Victoria Solås

2012-10-30
14:51:00

Läsa
Hittade en bok när jag städade huset innan. Den sista boken i Eragon serien, Arvtagaren. Super taggad för att börja läsa. Ska börja redan nu, wiiiiiiiiiiiiiiiiiie! Sen när tvätten är klar så ska jag hänga upp den samt gå ut och vattna i stallet.

2012-10-30
12:00:00

Skrutthästen
 
 
Film på skrutthästen igår. 
 

2012-10-29
20:46:00

Trött
Är sjuuukt trött och klockan är snart 9. Bra där. Kanske jag kan sova en hel natt utan att vakna? Men det är nog lite för mkt begärt från min sida. Ska sätta igång en film eller ett avsnitt av Criminal Minds och hoppas jag somna.



P.S Kommer inte hända ..
 
 

2012-10-29
19:46:00

29 Oktober 2012
Satte klockan på halv 8, gick dock inte upp förens 8 ... 8.10 ringer Lena och säger att vi var tvugna att åka direkt in till Falköping. Skulle egentligen bli hämtad halv 10. Det var planen! Var tvungen att åka med henne in, annars hade jag aldrig tagit mig in till mötet vid 12 idag.
 
Nåväl, kommer ditt. Fixar med en miljon grejer. Mötet gick bra. Har testat de olika kaffe maskinerna. Hur man gör skummad möjlk osv. Sen har man varit duktig och städat, putsat, flyttat grejer och en miljard andra småjgrejer. Fint som attan kommer det bli iaf!
 
Åkte hem vid 5. Började elda lite. Bytte om till "stallkläder". Tog in hästarna. Tog tempen på Ora'miss plus gav henne pencelin. Hon har lyckats få ledinflamation, kul! Orkade verkligen inte pyssla med hästarna idag. Ville bara komma mig in i värmen igen. 
 
Gick in. Gjorde varma mackor. Medans de var ugnen, så passade jag på att diska. Duktigt! Har ätit mina mackor samt tittat på ett avsnitt av Criminal Minds.
 
Har gjort en deal med mamma. Hon tar sig av stallet och jag städer huset. Toppen!

2012-10-29
19:03:00

Hemma

Ska bara äta lite snabbt så ska ni få en uppdatering av dagen!
 

2012-10-28
21:19:00

Duktig tjej
 
Jaa, idag har jag faktiskt varit duktig! Förutom att jag nästan fixat allt i stallet så har jag även longerat Legolas och ridit Ortencia.

Utvärdering av Legolas:
SUPER PIGG!
Massa bockningar, race rundor osv. Det värsta var att man kunde inte låta bli att skratta åt hans fula hopp och skutt heller!

Utvärdering av Ortencia:
Vääääldigt pigg.
Valde att ha på mig säkerhetsväst då hon ändå inte har blivit riden på 5 månader .. Hon var bara väldigt pigg framåt, inga hopp och sprätt som jag hade förväntat mig. Syster var med och filmande, mest för att hon ville ha på film om jag nu hade flugit av. Skadeglädje? Oooh ja!

Själva ridpasset vart inte så långt ca 20 minuter. Skritt, trav och lite galopp. Mest för att få bort henne energi. Tänkte jag skulle lägga ut filmen senare eller imorgon. Är väldigt nöjd för övrigt med hur hon var att rida. Inte så mjuk i munnen som hon har varit. Inte så konstigt då hon inte varit riden på ett tag. Annars var hon super fin!

2012-10-28
10:35:00

God Morgon!
Har varit vaken i snart en timme. Yey! Har väl inte så mkt att skriva om dagen ännu, mer än att jag har planerat att rida lite hästar. Får se hur bra underlaget är osv först.
Bild från igår när jag och Emma var på promenix runt i Falköping. Hamnade ju så klart uppe på mega bänken!

2012-10-27
20:18:00

Funderingar
Börjar bli riktigt sugen på att flytta in till Falköping faktiskt. Kan ganska enkelt få boende. Eller ah, enkelt och enkelt. Det är ju en massa hit och ditt visserligen.

Om jag nu flyttar så hade jag sparat massvis med bensin pengar och ev en bil. Super nära till jobbet. Mkt bättre att kunna gå några hundra meter ist för att åka bil i 30 min liksom?

Nåväl, får fundera vidare och se hur läget blir längre fram. Först måste jag ha en lön som är stadig. Just nu känns det som om den kommer gå lite upp och ner, men men det är ju iaf en början.

Är trött på att vara hemma och inte ha någon vän nära sig. Har ju stallet och hästarna, men vill ändå kunna umgås med folk istället för att sitta fast här hemma hela tiden!

Finns ett stall och en ridskola ca 3 km ifrån/inne i Falköping (typ?). Hade ju kunnat ta ditt en häst om jag vill hålla igång ridning. Jag kan ju ändå inte göra så mkt här hemma. När vintern kommer blir det mörkt och antagligen snö, eller inte. Då är det ju verkligen super enkelt att sätta sig och rida på en ridbanna som är igen snöad .. Ja, jag har världens problem!!!

Orkar inte med vissa människor här hemma förövrigt. Mest lust att flytta ner till Skåne och isolera mig där. Typ som en ny start. Det lär väl knappast hända ..

2012-10-26
16:32:00

Bilder
Tagen igår när jag var färdig mockad.
Årets första snöboll avklarad!
Äter kyckling sallad med knäckebröd och en stor kopp te!
 
Är klar ute i stallet. Väntar på att klockan ska bli 6 så jag kan ta in hästarna. Wiiiiie ...
 

2012-10-26
14:06:00

Going out side
Ska trevligt nog ut i stallet. långkalsongerna är på! Vilket de även har varit de andra 3-4 dagarna när jag har varit ute.
Mamma har mockat 4 boxar, trots att jag frågade om hon kunde ta stallet.
Motivationen är att jag inte har något att göra om dagarna ... Kul!
För övrigt snart Halloween. Trevligt att man jobbar då!

2012-10-25
23:08:00

Längtar

Kan inte annat än säga att jag längtar tills måndag.
Hoppas!
Hoppas!
Hoppas!
Att allt går som planerat!

2012-10-25
20:03:00

Mys
 
 
Jaha, det snöar .. Själv sitter man under täcket med en varm kopp te, ser på Criminal Minds
Medans snön yrar utanför fönstret.
Längtar tills måndag då man får sällskap.
Saknaden är stooooor! Även om det gått typ en vecka imorgon ..
 
Nåväl, orkar inte uppdatera om dagen. Har inte hänt mer än vad som hänt de andre dagarna.
Inget intressant med andra ord!

2012-10-24
21:02:00

Planering
Segade lite med att gå ut efter mitt inlägg här, hehe .. Var klar i stallet allt som allt vid kvart över 2. Åt lite mat och tittade på några avsnitt Criminal Minds. Ända fram till kl kvart i 6. La in lite mera ved i pannan. Hämtade en ny skottkärra och fyllde den med ved.

Gick ut i stallet och tog in skrutthästarna. Opera ville inte helt komma in i dag heller .. Längre ner i deras hage så är det stenmur och det är en passage vid ett hörn. Självklart är det en vattenpöl där, vilket inte uppskattas. Där vägrar hon iaf gå. Hon kommer när hon är sista hästen kvar ute, haha!

Både Legolas och Ortencia blev ompysslade. Orchid var nästa häst på tur. Fått en "spa-behandling" hon också. Mannen utred, öronen klippta, skägg bort plockats med rakapparat, ingen reaktion för övrigt! Skönt med äldre hästar som har varit med på en hel del!.

Gick in och åt middag. Hamnade sedan här framför datan. Har läst lite olika bloggar. Ska se några avsnitt Criminal Minds innan jag somnar.

Har stallet imorgon med. Utöver det ska jag även köra syster till tandläkaren vid 13.00. Så planerar att gå upp halv 9. Blää, jag som brukar gå upp runt 10 ..För att hinna vakna, äta frukost samt iaf mocka innan jag ev måste åka. Hoppas det blir mamma som kör henne. Men får iaf vara beredd på att jag kör, yeeey!

2012-10-24
11:51:00

Fairytale
Börjar dagen med att "försova" mig. Har klockan ställd på 10. Har inte alls sovit bra inatt. Vaknar upp flera hundra gånger känns det som. Bara att idag så har jag lyckats stänga av den i "sömnen". Vaknade ju till och så, men var inte medveten om vilken knapp jag tryckte på. Vilket var fel .. Vaknade ju bara 40 min efteråt för jag tyckte det dröjde lite väl länge mellan mina snoozningar. And it sure did! 
 
Har ätit frukost och ska byta kläder så jag kan gå ut i stallet och fixa allting där.
Omira fick bli detta inläggets bild. Tagen för ca 3-4 år sedan skulle jag tro?

2012-10-24
09:59:00

Lost
 
Vous êtes tout pour moi
 
 
 
 
 

2012-10-23
22:54:00

Trött ..
Vaknade 09.42 idag. Har ändå klockan på 10 så jag inte ska sova bort hela dagen. Gick upp. Diskade medans jag väntade på att mina varma mackor blev klara. Tog ca en 30 min. Åt frukost till ett avsnitt Criminal Minds.

Gick ut och mockade alla boxarna samt fyllde hösilag. Gick in och fortsatte diska. Tog mig ca 1,5 timme att bli klar med det .. Mamma kom in och sa att vi borde göra ett diskschema. Sagt och gjort gjorde jag, haha!

Åt lite pan pizza till ytterliggare några avsnitt Criminal Minds innan jag gick ut och fyllde vatten överallt. Fick muta in stona med en hink idag. Opéra var så dum att hon ville inte in. Så medans hingstarna kom in fick hon vänta på sin tur.

Ortencia blev ompysslad med. Lite lättare att borsta med showshine på plus kort man igen, höhö! Ska nog rycke Ortencias man imorgon om jag orkar. Idag fick hon uppleva rakapparat under hakan. Något som var otroooooligt läskigt!

Nästa häst till pers var Legolas. Funkade fint att ha han på stallgången trots att stona var runt omkring och stack ut sina huvud. Även han blev klippt mannen på. Hans är otroligt mkt enklare då den är mkt tunnare! Även öronen blev klippta. Något som var mindre omtyckt .. Han tyckte att pälsglans flaskan var lite smått läskig.

Gick in när de var färdig ompysslade osv. Åt lite mat samtidigt som man tittade på "The Notebook". Härlig kärleksfilm! Grät inte när jag såg Titanic, men till denna gör jag!
Legolas i Ortencias täcke. Kommer inte ihåg om detta täcket var i 125 eller 135 cm. Den är lite stor i bogen på Ortencia. Men på han sitter den perfekt!
 
För övrigt mina 2 favirit hästar på samma bild!<3

2012-10-23
11:06:00

Saknar!
Vill verkligen rida, men det går ju inte!! Blääääää, ska strax ut till stallet och mocka, fixa hö samt vattna. Får se om jag orkar göra något mer putsande. Ska ta in Legolas om jag orkar och pyssla lite med han. Utöver det har jag ingenting planerat ..
Jag och Ortencia på fotbollsplanen på Plönninge<3

2012-10-22
22:05:00

Hungry Hearts
Blev väckt av syster som hade missat bussen på morgonen vid halv 8. Var alldelles för arg för att gå upp. Anledningen till varför jag var arg var för att jag blev väckt 2,5 timme innan jag egentligen skulle ha gått upp ..
 
Gick upp vid kvart över 9 iaf. Åt frukost och tittade på Rizzoli & Isle fram till 12. Gick ut och smörjde 6 st träns som inte alls såg fräscha ut! Vill ha en sadelkammare som är isolerat. Så ingen fukt kommer in och förstör lädret osv .. Gick in 2 timmar senare av att jag frös som en griiiiis! Åt lite makaroner och kladdkaka. Gick ut i stallet vid 6 tiden och plockade in hästarna.
Skrutten på stallgången med täcket på i hopp om att hon inte ska sätta llt för mkt päls ..
 
Efter att Ortencia hade ätit upp sitt kraftfoder( 1 näve krossat korn) fick hon snällt stå på stallgången. Hon har fått "spa-behandling", haha! Blivit klippt i öronen, under hackan, hovskägget, svansen och mannen. Sprayade en massa showshine för att smutsen ska bli enklare att få bort imorgon. Hon rörde inte en fena. Det enda hon inte gillade var att bli sprayade i ansiktet. Hon gillar egentligen inte ens att bli borstade i ansiktet heller, kan ju vara därför, höhö!
 
Hon fick på sig ett fleecetäcke. Det roliga är att hon är 125 cm. Täcket är 145 cm och är pytte lite för stort i bogen, men inte så stort att det kommer skava. Rätt sick!? Nåväl, olika modeller och även olika storlekar. Passade på och sitta på henne. Ingen reaktion. Inte haft ryttare på 5 månder och 2 dagar rätt exakt. Gått på bete och jag har inte haft tid. Nu är nästa problem hovslagare. No money och pappar är ju inte hemma .. 
 
Paddocken går ju inte att rida i då det är gräs underlag så mitt enda alternativ är rida ut eller bort till Gäsene. Det betyder grus och asfalt i båda fallen. Utan sko på henne så är hon ömfotad efter 300 m på grus .. Yey, vad jag kan rida!
Resten av mannen som åkte av .. Legolas går till pers imorgon för han ser heller inte klok ut!
 

2012-10-21
19:01:00

Stallet
Har varit ute och tagit in hästarna för ca en timme sedan. Gav dem kraftfoder, eller ah, dem som skulle ha iaf. Passade på att borsta lite på Ortencia och Legolas. Skrutthästen fäller som en tok. Inte alls glad vilket betyder att hon sätter vinterpäls .. Hade velat klippa henne. Men sjukt onödigt om hon inte är igångsatt, så får väl vänta och stå ut med en hårtuss till häst.

Väntar nu spänt på vad mamma kommer säga om mitt ommöblerade rum! Hon skulle bara mata fåren innan hon skulle komma in. It looks bigger and with that better!
Legolas får stå för dagens bild. Löshoppningsbild (120 cm) från när han blev godkänd inom Shagya avel.

2012-10-21
17:16:17

Färdig!
Då var mitt rum färdig städat! Blev så sjuuukt mkt större måste jag allt få säga. Tog aldrig någon före och efter bild. Tror väl inte att det är så jätte intressant att veta hur jag har möblerat om mitt rum egentligen ... Har även passat på att äta lite och tittat ett avsnitt av Rizzoli & Isle. Rätt bra serie måste jag erkänna!

En annan sak jag hade planerat att göra idag var ju att smörja all utrustning i stallet. Har verkligen ingen ork att göra det. Så skiter i det faktiskt!

2012-10-21
14:14:03

Möblera om
Har nu bestämt mig för att möblera om mitt rum. Det är sjuper mkt grejer här inne och det känns som om jag inte har någon plats alls. Så tänker sätta igång med mitt projekt!

2012-10-19
13:24:00

Bildbomb!
Skruttan ty kte det var skönt att bli kliad i armhållorna xP
Fabian hittade den bästa platsen över mig och Alex^^
Mitt projekt igår. Sorterade ALexs mamma kokbok. Tog 2,5 timme ..
Blev ordning minsan!
 
 

2012-10-19
12:35:00

Dagarna
Inte orkar blogga på några dagar. My bad! I förrgår var vi i Båstad och hade spelkväll samt åt både äppelkaka och körsbärspaj. Åkte hem runt 4 på morgonen ...
 
Igår hände heller inte så mycket. Åkte hem till Alexs föräldrar och åt middag där. Alex åkte vidare till klättring och var bort 3 timmar typ. Själv skaffade jag mig en egen sysselsättning. Sortera Alexs mamma Annikas kokbok. Tog mig bara ca 2,5 timme! Men det blev bra sorterat. Olika indelningar osv. Inga lösa papper längre utan allting sitter nu fast i permen. Åkte hem runt 12 tiden, tror jag?
 
Vaknade första gången idag vid 10, somnade om och vaknade vid 11. Då jag även passade på att gå upp! Sprang bort en sväng till Östras bakeri och köpte frukostfrallor!

2012-10-19
11:33:35

Dååååålig
Ska uppdatera inom kort! Ska bara springa bort till Östras bakeri och köpa frukostfrallor så jag kan äta fruuukost!!
Ciao så länge

2012-10-16
14:34:00

What to do?
Ligger just nu nerbäddad i sängen och gör ingenting alls!

2012-10-15
14:46:00

Mys
Igår blev en absolut mysdag! Behövdes då det har varit folk här nästan konstant .. Kl 15.00 var man duktig och tittade på premiären inom världscupen inom hoppning. 3 svenskar hade kommit med av totalt 16 starter. Svenskarna som var med var Jens Fredricsson, Peder Fredricsson och Rolf-Göran Bengtsson på en "ny" häst, Carusso La Silla. De lyckades ta sig till omhoppningen, dock fick de 2 pet.

På dagen så åkte vi hem till Alexs föräldrar och åt lite middag. Tittade på lite filmer medanas man åt lit ekanelbullar. Smarrigt!

Rolf-Göran Bengtsson och Carusso La Silla

2012-10-13
16:41:49

Bullbakning
Jaa, bakade bullar igår. Tog några timmar. Alex fick göra maten igår. Blev makaroner och köttfärssås. Valde att titta på Street Dance 3D och Street Dance 2. Runt 12 kom det massa människor och det blev en helt annan vändning på dagens påbörjade filmkväll. "Festen" höll igång till kl 5 på morgonen. Då man gick och la sig

2012-10-11
22:44:00

Just nu
Spelar Yatzy med Louise!

2012-10-11
20:02:00

Vit eller brun?
Idag gick man upp runt 1 av att mamma väckte mig. Hon skulle på kurs i Danmark i slutet av november, så hon undrade om jag kunde passa och fixa allt med hästarna. Har väl inte så mkt för mig så sa att jag kunde det.

För övrigt har jag knappt gjort någonting idag. Vaknade, gick och köpte frukost (bröd och pålägg o shampoo etc ..) åt frukost, åkte till Båstad en sväng, plockade upp Andy. Kom tillbaka till lägenheten. Ätit lite mera mat. Utöver det iiiingenting. Bra liv, jajemänsan!
Pojkarna igår. Simon, Alex och Benjamin som ÄR vit egentligen. Han var på studentfest och pojkarna kramades lite. Syns väl? 

2012-10-11
00:31:00

Seriöst!
Min blogg håller typ på att lägga av??!?!?! FÖrst försvann min header och nu har min bakgrundsbild försvunnit!! Visst, det tar inte lång tid att rätta till det. Men sjuuuukt jobbigt och onödigt!

Idag sattes klockorna på 9. Snooooozzade ändå till 11 då jag gick upp. Dock gjorde inte ALex det. Han gick upp kvart i 12 istället. I mellan tiden passade jag på att sminka mig. Sara åkte efter en liten stund. Vi åkte senare mot Höganäs där vi hälsade på deras mormor och morfar. Fick äppelpaj och även middag. Super gott!

Drog en sväng till Båstad efter Höganäs. Var där en liten stund innan vi drog hem till Halmstad. Här har vi nu varit i ca 3,5 timme. Hunnit titta på film och prata en heeel del. Simon och Andreas kom över en stund. Dock är jag så osocial och sitter här vid datan.

Ska bara fixa bakgrunden på bloggen sen ska jag lämna datan och vara mer social.
Ciao!
Bild från studenten. Sakan!

2012-10-09
14:08:00

Vaken
Då har man vaknat för ca en timme sedan, höhö. Blir så när man inte kan somna framåt 4-5 på morgonen .. Nåväl, tryckt i mig lite makaroner med bearnäsås. Vart gott så tackar Louise för maten! Nu ska vi sätta oss och spela spel.
Ciao!

2012-10-08
18:51:00

Blubb
Har verkligen iiingenting att blogga om nu för tiden? Alex och Andy är på Biltema och skulle fixa något. Själv har jag legat i sängen heeeeela dagen och tittat på film.

Försökte nå Lena, hon jag ska jobba hos i början på november. Dock utan framgång .. igen! Får försöka igen om en liten stund.
Bara ääälskar denna bilden! 

2012-10-08
00:39:00

Tråååk
Idag har det verkligen inte hänt mkt alls! Somnade runt 4 tiden, tror jag? Vaknade av att Alexs telefon ringde vid 11. Gick bort till Kim och sa hej då innan han skulle upp till Stockholm igen. Tyvärr så missade han tåget. Hans tåg var redan inne och bomarna gick ner. Så han gick under dem och blev därmed stoppad av en konduktör ..

Var kvar med Simon och Louise. Fick mat. Åkte till Båstad/Hallandsåsen. Var där en stund. Åkte vidare hem till Alexs och Saras föräldrar. Åt mat. Åkte tillbaka till Halmstad. Har suttit och spelat kort och lekt med katterna en braaaa stund. En ny "uppfinning" är ett trasigt fiskespö me en kort bit fiskelina + fästa en leksaksmus därpå. Både Twister och Skruttan blir helt galna!

Nu ska jag läsa lite bloggar sen starta en fillm. Förhoppningsvis får jag en lååång natts sömn!
Dagens bild är ifrån balen på Emilia, Linnea, Frida och jag. Saknar Plönninge!

2012-10-07
03:45:00

Feeeest!
Bildbomb!
Alex's vackra dörr när han fyllde år i söndags!
Dagens suuuupergoda middag .. Snäckmakaroner, torskfiskpinnar, brockoli och ketchup. En salig blandning vill jag lova ..
EN anledning till varför man INTE ska däcka på en fest! Har haft turen att slippa vakna upp så, puuuh!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kan säga att jag har inte "uppdaerat" på hans ansikte på ett tag och nu är det heeeeelt svart på ena sidan av ansiktet och halsen. Har verkligen ingen lust att vara här när han vaknar upp imorgon .. Raseriutbrott x1000??! Vet att jag skulle fått det iaf, med tanke på att det är spritpenna som det är målat med. Det går knappast bort i första taget. Får hoppas han inte hinner se sig i spegeln innan han försvinner ur lägenheten!

2012-10-06
16:02:00

Party!
Som sagt blev det party party igår. Meningen var att vi alla skulle vara "hemma" i lägenheten hela kvällen. Så var det för det mesta. Jag skulle baaaaraa gå och hälsa på Frida som var ute på krogen. De tog inträdde på B&B så jag kom inte in. No moneeey. Så vi gick till Corner istället. Ebba bjöd på cider och vi var på dansgolvet en stund.

Var där en stund innan vi gjorde ett försök på att få in mig på B&B. De hade nämligen hängt in min jacka där så jag hade nr lappen men ingen stämpel. fick vissa legetimation som låg i jackan och fick sedan en stämpel, höhö! Slapp betala 50 kr inträdde. Me haaaappy! Stannade kvar till lite över 2. Då skulle Frida och Ebba hem så jag knallade också hemåt.

Väl hemma igen drack lite till. Spelade en hel del kort och runt 5 tiden gick vi och la oss. Nu på morgonen( kl 14.00, höhö ..) gick jag o Alex och köpte frukost. Städat lite medans jag väntade på att mina rostade mackor skulle bli klara. Åt och spelat kort med Sara. Nu ska vi knalla bort till affären och bestämma vad vi ska äta till middag!
Den översta är från B&B och den understa är ifrån Corner!

2012-10-05
13:29:00

Frukost
För första gången på snart en vecka har jag ätit frukost! Har bara blivit en måltid per dag i det senaste .. Vilket vill säga middag, typ? Mina måltider har bestått utav makaroner endast. Super gott eller inte! Så blir det utan pengar tyvärr ..

2012-10-04
22:55:00

Have Fun!
Då var man "hemma" igen! Har suttit hemma hos Simon och Kim en sväng och tjöttat en heeeeel del! Sara har även fixat så jag fått en låt på hjärnan ..
 
 
Dock så är det bara en bit av denna "vackra" sång som jag har på hjärnan.
Du är så gulli, gulli, gulli, gulli, gulliiii. Du är mitt lilla, sockersöta havreflaaaaaaan!
 
Och den sätter sig i allas huvuden, höhö!

2012-10-04
19:33:23

Promenad
Dags för andra promenaden för indag genom Halmstad. Har laddat upp med frukost för ca en halvtimme sedan. Jaja, klockan är halv 8 men what ever .. När man inte har pengar så blir det så ...

Nu ska vi ut och ta andra promenixen för idag!