Victoria Solås

2011-05-29
14:14:36

I Need A Miracle - Cascada
Ridit Omira, Jubie och longerat Ortencia. Ska skriva lite mera när jag har tid. För nu ska jag åka till skolan!



2011-05-28
23:16:02

San Fransisco - Cascada

Hade varit lite duktig idag. Gjort först 2 repitioner. Första hade jag 42/70. Andra hade jag 63/70 vilket var godkänt. "Firade" med att äta rabarber paj. Super gott var det! Gjorde sluttestet efter det. Underkänd ... Blev sur då jag nu måste göra om en repetition. Vilket betyder 62/70 rätt måste jag ha ..! Blir irriterad! Men förstår ändå .. Nu ska jag sova ..

2011-05-28
16:16:22

Angel In The Night - Basshunter

Snyggingen i regntäcke.

Gick upp vid halv 10. Ville inte sova bort hela dagen och ville inte bli väckt heller. Käkade frukost och pratade sedan i lite telefon. Tog in 4 hästar i stallet. Omira, Ortencia, Orkan och Jubie.

Började rida Omira. Satt bara och stor log hela tiden. Sjukt underbart att få rida på "riktigt" om man säger det så. Hon var riktigt spänd och inte riden på 5 veckor så inte så konstigt .. Blev en del galopp. Otroligt att den inte var katapult galopp och kast med liten Victoria. Utan lugn och flyttande. Red över 2 bommar som låg på var sitt ställe så hon fick tänka på vart hon satte fötterna istället för de andra hästarna som stog inne. Riktigt nöjd med henne faktiskt!

Nästa var Ortencia. Pysslade en massa med henne. La på sadel och träns. Longerade henne en liten stund innan jag tog av de och frotsatte med att "rida" från marken. För att se om hon glömt hur man gjorde. Hon var inte så koncentrerad som jag ville men det fick duga. Bestämde sedan att hon skulle följa efter mig. När jag stannade stannade hon. När jag backade skulle hon backa. Svängde jag svängde hon. Slutade med att jag släppte henne helt och hon följde efter ändå. Så otroligt härlig känsla!

Nästa häst var Jubie. Fått reda på att hon är väldigt stressad ensam osv. Så pysslade en hel del med henne. La på sadel o träns. Gick ut och longerad en liten stund. Mest för att känna av och se hur hon tog alling. Var lite smått stressad, men inte alls som jag väntat mig faktiskt. Mot slutet var hon halvt lung och hade bra fokus på mig.

Sist men inte minst var Orkan. Våran egna uppfödning men som är Anne-Majs. Inte inriden trots sina 8 år. Ska ställas ut av pappa i sommar så vi tänkte passa på att sätta lite muskler och även rida in henne. La på en sadel men fick byta gjord .. Hittade ett träns. Gick ut och longerad lite. Inte stressad eller någonting. Halvbra fokus under hela passat. Imorgon ska jag se vad mamma ska göra så hon möjligtvis får hjälpa mig tömköra eller någonting annat.

Nu sitter jag här igen. Ska plugga lite körkorts teori då jag har teori provetmåndag!!!!!!! Omg säger jag bara .. !

2011-05-28
15:57:43

Vacker Utan Spackel - Joakim Hilson
Ja, detta är min färd hem ifrån Frankrike i bildern. Skriver en liten sammanfattning om vad som hände näst längst ner.


Hos Stefan Melanders stall. Stefan Melander har förra årets Elitloppsvinnare Iceland. Som även ska starta iår igen i Elitloppet. Därifrån fick jag åka lastbil med Christer Larsson.


När vi stannade i Nederländerna/Holland.

Fick sova i en SÄNG i 1 timme. Kan säga att det gjorde mkt!

Stallet var för resande så de kunde släppa av hästar en tid. Var där i 2,5 timme.

Åker ifrån stallet som låg precis bredvid en kanal.


Jag och Christer åkte i en 2 hästlastbil. Kenge i lastbilen framför med 9 hästar.




Bevis på att jag varit i Nederländerna/Holland.



Bevis på att jag har varit i Tyskland.


Christer Larsson. En mycket trevlig person!


På kajen i Travemunde. Monster maskin!


Båten.

Biljetten från Travemunde-Trelleborg.

God mat hade dem iaf!

God efterrätt hade dem.

De olika kabinerna.

SVERIGEEE!!!!!!!!!!!!!



Hos Mats Rånlund. Där gav vi hö och vatten till hästarna.


Låååååångt ner!

Ja, detta var då lite bilder på åkturen från Frankrike hela vägen hem till Sverige! Tog 2 dagar i samman räknade timmar ca. Började kl 22.00 på onsdags kvällen den 25 maj. Framme hemma vid 15.30 på fredags efter middagen den 27 maj.

Tänker väl inte skriva mer än att det var en lång resa! Är sjukt glad över att få vara hemma. Men en sak saknar jag. VÄRMEN!!!!!!!!!!!!!

27 Maj kvällen.


Var med lite av Robins studentfirande!

Där vi åt.

Efterrätten. En av två olika.

Ja, kom hem och vände nästan i dörren kan man säga! Åkte till Robins student firande. Träffade Emma och Jennie. Super trevligt då man inte sett dem på evigheter!!

2011-05-27
20:56:19

Night Nurse - Cascada



2011-05-27
20:44:35

Ur So Gay - Kate Perry
Tänkte bara säga att jag är hemma. Imorgon kommer nog en stoooor uppdatering om allt som varit. Hemma vid halv 4 tiden. Var på Robins student firande. Pratat med Dikar'n och Frida med. Men nu ska jag packa upp och sedan ta ett telefon samtal och slutligen sova!

2011-05-25
17:55:07

Feedback - Jenet Jacksson

Sista ridturen på Uranie. Skrittade ett varv innan jag satte igång med träningen.

Konstig bild, I knoooooow. But I liiiiiiike!

Sötnosen fick beta lite innan hon gick ut i hagen.

Haha jag ser jätte ljus ut!




Hinner inte göra mer än så här för nu ska jag in i huset och strax börja hemfärden! Hörs om någon dag eller så!

2011-05-25
08:01:03

Release Me - Agnes
Jaa, då var den sista morgonfodringen avklarad! Ligger här i sängen och tänker för mig själv just nu. Ska rida Uranie, köra Perfekt och Ukir innan jag åker. Det är väl typ allt jag vet att jag ska göra.

Märkte en konstig sak. Den gröna bilen var borta nu på morgonen. I vanliga fall är det ingen eller den blåa som är borta.

Vid 1 tiden börjar färden hem. Är i Sverige någongång på fredagen. Jippy ...! Har typ inget att göra. Har 2 böker att läsa men redan läst den ena. Min data har ju inte batteri som håller 2 dagar. Min telefon kommer dö under resans gång med .. Jag kommer bli tokig .. (y)

Så min familj får inte vänta sig att jag kommer vara lugn och snäll för det tippar jag på att jag knappast är/kommer vara! :)

Är för övrigt otroligt glad just nu!



2011-05-24
21:07:55

On The Dance Floor - David Guetta
Måste ge ett stort grattis då denna snyggingen:

Theese De Corbery, som jag tror det stavas.


Kvalade på tiden 17,7 och sprang ifrån fältet så att dommarna trodde han var dopade. Men det var han inte. Hade han haft en högre tid än 18,5 tror jag det är hade han fått gå ett kval till. Innan han får gå vanliga lopp. Så grattis igen til Laila!

Precis kommit in igen efter att ha druckit champage, ätit miniprinskorvar och ryska cigarretter som de kallas. En kaka som är fromad som en cigarr för er som inte vet .. Mysigt!

Haha, kusken som körde, Alex, var här med sin bror. De var så klart med på firandet! Nu sitter jag här inne och väntar på att tiden ska gå.

Imorgon vid lunch åker jag hemåt mot Sverige. Detta betyder att jag inte hinner säga hej då till min dinosaour leg! :( DET kallar jag sorgligt!!! Pappa hade tittat på flyg hit ner vid midsommar och då kunde hela familjen nog åka ner iaf. :)

2011-05-24
18:48:19

All That I Wanted Was You - Erik Hassle

Gårdasgens lunch! Gott indeed!

Tog in henne vid morgonfodringen. Fick mat inne. Låg och sov när jag hade ätit frukost. Söööt!

Var ute och sprang/gick med Kenaj.


Upp ifrån nedersta delen av rakbanan.

Dagens bild på mig iaf!


Mörkt på bilden men man ser sjuuuukt långt i verkligheten!

Lite mer utsikt. Även bild på höet som har blivit vänt på för näst sist agånegn eller sista innan det ska ballas.

Haha kul att himeln på bilden är mörkblå då den är i ljus blå/vit i verkligheten.

Inte så dålig telefon kamera. Men bara ibland ..

Översta delen av rakbanan.


Baken upp som jag  får gå minst 2 ggr dagligen i. Duktigt!

Tänker bara dra snabbt vad jag har gjort idag.

Morgonfodrat. Ätit frukost. Ridit Uranie. Kört Ukir och Perfekt. Perfekts körning ska jag berätta lite mera av. Den vär väääldigt spännande. Släppte ut hästar. Mockade. Krattade upp det sista. Lunch. Hängde upp tvätt. Gick med Kenaj som ni ser på bilderna ovan.

Perfekts körning var som sagt intressant! Sitter och tänker på annat första rundan. Kommer halvvägs upp då han ser kossor rakt fram! Detta var sjukt läskigt så vi försökte vända, men han gick ändå förbi. Andra rundan på samma ställe var jag lite mera förbered men till ingen nytta. Tvärr vände. Så jag fortsatte i den riktingen och körde 4 varv utan problem. När jag då bytte varv igen passade jag på att korta in tömmarna. Riktigt som jag gissade försökte han vända igen och lyckades. Körde ner till vändningsplatsen.

Bytte varv och upp igen för ett nytt försök. Samma sak hände 2 gånger till. Innan jag blev rätt trött på att han vände. Då kunde vi krypa förbi. Lång sidan gick undan må jag lova .. Samma sak hände igen men han var mera övertyg bar denna gången. Körde 2 varv till efter det. Bytte varv och körde nästa 4 innan jag bytte igen till det hållet som var läskigt. Haha, hoppas ni hänger med!

De 3 första varven var riktigt behagliga, utan några vändningar. Men så sista varvet skrittade jag. Vill bara säga att vi skött fart. Svängde hit och dit om vart annat, vilket han även gjorde hela tiden annars med. Kan tillägga att kossorna var bara närvarrande den första rundan. INGEN av de andra .. (Y) Duktig häst!

Har packat en hel del idag. Ska dammsuga med. Är bara lite små saker som ska ner nu bara. Till exempel ridkläder, stallskorna, hjälm, chaps osv. Sånna saker som jag fortfarande använder. Åker hem imorgon eftermiddag som det ser ut just nu. Jäkla vulkanutbrott som hindrar mig från att komma hem. Får se det possitiva i det hela. Nu behöver jag inte oroa mig över min packning helt och hållet!



2011-05-23
23:05:10

The Boys Does Nothing - Alesha Dixon

På marknaden kan man köpa allt möjligt.

En Diablo eller vad de nu heter. Typ sprite och lime. Sjukt gott!

Nya saker: Väska, en röd klänning, 3 set med bh och trosor. Och självklart Milka choklad!


Morgonfodrade. Red Uranie. Marknaden. Köpte grejer. Åkte hem. Släppte ut Uranie. Lunch. Körde Theese och Perfekt. Mockade. Släppte ut Pefekt och Ukir. Kvällsfodrade. Krattat gräsmattan. Kvällsmat. Duschade. Satte mig här.

Blir inte att åka flyg hem ändå .. Askan gör så att Sverige stänger alla flyg in och ut ur landet. Så för min del blir det lastbil på onsdag eller torsdag. Då blir det hemfärd! Härligt att åka lastbil .. hela vägen hem ifrån stället i frankrike är det 170 mil. Men kommer antagligen bli avsläppt någonstans.

2011-05-22
21:03:21

E.T - Kate Perry ft Kanye West


Några bra videos!


2011-05-22
20:06:39

Lie To Me - Keri Hilson

Jag och Tanagra på väg mot yttergrinden på uppvärmningsbanan.

Unfaithful i sin hage.

Anna och Suger Boy och Tanagras öron/huvud


Min Ubersnygga fläta/tofs! Börjat gå så av någon anledning. Haha gillar för övrigt färgblandningen!

Vid 3 tiden kom Anna in och frågade omjag ville rida med henne en sväng. Sjölvklart gjorde jag det! Ridturen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss! Haha, en ponny och en travare + en massa vind fast de hade bomull i öronen. Ridturen tog oss ca 2 timmar ..

Jag red Tanagra, travaren, först men sen bytte jag och Anna häst/ponny så jag red Suger Boy. Då gick allting genast mycket bättre. Hehe, liiiiiiite strul på vägen bara!

Tittat på Just Go With It. Otroligt bra film det med. 10/10 helt klart! Nu pratar jag med underbaraste Frida!!! Saknar henne sjukt mycket för er som vill veta. Känner mig så "isolerad" här nere om man kan säga så..

2011-05-22
11:39:55

Kiss Me Thru The Phone - Soulja Boy


Otroligt bra film måste jag säga! Får 10/10 helt klart!

Har tittat på flyg osv. Går inga flyg alls den 28. Bra jobbat. Det går däremot 2 st den 27.

Nr 1: Paris - Oslo. Pris 1028 kr. Kl. 20.30-22.50.

Nr 2: Paris - Göteborg. Pris 600 kr. Kl 12.30-14.45.


Med alternativ 1 är jag  beroende på om pappa är i Norge fortfarande eller inte.

Med alternativ 2 kan jag själv, antagligen, ta mig hem. Anna och jag pratade lite om att ta mig in till Paris. Hennes syster Kristine jobbar på Equidia( hästkanal i fransk tv) och hon tar tåget in varje morgon. Så om jag är smart så hänger jag med henne. Måste bara prata med mamma och pappa bara.

2011-05-21
23:52:00

Rocketeer - Far East Movement


Jag tror jag är trött som tycker att det är skit kul att titta på dessa! Anna sitter bara och suckar åt mig som sitter och skrattar. Kan inte förstå detta. Heheh!

Jag saknar min mamma!<3


2011-05-21
23:10:25

Sweat - Snoop Dog

Perfekt innan vi åkte på lopp.

Lailas lastbil. Vill med ha en! Hört att de är billiga i Frankrike (A)

På väg till Caen. Driver Laila Riise.

Söööööötaste Annabanana aka Dinosaour Leg<3<3<3<3

Boxplatsen

Annabananananannanananan!<3

Perfekts lopp. Gick tyvärr inge bra alls ..

Perfekt på väg hem.

Funderar på att bli pizza bagare? Jag tyckte personligen inte att den var god alls. Men det tyckte Anna och Torbjörn!

Jaa, gick upp i vanlig tid för att morgon fodra. Frukost vid 8.50 ca. Gick ut och red Uranie. Blev 2x3 på uppvärmningsbanan och så fick hon gå i backen idag. Uppför i fullfart. Skritta ner och jogga bort till början igen. Är en liten bana innan man kommer ut på rakbanan, plus den är en liten bit av rakbanan.

Haha, detta är mina fina paint skills!

Ska försöka förklara liiite av vad ni ser. Rött är de huset som man kan bo i. Lila är stallet och typ av takbyggnad till traktorer o annat. Det rosa är hönshuset och oranga är är Peggy the pigs hage. Nr 1 som är lila/rosa är uppvärmningsbanan. Nr 2 turkost är rakbanan. Nr 3 och blå är backen upp. Det gröna är hagar mer eller mindre. F står för finskornas hästhagar och L står för Lailas häst hagar. Hoppas ni förstod för det är knappt så jag gör det på denna bilden!

Var på lopp som sagt med Perfekt. Gick inte så bra, men men bättre lycka nästa gång right? Sen skulle ju världen gå under klockan 18.00 idag med i Nya Zeeland. Kom tillbaka, tog in Ukir. Åt lunch.

Körde Ukir. Samma som igår i backarna som jag gjorde med Uranie. Mockade, duschade hästar o kvällsfodrade. Backade pizza som i mina ögon inte var god nog men de andra gillade. Laila hade bestämt sig för att partaya ikväll!

2011-05-20
22:10:18

Have A Nice Day - Bon Jovi

På baren i Sankt Julian idag.


Lite godis från de som gör kinder äggen och ett vykort som jag ska skick till mor min. Det är självklart inte motivet utan det ligger innuti. Vill bara inte att mamma ska se det!


Ja, morgon fodrade, frukost. Körde Theese, Perfekt och Ukir. Mockade o fyllde på med hö. Åt lunch. Släppte ut hästar och kvällsfodrade. Plockat körsbär till efterrätt. Ätit och tittat på 1½ avsnitt av Nikita. Ungefär så såg min dag ut fram tills nu.


2011-05-20
20:29:49

Hell Has No Furry Lika A Woman - Angtoria
Vad skriver man till sin mamma på en liten pappersbit egentligen? Beslutsångest! Kommer väl på något bra till slut ..

2011-05-20
19:57:59

Money Honey - Lady Gaga



2011-05-19
22:59:54

By The Grace Of God - The Hellacopters



2011-05-19
22:52:53

Invading My Mind - Jennifer Lopez

Skulle gå längst ner i en av hagarna för att fixa i ett
cementbadkar? Och detta var min goda färdkost!

Har morgonfodrat, Ridit Uranie, mockat, fixat badkaret, ätit, fixat lite till i badkaret, släppt ut hästar, mockat igen, fixat staket, kvällsfodrat, ätit god mat. Komme rinte på någonting mera. Har gjort en hel del. Och som vanligt kommer jag inte på det. Här är lite bilder från dagen. Inte fotat allting så klart men, haha, ändå ..!

Det som ser ut som moln är inte moln. Utan flyttande grön gräsaktig sak. Iaf äääääääckligt!


Grön gegga, grönt vatten, svart vatten och sist på botten var det lera .. Och jag är som jag är (Y)

En snigel kom och hälsade på.

Ett tomt badkar senare och ...

Mycket smutsigare med ...!

Har till och med en fläck på kinden .. Bra jobbat kallas det!



Lite blommor på tillbaka vägen upp ifrån badkaret!

Liiiten!

Sötaste Ukir(stavning) Som jag nog ska få köra imorgon!!

Fixa ny grind plus nytt staket. Tog 2 timmar
plus minus! Hatar björnbärsbuskar! De gör ont! Mitt finger sviiiiider tack vare en tagg i fingret!!


Detta var lite av dagen i bilder.

2011-05-19
08:33:02

Wall To Wall - Chris Brown




2011-05-19
08:23:19

Dirty Situation - Mohombi ft Akon


Jag och
Bahir för lääänge sedan. Saknar alla vita hästar nu ..

Ville bara säga att då var morgon fodringen klar! 9 dagar tills jag antagligen åker hem! Längtar!! Och har även börjat bli förkyld? Hur jag nu har lyckats med det i denna värmen.

Idag skulle det regna men nu när jag tittade så hade de ändrat för nu ska det vara sol och 15-17 grader .. Jaja, lär ju märka om det kommer lite regn eller inte.


2011-05-18
23:03:26

Dead Boy's Poem - Nightwish

Börjar få lååångt hår. Yeeees!


Har hänt en hel del idag. Kommer inte ihåg så mycket dock. Gick upp ca halv 7. Gick ut vid kvart i 7 för att morgonfodra. Släppte ut hästar, tog in hästar. Åkte med Torbjörn till Cabourg. Träffade en svensk där. Blev rätt förvånad när man är i stallet och så hör man "Stå stilla nu lilla gubben" ur en box! Var inte det man förväntade sig direkt vill jag lova!

ÅNGRAR att telefonen inte åkte med! Var sjukt fint där vill jag lova! Perfekt och Theese var med för att gå några rundor. Så fick vara mellan hand kan man väll säga. Tillbaka. Fixa transport, mocka, släppa ut hästar, ta in hästar. Kratta det sista så nu är gräsmattan klar. Om inte Madame Laila får för sig att klippa den igen vill säga .. Tvätta 2 stora badkar. De var inte så mysiga vill jag lova. Men de blev rätt hyfsade när jag var klar med dem! Duschat och gjort massa mera som jag inte kommer ihåg.

Kommer väl inte på någonting mera. Ätit mat för en liten stund sedan. Blev Torbjörns potatismos och fransk korv? Fransk korv kan man föreställa sig så här: en vegeterian bajskorv som smackar köttbullar?
Var nog det märkligaste någonsin men gott! Hemma hade jag nog petat på den och vägrat äta. Haha, till efterrätt blevdet rester av tårtan som vi hade igår. Fortfarande lika god!

Tänk om ändå mamma kunde baka lite oftare! Och ja, det är en pik! ;)

2011-05-18
19:27:37

No One Gonna Love You - Jennifer Hudson


Nu blir det till att göra som på bilden. Nämligen duscha! Ska få en update när jag är klar! :)

2011-05-17
23:10:06

Did It On 'Em - Nicki Minaj

Jag och Anna på stranden i Deauville.

Haha, på väg till Laval och jag somnade och självklart fotar Anna det! ;)



Som sagt är det 17 maj. Norges national dag och ett hus fullt med norskar o en svensk slutar med att man firar det!

Åt körsbär och drack champang till förrätt. Sen kyckling och sallad till huvudrätt. Till efterrätt blev det en super god blötkake. Vet inte vad man kallar det på svenska? Typ av gräddtårta kan man väl säga. Var jordgubbar och banan inuti.


2011-05-17
20:07:30

Shut Up And Drive - Rihanna
Tänkte låta bilderna tala för sig själva. Skriver en liten samman fattning längst ner.






Yes, flötig som bara den!

I brist på riktig kamera så måste mobilen duga ..

Mitt lilla hus.


Perfekt som betar.

Theése eller Svarten som han också kallas ville också beta.



Torbjörn som kör Ukir(stavning)

Bild på uppvärmningsbanan.

Detta är min dag i det stora hela faktiskt. Släppt ut Uranie. Fick beta lite där av bilden på henne. Red inte idag då hon har tappat en sko, så nu åkte den andra av också.

Kört Theésé och Perfekt. Där av bilderna på Perfekt som betar och en på Svarten i hagen som också vill äta.

Tycker att det är sjukt coolt att det finns nutella på burk i 1 kg form! Vad mera har jag gjort idag. Jag har ätit, pratat med mamma i en halvtimme ca. Har putsat och tvättat tävlings grejer. Även krattat  gräsmatta i en 2 timmar. Hade självklart på mig bikini och mjukisbyxor som jag kavlade upp.

2011-05-17
15:35:05

Angel - Kelly Clarckson
Tänkte bara säga att här i Frankrike är det 40 grader i solen och nu ska jag ut och kratta gräsmattan! ;) Fast i bikini och mjukisbyxor förstås!


2011-05-16
23:22:02

Girls Get Your Money - Ciara

Inte gjort så mycket mer utav dagen än att titta på 2 avsnitt utav Fallen. Bra faktiskt. En av huvudskådisarna är den samma som i Vampire Diaries. Fast istället för att vara vampyr så är han en halvängel? Iaf, tog ut Milka när Toupaz(stavning) kom hem igen. Denna gången hoppade hon inte på min fot som imorses.

Haha, för er som undrar är den bra igen. Kan gå i princip vanligt. Enda problemet är av och med skor och kläder samt när man strycker på det. Så imorgon hoppas jag att det inte är några problem alls!

Käkade pizza och tittade på film innan jag hamnade här. Blev Intolerable Cruelty. Verkade rätt bra så ska fixa hem den så jag kan se mer än bara halv. Nu tänker jag titta klart mitt avsnitt av Fallen och sen sooooova!

2011-05-16
16:07:29

Irvine - Kelly Clarckson

Finaste Mecca! Underbar häst verkligen. Och ja, jag sitter som en kratta!


Jaa, efter att jag hade kylt min fot lite till så är jag dum nog och sätter mig och rider en häst som fick vila igår. Uranie var snäll ändå, men det tyckte inte min fot ... Aldrig varit med om en så fysisk smärta i hela mitt liv! Envis som jag är red jag 2x4 uppvärmningsbanan och 2x2 rakbanan sen ville inte min fot längre ..!

Kommer tillbaka. Duschar Uranie och hämtar Theésé. 2x4uppvärmninsgbanan och 2x4 rakbanan. Duschade han med. Sen mockade jag och fixade lte i transport inför Unfaithfuls resa till loppet.

Tömde transporten på halm, fyllde på nytt, sopade framför för där var det massa hö. Fyllde hö näten så de var fulla. Även tvättat sulkyn. Efter det var det lunch. Fyllde på hö till Theésé, Perfekt och Ukir(stavning). Nu sitter jag här framför och har plockat mig en skål med körsbär som jag tänkte äta upp. Mums!


2011-05-16
08:16:01

Gimmie Dat - Ciara


Lite bra musik och så är det allid lika kul att titta på duktiga dansare!


2011-05-16
08:01:01

Up N' Down - Britney Spears
Ja, denna morgonen har väl inte riktigt gått som planerat!

en timme har jag lyckats med:

- Gå upp
- Morgonfodra
- Ta in Milka
- Bli hoppad på av Milka
- Ont i foten. Samma ställe som hos Sigbjörn!
- Sitta med foten i en hink med kallt vatten.
- Äta frukost
- Lägga en bit blött papper på foten
- Sitta här och klaga.


Har även börjat få en eller två extra knölar utöver det vanliga ... KUL!

2011-05-15
22:40:36

Basic Instict - Ciara

Hehe, dålig bild på en av 4 kattungarna som sitter i bokhyllan.

Inte mycket att berätta om idag. Gick upp vid kvart i 11. Gick ju och la mig kl 3 inatt så det blev ju inte så mycket till sovmorgon ändå tur att den fanns där .. Käkade frukost runt 12 tiden. Fodrade på 2 platser och byte vatten/gå med hinkar en bit. Även kvällsfodrat. Sen så har jag sett på film resten av dagen typ. Tittat på You Don't Mess With Zohan, Despicable Me och Red Riding Hood.

Vid 7 tiden hade Annas vän åkt hem så då bestämde vi oss för att rida ut en sväng. Ponnysar säger jag bara. Haha, men kul hade vi! Sen gjorde vi/Anna mat. Jag satt bara och tittade på medans hon gjorde.

Pratade en halvtimme med mamma/pappa/mormor/syster. Haha inte varje dag man får prata med dem allihopa. Anledningen till att  jag ringde var för att berätta att jag hade ätit en citron skiva. Och nu har jag faktiskt ätit en till.

Min mega spindel ..! När jag får tag på den jäklen då @#¤"@!!


Käkade mat och pratade en liten stund till innan jag hamnade här. Försökte mörda min mega spindel igen. Men han försvann in i sitt hål igen, för jag missade honom .. Nu förstår jag hur Fanny kände sig med sin spindel!

Nu ska jag titta på det senaste avsnittet av Nikita. Sen sova. Måste upp kvart i 7 för att fodra. Veterinären kl 7.30 tror jag det var? Blir även en start häst imorgon om jag har förståt rätt.

2011-05-15
11:31:31

Get Up - Ciara ft Chamillion


Åååh!
Är supersupersupersupersuper kär!!! I mina nya grejer som av en olyckligsvis händelse följde med mig hem igår från Lisieux! En bikini som var det enda utav det jag ville ha för dagen. En klänning som inte alls ser bra ut om den inte är på. Och en snygg väska! Så min slutsats är att det är icke bra att följa med Kristine på shopping tur .. But me likey anyway!!!

Nu ska jag upp och käka frukost. Somnade inte förens 3 tiden tack vare Jens som ville se film. Tur att jag hade sovmorgon då. Annars hade det inte blivit bra.

2011-05-14
15:54:06

Like A Boy - Ciara


Hörde denna låten på radion innan. Och kom och tänka på att jag gillade videon, så jag tyckte ni ville se den med. Haha, har ridit intervaller med Uranie idag. Hon vaar duktig lilla hästan. Har hittat på en hel del annat idag. Men komme rinte ihåg någonting typ ...? Guldfisk minne som Anna säger!

Igår hade vi det riktigt trevligt på kvällen. Käkade grillat utomhus med potatisgratäng. Hör och häpna, jag tyckte att gratängen var god! Fick efterrätt i form av glass. Mmh, super gott!

Tagen idag på en död fågelunge? Tyckte den mest var äcklig ..


Lite senare ut på kvällen så spelade vi ett spel. Går ut på att man har post-it lappar i pannan. En person skriver på den. Kan vara vad som helst. En sak, en person eller ett djur. I princip vad som helst som personen vet om. Och personen i fråga får inte se vad det står utan får gissa sig fram och ställa frågor. Svarar de andra ja får man fråga en gång till. Blir det ett nej så går det över till nästa person som har en annan lapp i pannan

Min fina dukning från igår. Bara jag som hade det så fint!

Vi hade alla möjliga saker som vi skulle gissa ut. Pamela Andersson, kiwi, Uranie, Kenai, Unfaithful, trappa, Anna's telefon, dragkedja. Och mycket mera! Vi var först bara 3 st. Sen så kom det 3 till så det var faktiskt jätte kul!

När de flesta hade gått och lagt sig så var det bara jag, andra Anna(finns 2 st just nu) och Jens kvar. Då berättar de om hur de har skrämt varandra och läskiga saker. Ni kan ju gissa hur det slutade när jag fick gå tillbaka till mitt hus kl 2 på natten då det var svart ute! Sprang sista biten och låste dörren ... Livlig fantasi, oh yeah!


2011-05-14
14:09:12

Lay Down - Pristess
Nu ska jag gå och ta en efter längtad dusch! Ska ge er en uppdatering av dagen. Men först. DUSCHEN!

2011-05-13
16:30:40

Give Me Everything - Pitbull ft Ne-Yo


Perfekt efter träning och en hääärlig dusch.


Käkade och körde Theésé. Fixade lite i stallet innan jag satte mig och pratade med Laila ute i solskenet. Härligt som sagt att min fula bonnebränna på ena sidan är borta, men inte på den andra sidan ...


2011-05-13
11:14:06

Vad dom än säger - Movits!




Lite bilder från dagen som är. Har bara hunnit med att morgon fodra och rida Uranie. Hon fick idag gå 2x4uppvärmnings banan och 2x5rakbanan. Gick och betade med henne en liten stund med.

Nu ska jag ut och köra Perfekt. Om inte Anna är hemma eller kommer hem så ska jag köra Theésé med. Hoppas ni har det bra!

2011-05-12
20:37:24

Princess Of The Night - Saxon


Detta bandet är min praktikvärds familj konsert på i Paris just nu! Rätt coolt att Laila känner en i bandet. Det var bra musik med för den delen!

Gissar på att min pappa gillar detta bandet? Annars kommer han säkert börja lyssna inom kort, hehe ..


2011-05-12
20:30:34

Ja Vi Elsker Dette Landet - Norske National sangen






/>



Alexander Rybak - Vann Melodifestivalen 2009
Sissel Kyrkebö - Känd soloartist + gjort music i Titanic
Kurt Nilsen - Vann World Idol 2004 + vann Spellmanns priset 2003

Norge är rätt duktig på att hitta sångare, tycker jag. Har ingenting bättre att fördriva min tid med så ..



2011-05-12
19:21:06

You've Got Blood On Your Hands - Sator










Jaa, lite bilder från idag. Min telefon ville vara snäll idag .. Hästen heter Theésé och är svaaaart! Mums! Vill med ha en svart häst ... Så är det en bild på sötaste kaninen och en bild på mig med för den delen^^

Haha, insåg precis, när jag tittade om bloggen ville direkt idag eller inte, att jag har hjämavtryck i pannan. Tyckte ni ville veta det. Haha!

2011-05-12
13:08:24

What Happened To Us - Jay Sean


Mmmh! Mumsigt med en stor skål full med röda körsbär! De ser grå och tråkiga ut på bilden, men det är de inte in real life I promise!

2011-05-12
08:16:10

Belly Dancer - Akon
Fransmänn är bra dumma .. De tror jag pratar franska, fast jag säger att jag inte kan! Han kunde pyyytte lite engelska till min stora tur. Har precis morgon fodrat och tänker nu hugga in imin frukost!

2011-05-11
22:40:51

Why Is It So Hard - Jennifer Hudson


Mat .. Det är något av ett problem för en del. Vissa äter för mycket, andra för lite. Andra är kräsna, andra är allätande. Jaa, har börjat komma över min kräsna sida. För några år sedan om jag åkte utomlands skulle jag bara äta tex schnitzel eller hamburgare. Mat som jag helt enkelt visste vad det var.

Våran senaste "familje resa" till Slovakien. Beställde jag endast mat som jag i princip inte hade ätit förut. Och som ni säkert redan vet, och för er som inte vet det, så är jag i Frankrike. Alltså i ett annat land än trygga Scandinavien. Här varken pratar de som oss, inte så konstigt. Nytt land betyder nya utmaningar.

Jag bor som sagt hos min mammas barn/ungdomskompis Laila Riise. Kan inte annat än att säga att jag gillar det här! Ett nytt land betyder också ny mat ..

I sändags var vi i en stad/by som heter Deauville. Där smakade jag, Victoria Solås, på sniglar, blåmusslor och minifisk. Igår käkade jag pytt i panna. Och idag har jag ätit en hel tomat skiva. För några dagar sedan serverades det omelett.

För er som känner mig VET mycket väl att hade jag fått detta hemma hade jag aldrig rört maten. Men jag har ätit upp allt det som har serverats mig! Är sjukt stolt äver mig själv! Hade ett mål när jag skulle hit till Frankrike och det var att äta sniglar.

Så nu måste jag sätta upp ett nytt mål. Fast kanske inte mat? Detta blir denna dagens sista inlägg. Nu ska jag antingen titta film eller helt enkelt sova! Troligtvis det sista ..

Har ni några förslag på vad jag ska blogga om så är det bara att tycka till om någonting.


2011-05-11
21:07:28

You're Simply The Best - Tina Turner













2011-05-11
20:30:01

Dangerous - Mr. Pokora
Hatar när grejer försvinner!! Hade tagit bilder idag. Tänkte jag skulle lägga upp dem här. Men tror ni telefonskapet ville ha dem kvar? Neeeeeej! GAAAAAAAAAAAAAH!

2011-05-11
19:48:13

My Humps - Black Eyed Peas

Tyyyp lång tunga?

Idag har jag:

- Ridit Uranie
- Kört Theésé och Perfekt
- Varit på inseminering med Milka
- Borstat Ukir även tagit ca 20 fästingar. (stavningpå namnet?)
- Snyggat till i boxarna
- Sopat stallgången
- Kvällsfodrat
- Krattat och tagit upp gräs från gräsmattan.

Nu ska jag:

- Dammsuga huset
- Äta kvällsmat
- Se en film/serie


Imorgon blir jag nog halvt själv på gården. Familjen ska på rockkonsert. Kommer inte ihåg med vilka. Började S vad jag minns. Lätt coolt att Laila känner en i huvudbandet så de kommer få backstage cards! Får se om de kommer tillbaka på kvällen eller dagen efter. Bra att jag iaf kan alla dags rutiner!

Nej, nu ska jag faktiskt sätta igång!


2011-05-10
22:26:36

Welcome To The Club - Manian

Ååååh!! Jag vill ha en kamer! En bild säger mer än tusen ord.

Tänker dra allting riktigt kort idag! morgon fodrade, red Uranie. Hon var faktikst riktigt fin idag. Tog hjälp av finskorna när dem körde, He he he .. Svettig var hon iaf! Efter det så körde jag Theésé. Sjukt fin häst. Börjar förstå varför Anna tycker om honom så! Var ute och hälsade på Ukir(stavning?) i hagen. Fixade lite till på gräsmattan. Tittat lite filmer idag. "What A Girl Wants", "Runaway Bride" och "Kill Bill". Nu sitter jag och gör ingenting. Lyssnar på musik och funderar på att sova?

2011-05-09
20:09:59

Starting Over - Jennifer Lopez


Sjuuuuuuukt söt och bra film! :D Kommer aldrig säga att jag kommer växa upp! ;)

2011-05-09
19:42:00

UntilIt Beats No More - Jennifer Lopez
Jaa, blogg.se hade sin RYCK igår .. Skulle skriva ett inlägg och när jag skulle publicera det så la sidan av. Så nu tänkte jag göra ett försök till! Hopas jag lyckas bättre denna gången! Vi var i Deauville igår. Tänker inte skriva så mkt utan bilderna får tala för sig själv!

Här var vi. Gick på stranden längst upp om jag inte tar helt fel.


Jag tycker Annabanan ser mycket gladare ut nu! :D


Framme. Laila på bilden.

Anna och Torbjörn.


Smakar nästan som vanlig Fanta. Faaast .. den har en "häst strippa" på?




Detta var min förrätt. Var duktig och käkade hela 3 st!!!

Snigel på petar-pinne.

Jag fick smaka på Torbjörns förrätt av minifisk?

Laila passade på att ta kort när jag skulleäta min allra första snigel!

Jag och Laila Riise, även kallad min praktikvärd.

Fick hjälpa henne att dricke en flaska vin. Det är rätt interessant hur skillnader kan vara på import och orginelt vin!

Annas och Lailas huvudrätt. Blåmusslor som jag för övrigt OCKSÅ smakade på!

Själv bestämde jag mig för en biff med pepparsås och pommes.

Efterrätten .. Mmmh! Vaniljglass, varm chokladsås och grädde som bara franskar kan göra!


På stranden :)

Sötaste Annabanan!<3

Sen vilade vi oss. Och det slutade med att jag hade lite smått tråkigt ..

Och det kan ju bara sluta på ett sätt ..



Ett bevis på att jag är i Frankrike!

Världens godaste och sötaste choklad!

Efter det spelade vi minigolf. Valde röd för det tänkte jag passade mig då jag är rätt rödhårig. Haha en guldklubba hade jag med. Verkade vara en lovande duo!

Den VÄRSTA banan för min del ...!!!!

Sen gick vi på ett fik för att dricka varm choklad.

Anna satte sig för att räkna ihop poängen.

Jag undrar vem som vann? ;) Med hela 3 Hole-In-Ones! Måste vara någon riktig duktig person! ;)

Mmmh! Sjukt gott var det iaf!

Någon sorts pepparkaka ..


Wooow, du har tittat på alla bilderna! ;) Haha,en mycket spännande dag. Då jag vågat käka musslor, minifisk och sniglar! Nu kan ingen säga att jag är kräsen.
Hehe, hade någon frågat mig om jag ville ha detta för ett år sedan hade jag svarat blankt nej!
Är rätt stolt över min nutida utveckling! Nästa kanske är att åka till Kina och äta skorpioner eller sköldpadda? Mjaa, den får jag nog fundera lite till på ..



2011-05-09
19:15:10

I Remember Me - Jennifer Hudson

 




2011-05-09
13:45:28

I Wanna - Honorebel ft Pitbull

Från igår när jag käkade sniglar!

Tänker bara skriva kort vad jag gjort fram tills nu denna dag. Morgon fodrade på morgonen. Red Uranie. Fixade till i boxarna, fyllde på halm. Körde Perfekt och Theésé. Alla hästar var rätt pigga! Hjälpte Torbjörn att fånga Ukir eller vad han nu heter :) Nu blir det fransk måltid!

2011-05-09
07:59:53

Over The Rainbow - Connie Talbot
Jaaha, nu vill blogg.se fungera .. Gjorde som sagt hela gårdagen i bilder här. När jag skulle trycka publicera så la sidan av!! Sjukt irriterande! Kommer väl lägga upp om gårdagen ikväll. Har precis morgonfodrat. Och ska nu titta på film!


2011-05-08
11:40:42

Where Them Girls - David Guetta

Dagens utfit.

Åker strax iväg med familjen Riise. Blir attse lite av Frankrike. Även äta resturang somd et verkar. Fortfarande inte bestämt mig om jag ska äta sniglar eller grodlår ..!


2011-05-08
08:30:45

Down On Me - Jeremih ft 50 Cent



2011-05-08
08:24:53

Cinema - Benny Benassi ft Gary Go
Då var morgon fodringen klar. Skulle haft med mig Kinaj men han var innelåst i huset så det blev inget av det!


När jag var längst bort/ner så flödade musiken på. Haha, antagligen franskar som fortfarande partyar. Men men varför inte klockan är ju bara snart halv 9 (A) Nu ska jag lägga mig och titta film!

2011-05-07
21:55:06

Right Thru Me - Nicki Minaj
Starx kommer Frankrikes sötaste 16 åring över för att titta film med mig!<3
Ska titta på No Strings Attached.


Imorgon blir det att åka runt i Frankrike. Ska på familjen Riises+Sjölander favorit ställe. Och har bestämt mig att jag ska hellre smaka på sniglar än på grodlår. Fast .. har hört så mycket bra saker om grodlår till skillnad från sniglar så .. Mmmh, har ju lovat min kära familj att jag ska smaka på sniglar .. Jaa, jag ser ju vad som frestar mest imorgon!

2011-05-07
19:07:23

Girls (Who Run The World) - Beyoncé
Fick faktiskt sovmmorgon idag. Fick gå upp 10. Gick ut vid 11 tiden. Regnade lite smått så tog på mig jackan. Uranie stog inne tack vara finskorna så det var bara att börja borsta och sedan att sadla o träns.

Så här ser våra maskrosor ut. Även insett att min mobil tar emellanåt bra kort.


Red 2x3 på uppvärmningsbanan och 2x3 på rakbanan. Blev lite sur på henne då hon går och slänger med huvudet+ ser spöken ÖVER ALLT så då kasta vid oss! Riktigt irreiterande. Hon sprang på finfint annars men just det andra .. Grrr! Har krattat en massa. Både på gården och på gräsmattan som Laila gjorde ett försök i att klippa.

Gjort en massa små saker för övrigt. Hjälpte Kristine att ta in åringarna. Satte på norsken en grimma. Tvättat Perfekts sår som han fick igår på banan. Kan säga att mina händer var gula ett tag! Fyllt vatten på 2 ställen.

Så här ser man ut mestadels av dagen.
- Blått gina tricot linne
- Röd luvtröja från Dentity
- Bruna Whitaker byxor
- Bruna ridstrumpor
- Stålhätte skor från Mountain Horse


Mmh, kommer inte på nårgot mera jag gjort idag. Förutom att äta omogna, MEN goda körsbär. Är stolt över mig själv för idag till lunch åt vi omelett. Jag, Victoria Solås, har idag ätit omelett och tyckt att det smakade gott! Vette sjutton om jag har slagit i huvudet eller något men så är det! Finns till och med bild bevis. 

Så mamma om du läser detta så gå in på Lailas sida så hittar du bildbevis. Samma med pappa. Vill även säga att jag saknar er!<3


Så mamma om du läser detta så gå in på Lailas sida så hittar du bildbevis. Samma med pappa. Vill även säga att jag saknar er!<3

2011-05-07
18:44:32

WooHoo - Christina Aguilera ft. Nicki Minaj

Sötaste Perfekt i boxen i Laval.


Jaa, dårligt med bloggandet känner jag. Igår/idag kom vi hem vid 2 på morgonen.

Toaletten på travbanan i Laval.

Tänker bara dra allting i stora drag. Red Uranie. Red 2x4 på uppvärmningsbanan och på rakbanan blev det 2x4. Så hon fick jobba. Var även på lopp igår. Började åka vid 4 tiden. Kom fram 18.39. Perfekt skulle ut någon gång vid 8. Hans lopp var långt och tiden de sprang på(säger man så?) var 14,5.

Häst nr 10 är Unfaithful. Tillsammans med kusk och Torbjörn.

Unfaithful skulle ut vid 22.50 så det var bara att vänta. När hans lopp äntligen gick så efter första kurvan och ut mot raksidan så blev de påkörda av någon annan kusk. Härligt värre! Kusken som gjorde det kommer antagligen få en tids avstängning elle rböter. Troligtvis det sista men det vet vi inte. Åkte tilbaka när allting var klart och pakat.

Var otroligt fin bana med en damm i mitten.

Var som sagt hemma vid 2 tiden. Det har även åskat en massa. Har då aldrig sett en så svart/mörk mörk blå himmel förut! Kunde inte sova i tillägg på det. Lyckades vid halv 3-3 tiden gissar jag på.


2011-05-06
00:11:03

Get Right - Jennifer Lopez


Underbar kväll vill jag lova! Massa skratt, Hehehe ..! Eller vad säger halva familjen Riise? ;)

/>

2011-05-05
18:57:53

Cry Me A River - Justin Timberlake

Har nu varit på kval. Blev ingen start för det saknades en vaccination. Men kommer ingen nästa gång! Kusken jobbade honom lite ändå. För att kunna klara att kvala (för att sedan köra lopp) måste man gå 18,5 tror jag det var. Alex körde på 18,9 utan sällskap av andra hästar. Så en applåd till honom. Haha, kom hem och lämnade nyklar som jag bedrövligt nog glömt i 2 dagar...

Fodrade hästarna med Anna efter det. Tog med en hink med gräs in till kaninerna. Satte oss och klappade på dem. Sjukt söta nu när de hoppar runt med päls och ögon! Tog upp en av dem så jag hade den i knät. Märkte helt plötsligt att det blev varmt på mitt ben. Lyfter upp kaninungen och ser att den hade kissat på mig ... (Y) Typ dagens skratt!

Haha, körsbär smakar gott fast de bara har lite röd färg på sig bara så folket vet om det! Kommer typ inte finnas några kvar när jag åkt hem. He he he ... Funderar på vad jag nu ska hitta på. Känner mig rätt rastlös faktiskt.

2011-05-05
08:34:13

Pleasure - Wildstylez

Har börja vakna en timme innan jag går upp nu .. Känns så sjukt onödigt! Som om jag stressar över någonting som jag inte kan sätta fingret på. Gick iaf upp andra gången jag vaknade. Morgon fodrade vid halv 8. Torbjörn kom ut och hjälpte mig med de som skulle ha mat längst ner/bort. Så jag hade bara 4 hästar att fodra.

Nu sitter jag här framför och funderar på att äta någonting. Ska fundera lite till medans jag tiittar på CSI NY.



2011-05-04
23:05:46

Sex Your Body - Mohombi

Vid 10 tiden gick jag iermometn för att äta mat tsm med familjen. Gott smackade det! Innan jag gick in så tittade jag till termometern visade 18 grader. Och det var härligt svalt! När jag gick hem igen kvart i 11 så vissade den 16 grader.

Sjukt skönt att slippa kalla Sverige. Nej, det är inte skönt. Börjat inse att jag är kvar här ett bra tag till. Fram till nu har jag varit sysselsatt med ett eller annat. Kommit fram till att jag saknar alla hemma!

Imorgon blir det fodring vid halv 8. Vid 1 drar vi på kval med 2 hästar. De har berättat att ravet är tufft här nere. Så det blir att se det med egna ögon imorgon! Spännande indeed!

2011-05-04
19:32:39

No Diggity/Shout - Cher Lloyd

Har nu varit och ridit med Anna. Kul hade vi! Har nu hoppat ponny ..? Mmh, är och kände mig stor ..! Så idag har jag ridit Tanagra och Suger Boy! Känner mig duktig. Barbacka på Suger och med sadel på den andra. Även kvällsfodrat för en pytte liten stund sedan.

Åh, just det .. Jag har en NY geting i mitt hus ... KUL! Den förra har precis avlidit (A)

2011-05-04
15:56:57

California Girls - Kate Perry

Söta Kinaj :)

Efter maten lekte jag lite fotboll med Poppy och Kinaj. Försökte ringa mamma men hon svarade inte .. När Anna kom ut så pratade vi en liten stund innan vi gick till stallet för att fixa morgondagens tävlingsgrejer. Nu sitter jag här. Anna är inne och tittar till sina läxor. Efter hon har gjort det så ska vi rida en sväng.

Perfect innan jag körde honom :)


Anledningen till att hon ser så liten ut är att jag sitter på ett stacket som är lite högre än hon själv är .. ;)

Poppy :)


Fluffy som vill in :)


Mitt lilla timmer hus! :')

Den vita lilla grejen är ett frö som flyger omkring hela tiden. Det ser typ ut som om det snöar!

Goooot, engelskt godis. Direkt importerat igår :D


Nu ska jag vänta på att Anna blir klar! :D

2011-05-04
13:53:53

Unstoppable - Kat Deluna ft Lill Wayne



2011-05-03
23:07:38

March Of Mephisto - Kamelot

Tittat på "Thick As Thieves". Bra film faktiskt! Även tittat på "27 Dresses" och "Iron Man 2". Båda är bra filmer. Efter kvällsfodringen så gjorde jag väl inte alls mkt.

Vid halv 10 tiden kom Kristine hem. Käkade gårdagens mat och tittade film på tv. Vet ej vad det var för film. Julia Roberts var iaf med. Kul att fil,en var engelsk och texten på franska. Börjar koppla ord för ord!

Nu ska jag sova. Morgon fodring vid halv 8!

2011-05-03
12:03:03

The Way You Love Me - Keri Hilson



2011-05-03
11:40:56

Obsessed - Maria Carey

Fodrade vid halv 8. Tog in Uranie. Efter det gick jag in för att käka frukost. Red Uranie 3x2 på uppvärmningsbanan och 2x2 på rakbanan.

Hämtade Suber boy och Tanagra.. Pysslade lite med dem innan jag red båda. Kändes väldigt konstigt att rida ponny kan jag säga! Släppte ut dem igen och hamnade här bakom. Har ingenting mera att göra för dagen, förutom kvälls fodring och ev städda Annas rum eller smörja träns osv.

Haha, funderar på att låna Annas cykel och cykla till St Pierre för att handla, men om jag inte minns helt fel så är det en härlig backe hem .. Tittade på avståndet och det skulle ta mig ca 20 min tippar jag på. Nedöfr backe ditt och uppförsbacke hem. Jaja, lite motion skadar inte. Blir väl inte det roligaste om jag har en massa matkasar direkt.


2011-05-02
16:21:16

Rabiosa - Shakira

Recept på Jumjum kaka.

 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 dl kokt sterk kaffe

2 dl rosiner

1 tsk kanel

3 dl sukker

50 g smör/margarin                                                     detta skal koka i 3 min.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

1/4 tsk knust nellik

2 tsk vaniljesocker

4 dl hv.mel

1 tsk natron            Häll i detta efter att kokningen är klar. Häll smeten i en form.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

175 grader i ca 35 min.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Detta är ett recept på den bästa kakan som finns! Iaf enligt mig!



2011-05-02
16:06:47

Tomorrow In A Bottle - Timbaland
Bilderna är tagna för någon minut sedan ute på gräsmattan tsm med Anna och hunden Kinaj.


Kinaj och Annas armar

Deras hus. Påminner om danska hus med stråtak. Detregnar inte in för er som vill veta. Har upplevt, igår, att det håller 100%.

Sötaste Anna som inte vill vara me dpå kort :D

Hon har håll i sina byxor för er som vill veta.

Trappan upp i mitt lilla hus! :D

Kinaj igen.

2011-05-02
15:25:12

Revolver - Madonna v.s David Guetta

Björnbärs busken före och efter jag var klar med den.

Dagen började hlav 8. Fodrade hästarna. Käkade frukost. Efter det red jag Urani. Red 8 varv på uppvärmningsbanan och 3 fram och tillbaka på rakbanan. Gick helt okey. Inte lika fin som hon var här om dagen dock.

Körde Pefect efter det. Kommer inte ihåg hur många varv jag körde. Men det var väl upp emot 10 varv i både hållen.

Bytte hage på Rivertosa. Då fick jag med en häcksax. Ooch fick order om att klippa vid grinden så den gick att stänga utan att man rev sig på buskarna. Okey tänker jag. Det kan väl inte vara så farligt. Haha, om jag visste hur fel jag hade ...Buskar i Frankrike är, oftast, björnbärsbuskar .. Det vill säga taggar värre än de som sitter på rosor! Mina händer har fått sina små stick här och var. Men det blev ju iaf skillnad?!

Veterinären och hans fru var bjudna på lunch idag så det blev baguette bitar, sallad, smör och på faten så låg det prydligt uppskärda melonbitar med en skink bit på toppen. Gott var det!

Nu ska jag med ut och spruta hästar.

2011-05-02
08:18:26

The Moon - Italobrothers

Vill fotografera! Jag på bilden för er som inte vet.

Japp, vaknade för en 45 minuter sedan. Fodrat hästarna och nu väntar jag på att Torbjörn ska fixa banorna. Det har regnat hela natten, tror jag? Och de har inte kunnat harva, heter det så?, banorna innan dess för det dammar som bara den. Nu ska jag sitta och göra ingenting.

See Ya'


2011-05-01
23:31:15

Fest I Hela Huset - Basshunter

Min "söta" vän. Han/hon/det är ca 5 cm stor! Han/hon/det är nu instängd mellan 2 fönster och där kan DEN gärna få !

Söndag ... Fick "sovmorgon" eller vad man ska kalla detta idag. Vaknade kvart över 9. Men snoozade till halv. Gick upp kissade, drog på mig kläder. Hämtade Rivertosa i hagen. Lastade henne.
Hämtade Kristine som var på väg ut. Åkte till betcäkning en bit bort. Tillbaka hem efter det. Käkade frukost. Ägg, bacon på macka. Mums! Gick till mitt hus för jag tänkte sova. Lyckades jag: NEJ!

Tittade istället på filmen "I Am Number Four". Har faktiskt helt okey handling. Ger den 7/10 i poäng. Städe lite med. Vid 2-3 riden så åkte vi in till St. Pierre(?) för att titta på deras marknad. Gick runt där en stund innan vi åkte tillbaka hem.


Jag och Kristine satte oss och tittade film samtidigt som vi åt mat. Tittade på "In Her Shoes". Riktigt söt film faktiskt. Den får 6/10 i poäng.


Kvällsfodrade i ösregn och åska .. Mindre skönt kan jag säga. Det är en bra bit till en del av hagarna. Vilket betyder att man är i princip dyngsur när man kommer tillbaka. Mitt hår har fortfarande inte torkat helt efter regnet och det har gått ca 5 timmar!

Käckade för 2 timmar sedan typ. Blev ris och en kycklinggryta. Till efterrätt åt vi jordgubbar med grädde på! Super gott vill jag lova. Pratade och busade en hel del innan jag och Anna gick ut för att hänga upp hennes tvätt.

Efter det så gick jag hit. Fixat och grejat med ansiktsprodukter. Så nu är mitt ansikte jätte lent och gosigt! Skrivit en massa här på bloggen känns det som. Ska sova eftersom det blev liiiiiiiite för liiiiite sömn inatt ... Höhö, Nighty nighty!

2011-05-01
23:01:43

Mr. & Miss Ness - Volbeat
Upp vid 8. Satt och väntade utanför huset men då hade Torbjörn redan fodrat nästan alla. Fick gå till den som stog längst ner som straff. Haha, red Urani som jag aldrig kommer ihåg namnet på! Hans hagkamrat heter iaf United Sky.

United Sky och Urani

Urani gick iaf jätte bra idag. Red först 6 varv på uppvärmningsbanan och sedan 4 längor på rakbanan. Hon har lärt sig att gå framåt när man skänklar. Och hon bara flööööt på och kändes toppen ut! Härlig känsla!

Detta är Poppy. Kallade honom för Bobby hela tiden först för jag kom aldrig ihåg namnet på honom och för det var rätt likt. Han har varot hos familjen i 10 år tror jag. Galen är förnamnet! Jagar traktorer och ska bita i däcken. Blivit överkörd 5 gånger, ej med mening förstås! Har stor levnadsvilja så han lever trots allt vidare. Trodde inte att det var så illa som de sa. Men när man väl fick se allting live så vändes allt! Haha, galen som sagt.



Detta är Kinaj. Har väl varit hos dem iaf 1 år. Detta är hunden som Poppy hatar. När nogon klappar på Kinaj så skäller och morrarhan och vill att han ska ha uppmärksamheten ist! Jag och Anna var ute på gräsmattan och klappade på Poppy. Då ropade jag på Kinaj, sjävklart börjar hunden morra. Hehe, lite smått speciel.


Dagens lunch i det vackra vädret!

Började skriva på detta inlägget igår. Men hade inte tid att skriva klart. Så nu får ni ursäkta för mitt minne är inte så bra .. Tvättade lastbilen både utanpå och innuti.

Nästan allt hår som blev över när jag var klar med Perfect!


Tog in Perfect och fick i uppgift att klippa honom. Nacke, öron och ben blev det att klippa! Har förre och efter bilder togs.

Som sagt lite skillnad. Och detta är en varmblodstravare och INGEN kallblodstravare. Fast om man gått efter benen skulle man trot annat! Vad tycker ni om skilladen?

Jag och Kristine åkte mer Rivertosa till veterinären. Där vi titta efter något på henne. Tillbaks efter det, kvällsfodring. efter det tog vi oss lite dricka utomhus.

Blev en Coka Cola, is och citron skiva i. Gott smackade det iaf!

Duschade och fixade mig. Åkte till Livaron. Satt hos någon tjej i 2-3 timmar innan vi drog till nattklubben eller rättare sagt "Discothéque". Helt awesome kan ja säga! Fransk öll smackar inte lika gott som scandinaviskt. Här är nattklubben öppen till kl 6 om morgonen istället för 2 som det finns på en del ställen i Sverige. Ver en annan upplevelse.


2011-05-01
17:59:49

Scream - Keri Hilson, Timbaland, Nichole Schwerzinger


Skulle ha tippat på halloween, men detta är vad som händer på en kvällsfodring med regn och åska. Vissa hagar är längre bort än andra med ... Nu ska jag in i huset och fortsätta titta på "In Her Shoes" med Kristine.

2011-05-01
11:24:05

Dirt talk - Wynter Gordon


Trött och suuur? Nope! Snarare pigg och glad!  Sovit i 2 timmar. Är trött, men kan inte sova ..? Ska strax lägga mig och tita film. Får bli "Den Där Mary". Om ett tag så ska vi gå på marknaden.

Vet två saker jag ska försöka hitta:
- Keps/mössa/hatt
- Nya solbrillor, då mina gick sänder i förgår .. (Y)