jag fram det. Smaaaaaartas stavas det! Ska väl sitta och göra ingenting en liten stund och sedan ta mig i kragen. Efter det göra provet. Funderar på att städa eller packa sen när jag kommer hem. Kommer behövas! Nu ska jag låtsas vara duktig och plugga.

See Ya'

2011-04-12
09:52:03

Scars - Papa Roach

Upp vid halv 8, klä på sig och gå och äta. Efter det så hade vi PA men fick gå och göra lite arbeten istället. Men sjäääälvklart slutar det framför datan .. (Y) Körning kvart i 5 idag och det regnar ute. Blir så sjukt deppig av det särskillt när det var så underbart väder igår!
Tänkte lägga upp en bild på vädret men denna dtan vill inte ..?! I Frankrike är det sol medans här är det regn! :(

Nu ska jag och Frida gå och fika! :)


2011-04-12
09:00:00

Move That Body - Nelly, Akon, T-Pain
Anledningen till att jag har sånger som titel på mina blogginlägg är av ingen anledningen egentligen. Började med det för då kan jag se till exempel vad jag lyssnade på för 3-4 månader sedan. Nu så har jag inte bloggat så länge men det blir roligare med tiden. Kommer ju alltid nya låtar därmed nya bloggtitlar. Så det finns alltid någonting att ha som titel. Man ser även sin variation i musik stil och artister. Just detta tycker jag är intressant. Finns säkert flera som gör som jag.

Vet du om någon?



2011-04-11
21:04:30

Pon De Repley - Rihanna
Dagen startade tidigt. Upp och käkade med Linnea innan hon stack till sin körning. För min del blev det att dra till halkbanan med Phillippa, Dikarn och Mange. Fått som sagt köra på halt väg lag och det var super kul. Utom i kurvkörningen då allting styrde raaaakt fram medans man vred på ratten och fortfarande händer ingenting. Men så fort man kommer ut på torr asfalt vrider den för fulla muggar. Snacka om obehagligt! Även suttit i en  bil simulator och roterat ett helt varv. Satt bara och skrattade. Några timmar senare upptäckte jag ett blåmärke på min höft. Lagom trevligt!

Kommer hem stressäter och får reda att vårat prov var framflyttat. Så fick gå hela vägen till fjällare för att ha en genomgång på hur man lyfter fram och bakben samt hur man lindar. efter det blev det till att vissa att man själv kunde göra allting rätt. Provet gick helt okey. Hoppade över två frågor. Efter det fixade jag och Fanny för hennes häst innan vi skulle tillbaka.

Kom tillbaka till stallet och fixade Kick Off innan jag och Fanny red på en myyysig uteritt i det vackra vädret. Kicken hade jätte kul och stegrade innan vi kom ut på utebanan. Han har även haft småkul och olika grejer och vill hellre stegra och vända hem än gå på en mysig utetur. Han lugnade sig så småningom och då var allting toppen! Efter det så gjorde vin ingenting när vi kom hem. Och nu sitter jag här. Ska strax gå hem!


2011-04-11
09:03:00

Drop The World - Lil' Wayne
Tänkte lägg aupp lite bidler på alla våra hästar som vi har hemma. Har dock inga "nya" bilder. De senaste är ifrån september andra är nog flera år sedan!


Omira -95 e. Koshan u Orci   Sto


Orchid -99 e. Koh-I-Noor u. Omira  Sto



Zahyr -04 e. Olymp u. Zahira   Hingst


Rosita S -04 e. Bonjour Bajar u. Radonna  Sto



Ortencia S -06 e. Boshan u. Orchid.   Sto


Ora'miss S -07 e. Ramiro u. Orchid   Sto


Legolas S -07 e. Lenkoran u. Omira   Hingst



Opéra S -10 e. Ramiro u. Ortencia  Sto


Rafael S -10 e. Ramiro u. Omira   Hingst


Ramzes S -10 e. Ramiro u. Orchid


Ravell S -10 e. Ramiro u Rosita   Hingst

DEtta var alla hästar ifrån Stall Skerry. Om ni vill ha mera info om våra hästar: www.skerry.se



2011-04-10
14:18:04

If I Had You - Adam Lambert
En snabbt inlägg medan jag stressar som tusan! SKrittade ut en sväng på Orchid. Motorcyklar, bilar you name it, bryr hon sig inte ett smack om. Sånt är underbart! Skrittar på långa tyglar och så susar en brumbrum motorcykel förbi. Hennes reaktion: Lyfter ena örat och skrittar vidare. KOmmer tillbaka och tar in Ortencia. Blev mera markarbete från marken idag. Gick över bombar och var allmänt super duktig. Bad pappa komam och hjälpa mig med att ligga på hennes rygg i sadel. Och det var ju ingenting. Får se om jag kommer hem nu till helgen eller inte. Men just nu lutar det åt det hållet och då blir det till att sitta upp isf.
Ortencia -06 e. Boshan u. Orchid

Orchid -99 e. Koh-I-Noor u. Omira

Jaja, nu blir det till att åka till skolan!


2011-04-09
22:00:19

Wanted Dead Or Alive - Bon Jovi
Dags för ett inlägg innan maten kanske? Vaknade ju som sagt vid 11 av smset från Halebop. Frukost efter det. Segade en bra stund framför datan innan jag gick ut. Pratade lite med mor och far innan jag bestämde mig för att rida. Tog första bästa häst som kom. Resultatet blev Orchid. Hon är inte ordentligt riden på vääääldigt länge. Så det dära med att gå på volt var ju jobbigt. Antingen skött vi in bogen eller ut med rumpan alllt för att slippa det jobbiga. Gjorde inte mera än att jag travade och gjorde volter, stora och små. På slutet var hon faktikst helt okey. Inte där hon borde vara, men nöjd med tanke på hennes kontidtion.


Orchid -99 e. Koh-I-Noor u. Omira  och hennes föl Ora'miss -07 e. Ramiro

Efter det var det dags fär nästa måltid. Drog ut på den med. Nästa häst blev Omira. Pysslade en hel del med henne. Tittade extra på benet som hon hade fått en spark på för 3-4 veckor sedan. Kände och klämde, men ingen rektion i hästen. Sadlade och satte igång med ridandet. Även Omira var stel och ville inte så mycket. Så blev mest lösgörande i volter. Hennes sätt att slippa allting är att öka farten och springa undan skänkel. Men mot slutet var hon faktiskt riktigt fin!

Omira -95 e. Koshan u. Orci

Nästa häst på tur var Ortencia. Tänkte egentligen bara borsta och göra rent henne, men sen så var hon så otroligt lugn för henne så jag tänkt varför inte? Slutade med longering som övergick sedan i att, från marken, "rida" vägar. Bara bas saker som gå fram utan att någon drar i gång en, svänga höger och vänster, och så klart - stop! Otroligt duktig var hon. Var en sväng ut på vägen för att testa henne lite. Även när en bil kommer och passerar bryr hon sig inte. Så sjukt skönt att de är så lugna. Blir alltid lika glad av sånt!

Ortencia S -06 e. Boshan u. Orchid

Efter att jag släppte ut henne tog jag in miniprinsen. Kommer till porten och självklart kommer Ravell gående emot mig. Tar in honom och borstar honom grundligt. Otroligt kul att se när fölen/ett åringarna släpper deras vinter päls. Långa mörka hårstrån och sen kommer korta vita hårstrån. Ravell ser ut som en skäck på vissa ställen ... Skrattar varenda gång jag ser det. Efter borstningen gick vi en liten promenad på vägen. Bra energi och viljan att gå framåt självmant så man slipper gå och dra dem bakom sig.


Ravell S -10 e. Ramiro u. Rosita

När jag slutligen gick tillbaka till stallet för att plocka tillbaka allting som jag använt denna dag så insåg jag att våran "sadelkamare" verkligen behöver städas. Så har tömta påsar, rullat bandage, slängt söndriga grejer, hängt upp bett,träns m.m. Sopat gjorde jag med. Satte upp medecinskåpet och "ryktsakers hyllan" eller vad det nu heter. Slängt borstar som var obekvämma eller äckliga. När mamma kom för att skåda mina framsteg blev hon lite smått överraskad. Alltid kul att kunna överraska! Imorgon ska jag snickra med pappa och fixa lite småsaker till i stallet. Tex så man kan hänga upp de flesta träns, bett o hjälmar. Ska se om jag lyckas sätta upp alla namnlapparna till rätt träns osv.


2011-04-09
13:09:00

Firefly - Owl City

Japp, då har man fixat en "autograf" eller vad man nu ska kalla det? Nu ska jag ut och hjälpa till i stallet!



2011-04-09
11:36:44

Get My Swag On - Cher Lloyd
Somnade väl inte förens halv 2 typ. Och så vaknar man av ett sms från Halebop vid 11 .. Idag har jag bestämt mig för att hitta på någonting roligt! Inte bestämt mig för vad dock, men det lär ni ju märka! :)



2011-04-08
22:33:18

Losing You - Dead By April

På bilden är det Mini som vill ha uppmärksamhet och självklart får hon det!

Nu har jag och min syster tittat på 'Penelope'. En människa med gristryne som väntar på den rätte mannen som kan bryta hennes förbannelse. Riktigt bra film faktiskt. Det roliga är att hon såg mkt bättre ut
MED grisnäsan än uutan ..? Känns fel men så var det.

Nu sitter vi vid var sin data och gör ingenting typ.
Pratade med mormor alldeles nyss med. Mamma är inte hemma och pappa är på väg hem(undrar när han kommer).

2011-04-08
15:31:04

Gasoline - Britney Spears
Här kommer bilder från helgen som var. Red med Linnea på Fair Lady, Matilda på La Roy och Fanny på Bistro. Och jag på Copri!<3


Linnea och Fair Lady.

Matilda och La Roy


Jag och Copri!<3

Fanny och Bistro.

Från v: Linnea och Fair Lady, Fanny och Bistro & Matilda och La Roy.

Finaste!


Lite små bråkig bara :)



Efter ridningen hjäplte jag Fanny att hoppträna. Självklart var kameran med och i högsta hugget!




Alltid lika seriösa Fanny ;)

När Tuss får för sig att det är Lääääskigt! ;)

Stuuuuds :)

Söööööt! :D

Sen fick Tuss bada :)

Tsunami Girl e. Cardento

Och detta får avslutta dagens bildbomb!

2011-04-08
10:08:22

Famous - Play
Nej, om man skulle gå och ge hästarna lite mat. Sen äta frukost?

Har kommit på en sak. I skolan kan jag inte låta bli att frukost och  gå hungrig. När man är hemma, iaf i mitt fall, äter jag först efter 2-3 timmar...? Förstår inte hur jag klarar det!

Kommer nog bli en bildbomb sen ikväll eller om en liten stund.


Jag och finaste Copri!<3

Anledningen till att han har sån form är dör att han står stilla.

2011-04-08
08:42:46

Pina Colada Boy - Baby Alice
Nu var man vaken. Vaknade första gången kl 7, Men tittade bara på klockan och somnade mycket  hellre om. Kvart över 8 får man ett sms. Man svarar och självklart är personen pratglad utav sig så där försvann det med att fortsätta sova! Nu tror jag att jag ska gå ner och äta lite granna :)

Ciao

2011-04-08
01:03:07

Talk Dirty to Me - Poison
Dags att dejta sängen för min del, annars lär det väl bli som på bilden!


2011-04-07
19:34:42

I Put That On Everything - Soulja Boy
Jaa, kommit in igen efter att ha mockat 3 boxar och sopat lite i stallgången. Så tänkte uppdatera om denna dagen som den nu har varit.

Började min dag med att gå upp och äta frukost. Efter det hade vi engelska. Satt och pluggade inför nästa lektions kommande "classics" prov i engelskan. Vi skulle kunna författar, titel och årtal som en dikt eller text var antingen skriven eller publicerad. Till exempel William Shakespear, Sonnet 18, 1590 eller Daniel Defoe, Robinson Crusoe, 1719. Ett annat exempel är/var William Wordsworth, The Daffodils, 1804.

Man fick läsa 4 rader till en text sen skulle man kunna säga vem som skrev den, vad titeln var osv. Ni kan ju förstå att det inte var så lätt. Men lyckades plugga bra på det iaf! Klarade alla frågorna på provet utom första ... Vad är oddsen? Det brukar alltid typ vara sista frågan!

Jag, Karlander och Johanna hade bestämt oss för att åka hem denna dag. Vi åkte ifrån skolan vid halv 12, innan lunchen *SNYFT!* På tåget upp mot Gbg var det en skit äcklig gubbe! Han var antagligen full, hade en feeeett bula(stavning) i pannan. Han slöddrade och var allmänt bläää! Snackade om alla tjejer som han hade legat med osv. Antar att ni fårstår .. Dagens diss helt klart!

Folk snackar så jääääääääkla mkt skit så det inte är sant! Nyligen fått reda på en grej som absolut inte stämmer. Kul liv folk har som går runt och snackar skit! Skaffa er ett eget liv istället för att traka ner på andra!

Dagens hiss går nog till min mamma! Finns då ingen annan än hon. Skulle inte byta ut henne för alla pengar i världen. Det känns sjukt underbart att ha någon som man kan prata med om allting! Så hon får dagens hiss helt klart!.

Ikväll blir det bara till att softa och ta det lugnt. Känner mig allmänt 'nedtryckt' av någon anledning. Det mesta går liksom inte framåt utan bara stannar av eller går bakåt .. Men men, life's goes on, right? Är väl på bättre humör imorgon antar jag. 

Ciao

2011-04-07
17:21:48

Radioactive - Eric Saade
Japp ett kort inlägg tänkte jag. Är hemma nu och det är sjuuuukt skönt. Sol har det varit så därför har man solglassögon. ( Se bilden) Just nu håller jag på att möblera om och om en liten stund ska jag gå ut och hjälpa mor min i stallet.



See Ya'

2011-04-06
12:30:16

What's your name - Usher

Ätit lunch med söwtaste Frida! Nu sitter vi båda vid var sin data i datasalen. Hon har slutat och jag har kunskapstorg vilket jag inte har någonting att göra så slaaappt typ. Nu ska vi fortsätta dryga.


Kärlek på dig hjärtat<3

See Ya'


2011-04-06
09:48:37

Another night - Nightcore
Senast jag bloggade var ju i måndags. Lite för lång tid sedan. Men när man då inte orkar göra någonting så blir det lätt så. Igår hade vi ridning. Fick rida Kristall som för övrigt vann sin klass i 1.20 hoppningen i helgen. Efter det så var jag med Fanny i stallet. Hjälpte henne och fixa Tuss och även fotade när hon red.

På kväll valde jag att göra en dubbel dejt med min säng och min data. Super mysigt nu när man har gjort om i rummet med. Flyttat min säng 1,5 m men ändå. Stooor skillnad. I kväll, 16.45, har jag körning. Blev lite hastigt bestämt då jag såg att det fanns en ledig tid då och jag valde att at den.

Imorgon åker jag hem på lunchen för jag känner att jag inte är frisk nog för ridningen på fredag. Ridningen igår skulle jaginte varot med på men envis som jag är så var jag med ändå. Känns som om jag håller på att ge upp min ridning då jag inser att jag antingen inte är bra nog eller att jag inte har tid? Känns sjuuukt hemskt!

Vill till ex tävla i sommar. Men har ingen tid att "fixa" till en häst eller tid för en tävling. Har praktik i 5 veckor i Frankrike om 2 veckor. I sommar ska jag jobba för att spara ihop pengar. I det hela taget känns det som om jag alrig hinner med någonting. Varken vara hemma, vara med vänner eller att fixa med hästarna ..

Varför ska man känns sig så otillräklig .. ?

2011-04-04
15:50:37

me and my drums - Swingfly feat christoffer hidind
Lite dåligt med inlägg I know .. Helgen har ju inte alls blivit som jag planerade den. Ridit finaste Copri de 2 senaste dagarna. Lördagen var han inte alls fin och kännes bara konstig. På söndagen var han super fin! Vi som red fotade även i tur och ordning. Så det kommer väl upp en bild bomb till helgen då jag har internet på min data igen.

Om 16 dagar allt som allt så har jag frhoppningsviss körkort. Så nu håller jag tummarna för att det ska gå bra! Har kört en hel del idag. Körde till Falkenberg, körde en dubbel lektion direkt när jag kom fram till murtans.Sen hade jag en paus på 15 minuter kanske? Sen fick jag köra ännu mera. Tjoff sa det och så var 4,5 timme borta!

Har haft en lektion idag där vi igick igenom hela skolans säkerhets anordningar. Fick till och med sluta tidigare. Gick och hämtade tvätten och lämnade v lite granna. Just nu blir det vitt tvätt och sen i andra 2 jackor och 3 par ridbyxor! Känns som om man vårstädar elle rnågonting?! Härligt varmt är det ute iaf! Nu ska jag gå hem och göra ingenting har jag tänkt?

2011-04-01
14:19:59

Mr. Romeo - Emii

2011-04-01
14:11:02

Do you remember - Jay Sean
Upp i vanlig tid, käka frukost efter det var det att gå till bussen till fjällare. Där fick vi ett häfte som vi skulle fylla i angående risker i arbetsmiljön med mera. As tråkigt kan man ju lätt säga att det är!

Mot slutet så säger Johanna helt plötsligt vet ni att vi har en sista lektion idag efter lunch? Jag, Nathalié, Isabelle, Veronika, Madde och Alice får typ spader då vi inte skulle ha det. Sen börjar ju så klart Johanna as garva och vi inser att det bara är ett april skämt .. !
Bakad potatis till lunch och jag käkade hemma. Slutade med att man tittade på film. Kan ju säga att jag INTE rekomenderar Scott Pilgrim vs the world. Sjuuukt dålig film. Bra på sina håll men hela konceptet .. ? Nope!

Nu sitter jag i datasalen och funderar på vad jag ska hitta på ikväll. Nästan så man funerar på att gå ut och springa en runda eller gå och gymma. Mmh har som sagt inte bestämt mig ännu ..
Imorgon blir det bääääästaste Frida Karlsson Palm!<3

See Ya'

2011-04-01
13:41:48

This is what rock n roll looks like - Porcelain