Victoria Solås

2012-04-26
08:31:49

Off Duty - Byz
Efter nationella var jag med NathalieFjellare. Var ambitiös och putsade 15 sadlar endast för de var dammiga ..

Åkte hem. Åt lite mat. Åkte till stallet. Fixade allting. Finputsade min häst lite. Klippte öron, man, svans osv. Longerade henne i ca en 30 minuter i stora ridhuset. Hon var väldigt pigg vill jag lova. Ville inte helt arbete. Red ner och var lite käftig och ville inte helt jobba. När jag red tillbaka var hon mjuk och fin!

Var hemma i någon/några timmar innan jag åkte in till Flygstaden och köpte vax till Niclas. Haha, vi fick tillåtelse att vaxa honom så då gjorde vi det. Fick lite vaxning på benet med. Man tror att det ska göra mer ont än vad det egentligen gör.

Gick inte och la oss förrens runt 12 tiden. Somnade väl kanske inte förrens vid 1. Var uppe vid 6 tiden. Var på Prästgården vid halv 7 för att ta ut hästar. Så klart en miljon täcken som ska av och på .. Åkte hem. Åt lite mat. Åkte till min lektion, ARL. Handlar om brandgrejer för tillfället. Yey!

I helgen blir det ingen tävling, men ska ev jobba lör-tis. Garanterat mån-tis. Men hoppas på mer! Isf tjänar jag ca 3000 kr på 4 dagar. Härligt!

Nu ska jag vara duktig och delta i min lektion.
Over And Out!


2012-04-25
11:29:27

Lucky - Britney Spears
Karess föl, 2 timmar gammalt.
Katterna hittar alltid mysiga ställen att sova på.
Som sagt.
Karess föl efter Cohiba.
Frida och lille Funchal. Kan säga att Frida är en 170+.
Studentmössa, studentpenna i guld och ett champagne glass med mitt namn ingraverat i. Toppen!
Färgning av hår pågår.
Bejing fölar halv 8 på morgonen. Benen sticker ut med syns ej på bilden. Fölade måndags morgon. 
Bejing och hennes 30 minuter gamla föl. Fick reda på idag att det inte hade klarat sig. De var inne på Slöinge igår. 
Ute på terrängbanan
Frigolit efter terrängträningen i måndags.
Nationella muntliga var det, eller hur Nathalie .. ?
Så här fint ser mitt knä ut nu. Tagit en månad och jag kommer få välrdens ärr ..


2012-04-25
08:10:41

Love Song - Enya
Inte alls taggad på nationella skriftliga i Svenska B.
Inte sovit bra.
Är trött fortfarande.
Hemskt att det är massa som man måste göra.
Allt är blääää!!!

2012-04-24
21:01:53

Role Model - Eminem
2 bilder från måndagens terrängträning på Frigolit. Lilla hästen på 180 cm.
Sjukt underbart kul var det!
Man känner verkligen hur adrenalinet pumpar.
När man rider mot varje hinder.
Hästen har toppade öron.
Vinden blåser mot kinderna.
Livet är underbart kort sagt!

2012-04-24
13:29:00

Until It Beats No More - Jennifer Lopez
Mmh, dagen började med att jag vaknade självmant vid halv 7 .. Gick upp och höll Nathalie vaken. Vi började med nationella muntligt i Svenska B. Jag, Nathalie och Isabelle fick vara i en liten grupp med 3 st extra personer som var med, höhö. Gick bra, var inte alls taggad på detta!

Åt lunch. Åkte till huset och gick en sväng med Zita. Åkte vidare till Fjellare där jag hjälpte Nathalie skriva på tavlan. Åkte sedan till min mentorstid och väntar på att få prata med Annika och Åke ang rester osv. Sista lektionen är ARL. Iiiingen aning om vad vi ska göra.

Ska rida min skrutt eller så longerar jag bara. Har inte bestämt mig ännu!

Har väääärldens panik inför studenten! Exempel på saker som MÅSTE fixas
- Balklänning
- Balskor
- Studentklänning
- Skor till den klänningen
- Biljetter till balen(fredag sista betalningsdagen)
- Pengar till limousinen jag åker till balen med.
- En baldejt ...

Det mesta av detta tänkte jag försöka fixa i veckan.

Utöver detta är det:
- Småsaker inför startfälttävlan i helgen på Frigolit.
- Skriva filmkommentar på filmen Seven.
- Engelska C uppsatserna
- Mitt case i Ekologi
- 4 st foderstatsgrejimoj

Sen är det huuuundra miljoner andra saker utöver detta!

2012-04-24
13:22:02

Baracuda - Joan Jett
Här har ni en liten bildbomb. Dock ingenting nytt. Hade jag haft med telefonsladden hade ni fått nyare bilder!
Men det får bli en annan dag, haha.

Egobiiiiiild, dock är jag rödhårig nu. Eller tja, sen ca 18 timmar tillbaka!
Ute på en promenad. Jag var lat så jag red ist.
Hoppträning. Isabelle på Coffi o Nathalie på Balsac.
Ortencia fick vara med.
En skrittpromenad barbacka i grimma o grimskaft.
Böjprov med Magic i Ugglarps Häsklinik.
På väg hem igen!
Nathalie rider Ortencia i mjukisbyxor.
Fortsatt ridning i form av skritttur ut på Magic.
En annan dag som det blev uteritt.
Dagen Magic  stegrade o Nathalie gled av, haha!
Vägen ner till stallet.


2012-04-23
06:54:34

Broken Wings - Alter Bridge

Rätt gammalbild.

Shit, att jag fortfarande har läsare. Otroligt! Slänger in ett inlägg innan jag drar mig ner mot Fjellare för sista dagen på stallchefsveckan! I em blir det terränghoppning. WIIIIIE!

I helgen blir det även att starta på startfälttävland. Funderar på Frigolit, men bestämmer mig efter dagens ev terränghoppning på honom.

Ortencia mår bra. Går och skrottar i hagen då jag är heeeelt död efter all stalltjänst. Hon ska snart få en hagkompis!

Jag mår också bra. Väldigt trött för tiden. Ändå går jag lägger mig allt ifrån halv 9 - 12 ... Nåvöl, snart kan jag få soooooova igen. Jag är rödhårig igen för er som vill veta!

Nu måste jag skynda mig. Pusshej!

2012-04-13
21:51:51

Turn Me Up - Benny Benassi
Vet att mannen ser jäääätte sne ut på bilden, men den har lagt sig så för stunden. Ortencia nybadad förra onsdagen. Gick 2-3 dagar sedan hade hon rullat sig ..
Att jag fortfarande har läsare kvar på bloggen. Det är fredags kväll. Jag sitter hemma nyduschad. Huset är städat. Har tvättat massa idag och igår. Min häst mår bra. Magic mår också prima! Har han om honom medans bästa Nathalie är New York och gottar sig!
Jobbar för tillfället i skolans stall. Sjukt segt då, det är en del att göra. Som idag var vi 4 st på insläppet på nästan 50 hästar. Plus hästar som skulle i skrittmaskinen. Ja, ni förstår säkert ..
Nej nu ska jag gå och lägga mig! Ska upp vid 5, så jag hinner vakna innan det är morgonfodring plus utsläpp på Prästgården kl 6. Sen morgon fodring på Fjellare kl 7. Sedan jobba fram till 11-12. "Lunch" fram till kl 2-3 då hästarna kommer in och även får kraftfoder.
Där emellan har jag hand om Ortencia och Magic. Just för tillfället även Gurkan och Kulan. Magic ska ha sin dagliga motion på 30 minuter i skritt. För hand eller uppsuttet. Min häst har fått gå som sällskapshäst och så har jag tagit Magis i ett grimskaft. Magic är supermysig! Varje gång han ser Ortencia så gnäggar han till för att säga hej, haha!
Så beroende på hur mycket som är att göra och hur mycket folk vi är som jobbar. Kan jag komma hem allt från klockan 4-7 i princip! Inte så kul ..
Nu ska jag gå och lägga mig för jag ska upp tiiiidigt, yeey!

2012-04-06
13:08:41

Bad Love - Bon Jovi
Mycket händer, men när man inte har något Internet så går det dåligt .. ville bara säga att jag lever och jag trivs på det nya boendet! Körde folk till och från krogen igår så kom inte i säng förens halv 5. Gör inte så mycket då det ändå är lov! Jobbar från måndag till måndag och årsbok stallchefs vecka på det. Yeey! Nej, nu ska jag hitta på något annat istället för att sitta här. Åker väl till hästen sen. Ska rida då hon fick vila igår. Pusshej gott folk!

2012-04-05
08:23:40

From The Music - The Potbelleez
Igår vart det rätt stressat! Började dagen med ridning. Fick ha min pålle på bomb/hoppövning. Testade att ha allround sadel plus det tredelade betet. Allting gick bara skit! Hon var allmännt dum. Ville inte gå fram och med knät kan jag inte helt klämma på henne som vanligt. Sen ville hon inte samla sig eller någonting. Blääääää!

Iaf gick inte på engelskan pga huvudvärk. Var med på biologi lektionen. Gjorde prov och fick alla rätt! Tror aldrig det har hänt. Det bästa var att jag inte ens hade pluggat, utan fått göra quizar på frågorna.

Fixade allting i stallet. Skrittade ut barbacka i bara grimma och grimskaft med Nathalie och Magic. Avslutade med att hoppa barbacka samma sak som vi gjorde på lektionen. Fick första hindret på film innan Magic bestämde sig för att rulla sig i sanden. Den bruna hästen blev vit av damm!

Gick tillbaka till stallet och det blev en omgång med tvättning. Så nu är min häst också ren! Dock frös hon så mycket så halvlongerade henne på stallplanen.

På kvällen så flyttade vi in till Harplinge. Började vid 7 ca och var väl klar runt 11. Packade upp lite granna innan vi alla gick till sängs Rummet är rättså litet, men jag överlever. Sängen är sjuuukt skön!

Nu på morgonen har jag och Nathalie morgonfodrat. Åkte tillbaka. Åt frukost samt så packade jag upp lite mera plus vikte mina kläder. Om någon timme så bär det av mot Ängelholm igen med Nathalie och Magic. Får se hur det går där nere. Så tekniskt sett så börjar mitt påsklov efter denna lektionen. Och vi ska bara göra ett prov sen så är vi klara. Wiiie!

Dock börjar jag jobba på måndag på Fjellare ..


2012-04-03
14:49:40

Love Stoned - Akcent
Jaa, nu sitter man på sista lektionen för dagen. Har biologi. Själv sitter jag och Nathalie o smaskar på en godispåse! Super gott och upppiggande få man inte ska somna på denna lektionen också.

Orkar inte rida min häst sen så ska ut och gå en sväng med henne, Nathalie och Magic. Passar på att longera henne lite efter det, så hon får röra på sig.

Ikväll blir det plugga, som vanligt. Ska ev flytta till Harplinge med Nathalie och Niclas. Får ett enkelrum som jag kommer bo i. Nu ska allting bara spikas, så blir allting toppen!

Förövrigt så har vårat föl hemma dött .. Mamman, Rosita, vägrade ge henne di, trots att hon varit snäll mot sitt förra föl, min 2 åring. De hade matat den varje timme plus lagt "täcke" på den för att den skulle klara sig. Tyvärr gjorde den inte det.

R.I.P hingstföl med stjärn, utan namn.



2012-04-03
10:24:45

Motherlover - The Lonely Island
Bloggar väl lite granna ifrån telefonen, då min data är död. Har väl inte så mycket att säga förutom att jag är otroligt trött. Lyckades somna den sista kvarten på lektionen. Har nu laddat upp med energi dryck och ett äpple. Alltid bra, eller?

2012-04-03
08:44:03

Turn It Up - The Next Star
Mockade och fixade allting till Ortencia på lunchen medans Nathalie var ute och gick med Magge. Skönt att ha det gjort!

Hade ridning på em. Fick ha Frigolit. Bäst för mitt knä att rida i en dressyrsadel. Värmde upp självständigt i alla gångarterna. Fortsatte med övergångar i alla gångarterna. Sedan från galopp till skritt - skritt till galopp. Han kändes rättså fin, även om han lätt bli spänd och sur på de andra hästarna.

Red lite på fyrkanten. Slutor på långsidorna och emellanåt red vi sentt igenom med ökat travsteg. Gick väl halvt om halvt. Han blev lätt spänd och bytte till galopp. Men när det väl gick, så gick det underbart!

Fortsatte med serpenier. Första i galopp - avbrott till trav - ny galoppfattning. Gick rättså hyfsat. Fick fina galoppfattningar. Dock blev han väldigt spänd när vi kom till avbrottet och var allmännt cp!

Efter en stund skulle vi rida förvänd galopp - så inget avbrott och hålla samma galopp. Detta gick då verkligen inte för min del. Han blev otroligt taggad. Stog mest på bakbenen och cpade. När vi väl kom oss fram ifrån hoppande, så lyckades han alltid bytta galopp. Han kan visst han taggar ner och går ordentligt. Men iom mitt knä kan jag inte jobba till max.

Plockade in alla hästarna. Hade teoretisk genomgång i hur man longerar. Slutade efter det. Åkte till Flygstaden. Åt på Max. Handlade lite smått för de pengarna jag har kvar .. Tvättade och tankade Niclas bil. Åkte tillbaka. Var allmännt cp med Nathalie.

Fyy, vad kul vi hade, haha! Gjorde väl inte så jätte mycket vettigt senare på kvällen. Blev inget pluggande, tyvärr ..

Nu ska jag vara duktig och vara delaktig i lektionen samt plugga!
Hejsvejs!

2012-04-02
07:23:02

Warm Up - J Cole


Mmh, klockan var först 6.50 när jag vaknade och nu har jag vaknat helt 7.15. Inget roligt då vi börjar vid 12.45 idag ... Jag kan iiinte somna om för 5 öre, life sucks! Eller, nej det gör det egentligen inte. Hinner sätta mig ner och plugga lite granna istället.

Satt och tittade på schemat för de sista veckorna i skolan. Den näst sista veckan har vi ridning vid 6 tillfällen, individuellt val. Stört mycket, då vi vanligtvis har 2 ca!

Nej, nu ska jag sätta mig och skriva antingen en uppsats eller börja på slutrapporten inom PA.

2012-04-01
22:29:58

Hold On - Adrian Sana

Tja, vart tog denna dagen vägen? Finns väl inte så mycket att berätta om dagen. Dagen har varit helt okey, lite strul med tiderna. Då de bytte om på den 1:stjärniga och den 2:stjärniga klasserna. Så hon fick starta terrängen halv 7 ist för 3 som vi trodde ..

Isabelle var nöjd med dressyren och banhoppningen. Terrängen i ösregn var hon supernöjd med! Dock hade hon glömt minneskortet till kameran, så det blev aldrig några bilder .. Filmade banhoppningen ändå. Var hemma och kvällsfodrade prick 9. Duktigt!

Isabelle har även fått mig att fundera på att starta startfälttävlan på Ortencia den 28 april här på skolans fälttävlans bana. Låter super kul! Men hon har aldrig hoppat sånt innan, haha. Plus måste ha nya skor, då det måste broddas ..  Yey! Jaja, får se vad det blir av!

Nu blir det faktiskt sängen för min del ..

Hoppas ni haft en bra dag!


2012-04-01
08:37:19

Endless - Inna
Isabelle Weber och Cappuccino/Chino på bilden

Om ca en halvtimme kommer Isabelle och plockar upp mig. Om en timme ca åker vi mot Tågarp för de ska tävla färlttävlan. Jag får låna en systemkamera så det kommer bli 1000 bilder tagna, haha.

Det ska faktiskt bli en riktigt rolig dag!