Victoria Solås

2012-02-29
16:35:41

Could You Believe - ATB
Blev lite hoppträning på utebanan idag istället för dressyr. Gick jätte bra. Kände att det behövdes tränas lite inför nästa veckas tävling! Nu blir det att packa ihop lite granna. Åka in till Halmstad och ikväll blir det fest. Awesome!!!


2012-02-29
12:27:21

My Name Is - Eminem

Haha, måste berätta att vi är otroligt snälla vänner som fixar överaskningar till varandra. Rickard fyllde/fyller år. Holm lurade iväg han 1-1,5 timme medans vi backade muffins. Allting var klart så lite efter 12 så kommer Sofie in med dem i rummet och så sjunger vi så vackert vi bara kan, höhö!

Vaknade en miljon gånger nu på morgonen. Väntat på att Fanny skulle komma tillbaka ifrån provet. Har varit och ätit. Nu väntar jag åter igen på att hon ska byta kläder. Sen blir det stallet. Ska rida lite dressyr som jag har krånglat mig ur de senaste 4-5 dagarna ..

Kommer väl något mer inlägg under kvällen, kaaanske .. Är jätte sugen på att basta, men får se hur det blir. Nej, nu ska jag gå och tjatta lite på Fanny. Så man kommer iväg till stallet.

2012-02-28
15:31:42

Forever Young - Eddie Vedder

Bild på Fanny när vi hade vår photoshoot!

Nu har dagen startat. Har suttit och pratat med bra stund med Frida. Har ätit lite corn flakes och ska strax till stallet. Väntar bara på att Fanny ska byta om. Hade gentligen tänkt rida dressyr i ridhuset, men tror inte jag hinner det då det är träningar osv idag ...
Nåväl det blir klätterbackarna med Fanny istället.

2012-02-28
11:36:42

Rabbit Run - Eminem
Jaa, då har man varit vaken i ca en timme. Legat och spelat wordfeud en braaa stund. Sömnen i natt var väl helt okey. Ryggen nu är väl inte så rolig av någon anledning .. Idag SKA jag rida. Orkade ju självklart inte det igår heller. Nu ska jag klä på mig och så blir det lunch eller för min del frukost. Är inte sugen på korvstroganoff utan vill egentligen ha flingor .. För de som inte förstår så är detta ett inlägg ifrån telefonen. Ha en bra dag!

2012-02-27
16:26:13

Alligator Sky - Owl City
I bilen/bussen på väg till Göteborg Horse Show.
Pannbandet som följde med hem.
På hästen :)
Fanny i fredags.
Fanny och Sofie i fredags.
Jag i lördags

2012-02-27
13:11:05

Stil Counting - Volbeat
Moi, precis nu.

Just nu snöar det utomhus. Jag gör kanelbullar och jag har lov. Kan livet bli bättre!?
Egnetligen hatar jag snö, men bara för att man har lov känns det bra, haha!

2012-02-27
11:31:42

Hunger - Amaranthe
Oj, vad tiden flyger fram när man har annat för sig! Har inte bloggat några dagar då jag har haft annat för mig och inte haft tillgång till data. Fick med mig hem lite saker ifrån GHS i torsdags. Blev ett pannband med lite bling och ett par tyglar.

På fredagen var det hemmafest först och utgång sedan. Otroligt mycket folk. Var inne på Corner ca 20 minuter innan jag skulle tillbaka och hämta folk. kom mig aldrig därifrån pga diverse orsaker, mmh ..

Hela lördagen låg folket helt döda .. Eller jag var inte död, men de flesta andra var! Åkte tillbaka till skolan. Bastade åt lite korv med bröd. Innan vi taggade ytterliggare en utgång. Denna kvällen varade lääängre iaf!

Söndagen vart det också halv dödt. Kom hem runt 4-5 någongång. Gick till stallet. Fixade och red ut en sväng med FannyTsunami och Campari för hands. kom hem bakade 2 pizzor till oss alla. Såg på Drag Me To Hell. Sedan soooov man!

Nu är det måndag och jag är vaken för jag trodde att Sofie gick upp för att äta inte för att gå till lektion. Så nu väntar man på henne. Gick upp en timme för tidigt helt i onödan! Ska rida ett dressyrpass på Ortencia idag är planen. Får se hur det går ..

2012-02-23
13:46:23

Wanted Dead Or Alive - Bon Jovi
Sitter just nu i bussen på väg upp till Scandinavium med klassen. Lyssnar på musik med Nathalie, då jag glömde mina hörlurar i stalljackan ... Inte så smart nu när man tänker om. Har väl i.te så mycket mera att säga än detta. Kommer väl hem inatt vid 12-1 kanske? Eller mja, jag har Ingmar aning om jag ska vara ärlig, höhö! Nu ska kg sova så jag orkar se alla fina hästar!

2012-02-22
20:13:03

Heartache - J. Cole
Orkar inte skriva något seriöst inlägg idag igen. Blir till helgen då jag har sovit ut .. Nu blir det "After Stable"-fest på Gula Villan där jag för närvarande bor!

2012-02-21
22:33:30

Don't Be Shy - Eddie Vedder
HAr verkligen ingen tid eller ork att blogg dag 2 på intensivveckan. Hade morgon fodring. Skulle upp 6, men vaknade 5 och kunde inte somna om. Yey!

Ortencia var med på löshoppning. Gick halv bra. Hon var stressad, underlaget var inte det bästa osv. Det kunde gått bättre men det hade också kunnat gå sämre. På em skrittade jag ut en sväng med Tsunami och Fanny så hon fick röra lite mera på sig och inte bli så stel i muskulaturen.

Har varit och handlat massa mat. Tror aldrig jag har handlat för så mycket .. Har inkvarterat mig på Gula Villan som får vara mitt hem för några dagar. Nära till Fjellare och nära till stallet. SKÖNT!

Nu ska jag sova för jag är heeeeelt död!


2012-02-20
21:44:52

Need Your Love - Ella
Haha, en liten egobild .. :P
Typ av banhoppning på Qalle Bus
En tröööött Qalle!

Jag och Fanny gick upp ca halv 8. Åt lite frukost innan vi stack till stallet. Mockade och fixade för pållarna. Tog in Ortencia och fixade henne inför dagens dressyrpass. Fanny gick för att vara stallchef på Fjellare.

Ridpasset började helt fuuuuucked up! Hon var helt crazy! Kjell, stallägaren, kom ut och frågade om allting var okey när jag skulle lämna stallplanen .. Hopp och skutt, blåste näsan och var alltmännt dum!
Nåväl, vi kom oss till Fjellare då vi gjorde ett toppen ridpass. Skrittade fram läääänge! Travade lite innan jag la upp stigbyglarna.
Red volter i alla hörerna, avsaktning till skritt på kortsidorna och volt på det. På långsidorna gjorde jag halvhalter. På detta svarade hon suuuupert!
När jag hade med galoppen så valde jag att ta den på en kort sidoa + volt istället för 2 volter och en avsaktning. Verkligen hur fin som helst. Tredje gången jag fattade galopp på volten fick hon gå ett varv på volt följt utav ett varv på spåret. Hela hästen var bara helt perfekt!

Gick ner till Fjellare för att lämna av mina ridstövlar osv. Hjälpte Fanny lite med stalltjänsten. Fick skjuts till matsalen. Åt lunch. Åkte tillbaka till Fjellare.

Gjorde stalltjänst till kl 14.00 då vi byggde fram hinder. Fick Qalle Bus att ha hoppning på. Han var helt okey. Sadeln var däremot HEMSK! Plus hans typ stora kantiga steg gjorde inte saken bättre. Men vi kämpade tapert på! När han var trött så bara gasade han över hindrena och korta galoppen var typ omöjligt. Eller mja, jag hade väl kunnat kämpa på bättre. Utvärdering av ridpasset var väl icke så bra, då jag vet att det kunde gått mycket bättre!

Hjälpte Fanny med lite mera stalltjänst innan vi stack till stallet och tog in hästar. Gick sedan hem. Åt mat, druckit te, ätit kladdkakan vi gjorde igår, sett på Norska Hollywood fruar(är ju norsk och gjorde protest, så såg på norska istället för svenska hollyowod fruar)

Nu har jag och Fanny suttit och planerat vad vi ska baka/äta under veckan. Baka bröd, pizza och kanelbullar står på schemat. Jag gör och Fanny äter. Super idé, haha!

Nu är klockan 21.45 och jag och Fanny ska pallra oss till sängarna då det blir tidig morgon och långa dagar!

2012-02-19
20:32:00

King Of Hearts - Cassie
Sofies rygg som Fanny fint målade med en "blyerts penna" ..
Bästa frukosten på länge!
Uuuuunderbart vår väder!
Fanny på väg med till stallet :D
"Liten" Tuss och Fanny(Sitter på Ortencia för jag inte orkade gå hela vägen, höhö .. )
Ortencia klar för ridpasset
Nu sitter jag hemma i värmen igen efter att ha varit i stallet plus ätit resten av min pizza sen igår.

Fixade klart allting i stallet innan vi red. Fixade även för Kulan, sista dagen idag. Skönt!
Dagens ridpass började otroligt ofokuserat .. Ortencia skulle ha SUUUPER koll på vad Fanny och Tuss gjorde, då det var en miljon andra hästar i ridhuset (Bissan hade lektioner från 17.00-19.00). Efter en stund så kom hon tillbaka och blev riktigt fin faktiskt!

Galoppen är jag nog mest nöjd med tror jag. Hon gjorde rättså fint samlade galoppfattningar. Minskade och länge på galoppen, och hon gjorde dett jätte fint!
Kom tillbaka. Putsade lite grejer, medans Fanny fixade med sina hästar. Hämtade in Kulan och Gurkan också.

Nu sitter jag och äter popcorn. Överväger att gå och lägga mig eller skriva en Engelska C uppsats. Det är frågan! Vill ju vara utvilad inför intensiv veckan vi har nere på Fjellare. Börjar kl 12.45 , men jag och Fanny ska upp tidigt och rida innan vi börjar. Fanny är stallchef så hon börjar runt kl 10, höhö!


2012-02-19
14:48:36

Nemo - Nightwish

HAHA! Hittade denna otroligt gamla bilden på Fanny. Tror vi pluggade inför ett matte C prov, men vi ville bara slå på det. Därmed så kom hammaren fram ... ;)

Otroligt trevlig gårdag, måste jag säga! Satt i bastun, drack lite och hade det otroligt härligt. Natten fortsatte med att vi tittade på skräckfilmer, till Fannys fasa. Tittade på Nightmare On Elms Street, Paramormal Activity 2 och lite granna av Blair Witch Project. Gick väl och la oss vid 6-7 på morgonen.

Vi gick upp vid 12-1-tiden. Gjorde pannkakor. Super gott iaf! Nu ska jag och Fanny snart dra oss ner till stallet. Skulle egentligen ridit på galoppbanan eller i klätterbaken idag. Men för att Fanny frågade så är jag snäll och rider med henne i ridhuset!

2012-02-18
23:14:38

Home Again - Michael Kiwanuka
Då har man ätit pizza, pratat en maaaaassa. Kom tillbaka satte oss vid datoren och tittade massa roliga klipp, innnan det slutligen blev bastun och ännu mera snack om livet! Ha en trevlig fortsatt kväll!

2012-02-18
19:04:08

I Won't Let You Go - James Morrison

Bild ifrån nyår!

Efter att "S" åkte hem inatt vid 12, så kom Holm vid 1-tiden ca. Tittade på ett antal filmer, vilket resulterade i att vi gick och la oss vid halv 5. Jobbigt läge för mig som hade varit vaken sedan 6, tack vare utsläppet.

Båda vaknade till vid 11. Satte igång en film och låg typ döda, tills Fanny och Sofie kom ifrån värmland vid 3 tiden, tror jag? Pratade en del, innan vi fick skjuts till stallet.

Fixade för både Ortencia och för Kulan, innan vi tog med Fannys "små" hästar till lilla ridhuset. Mysigt! Fick skjuts tillbaka i detta hemska vädret!  Nu sitter vi och väntar på vår fjärde person ska komma tillbaka ifrån en tripp tillbaks in till Halmstad så ska vi åka och äta pizza.


2012-02-18
01:11:40

Wait A Minute - The Pussycat Dolls ft Timbaland
Så här såg mina fötter ut i torsdags .. Var ännu värre idag när jag var och lunchfodrade!
Lääääskigt väder! Man SKA kunna se ända till Fjella. Man såg knappt till nästa lycktstolpe ..

Ortencias rumpa, börjar verkligen ta sig. Även om det är en låååång väg kvar!
Dagens utsläpp på Ortencia. Hoppade upp och red ut till hagen för jag inte orkade gå. Bra jobbat!
"Lilla"(180 cm ca) Frigolit som jag red på dagens ridlektion.
Matilda och Disco :)
Stora ridhuset (22 x 80 m) + ryttare + hästar + ridlärare :)
Kattungarna Knoll och Tott tror jag de är döpta till. De är egentligen inte kattungar längre.
Super söta ändå!
All stalltjänst bestodd i att ta in hästar. Byggnaden till vänster är stora ridhuset, service, sto och vallack stallet.
Några av hagarna
Jag och MoaMagic red ut en sväng. Slutade med att vi skrittade på kyrkogården, HAHA!
Undra vad det är i packetet ...
Jo, MIN EQUIPE JACKA!!!! :D
Dock är den en storlek för stor då de skickade den i en storlek större pga att deras modeller är små. Men orkar inte bytta nu när jag äntligen har fått den. Den är så klart mer en sommarjacka, och supertunn så kan knappast ha den nu, tyvärr!


2012-02-17
18:11:45

Turn Up The Music - Chris Brown

Ska bara få tillbaka värmen, så ska ni få en mindre bildbomb på dagen/dagarna som varit!

2012-02-17
11:29:07

Let's Go - Madi Diaz
Då var den uppsatsen skriven! Gjorde en snabb mindmap och lite tankar om vad jag skulle skriva. Då jag viste att det skulle bara vara tvärnit med mina tankar .. Blev allt som allt 6 sidor med text! Dock så skulle man skriva på varanan rad så, det blev väl 3 iaf, höhö. Känns ändå bra!

Övervägde en kort sekund att sticka till stallet och rida nu på lunchen. Men insåg att jag inte käkat frukost ännu, så kanske dum idé då vi har stallet sista.
Får skynda mig till stallet ändå då lunchfodring plus stövelhämtning ska ske innan vi börjar med. Men det löser sig, haha!

Ortencia ska få en barbacka tur ut har jag tänkte. Imorgon är det dåligt väder, tydligen, så då får det bli ett dressyrpass i ridhuset. På söndag ska det vara fint väder så då blir det lite konditionsträning antingen på galoppbanan eller i klätterbaken.
Nu kom Matilda så nu får jag vara lite social. Hej svejs!

2012-02-17
09:45:59

Anna Sun - Walk On Moon

Haha, bild tagen precis nu!

Såå, nu var provet avklarat. Kändes bra, även fast jag inte har pluggat ett smack! Ägnade mig åt aaallt annat igår, hehe .. Tänkte satsa på ett IG, så jag kunde få göra om det. Men tror nog jag slipper det faktskt :D

Utsläppet gick riktigt snabbt. Så passade på att mocka och fixa allting för Ortencia och Kulan. Gjorde även klart lunchpåsar tills imorgon. Har lunchfodringen idag med. Passar då på att hämta mina stövlar och hjälm, då jag inte tog med mig det hem i regnet igår.

Nu ska jag(om 30 minuter) skriva en engelska uppsats om "Into The Wild". Känns väl inte så kul, då jag inte kommer på några tankar om filmen ..


2012-02-17
06:12:55

Long Nights - Eddie Vedder
Känns bra att jag vaknade 1 minut före klockan ringde. Skulle egentligen snooza 15 minuter, men när man vaknar så och är pigg ska man INTE somna om för då är man död när man vaknar igen.

Ska tralla iväg till utsläppet som jag har nu halv 7. Ställer mig och mockar nu direkt är planen så det ev bara är att komma till stallet och direkt börja rida sen i eftermiddag. Kanske kan få med Ortencia på lektionen, men tror väl knappast det ..

2012-02-16
22:50:59

Whip My Hair - Willow
Mjaa, idag har det väl inte hänt så mycket. Fick godkänt på mitt prov! Tittade klart på "Into The Wild" filmen på engelskan. Helt okey film, som jag aaaaldrig kommer se mera. En gång räcker långt!
Sista passet var det VG/MVG-prov. Hade egentligen inte tänkt skriva provet, pga jag ändå inte kommer kunna höja mitt slutbetyg i samhällskunskapen. Slutade med att jag skrev provet ändå. Lyckades skriva 6 sidor med text. Då sket jag i att svara på ett x antal frågor utav ren lathet!

Efter det stack jag till stallet. Utomhus regnade det, hemskt nog! Mockade och fixade både för Ortencia och för Kulan.
Red ett härligt lösgörande dressyrpass på Ortencia efter det. Super mysigt! Kom verkligen åt henne och hon jobbade suuuperfint!
Pratade med Evelina ang Gurkan och slutade med att jag fick mocka och fixa mat till han med .. Slipper ha hand om honom i morgon, så det är väl positivt!

Ska upp vid 6 endast för jag har morgon-fodring. Är inte taggad alls! Har även 2 prov. En i Genetik och en uppsats att skriva om filmen "Into The Wild" i engelskan.
Vet inte vad jag ska göra med Ortencia i morgon. Får ta det som det kommer. Ev kommer "S" och hälsar på. Mys!

Har för övrigt fixat om på bloggen! Vet inte om ni kan se det ännu, eller om den ska fortsätta dampa lite. Nåväl det kommer!
Nej, nu ska jag och min nybakade kladdkaka se till att plugga. Hur det nu kommer gå ..


2012-02-16
10:24:17

How To Kill - Lil Wayne
En bild på hur man ser ut idag :)

Dags för prov! Sista och absolut största i samhällen! BKK:n är på 44 frågor. I vanliga fall är det ca 20 frågor. I eftermiddag är det VG-MVG prov med. Får se hur dagen går!
Ska ta hand och Jeffi's ena häst Kulan idag till på söndag. Ev hennes andra häst också, Gurkan. Idag ska min häst få gå ett dressyrpass hade jag tänkt!


2012-02-15
16:50:00

Someone Said Goodbye - Enya

Står mest troligt och är funktionär nere på Fjellaregård just nu då det är gymhkana! Ingen aning om vad jag ska göra, men känns som neom det kommer bli kul.
Ska film med! Både för att de ska få olika vinklar på allting, men även så att jag och Frida kan få in flera filmer till vårat PA.


2012-02-15
10:17:23

Wild Child - Enya

Ovisad bild!

Har haft första lektionen nu. Har jobbat på otroligt bra. Gjort klart massa frågor som är instuderings frågor till provet som jag har imorgon eller i på fredag?
Har även varit duktig och skrivit ett mail till Malin angående APU-papper som måste ner till Laila Riise i Frankrike. Annars så får jag inte ett betyg i häst och stallskötsel. Det är ändå en stor kurs!

Nu ska jag vara duktig och skriva min filmkomentar på Schindler's list så den blir klar.
Ciao!


2012-02-14
23:53:15

I Don't See Ya - Cristina Rus
Sorry bloggen, men känner att jag inte har tid. Antingen är det hästen eller så är det plugg. Har 3-4 prov torsdag och fredag ..
Fick aldrig någon sovmorgon i lördags, då jag fick vara nattens chaufför åt Moa, Madde och Frida.

På lördagen fick Ortencia vila med tanke på dressyrtävlingen i fredags. På kvällen åkte vi till Cristina. Vi räknas som Sofie, Fanny, Matilda och jag. Där hade vi en suuuuper mysig tjejmiddag, pizza+daimkaka + halväten kladdkaka. Efter det så körde jag för första gången automat bil. Haha, inte varje dag! Blev krogen resten av kvällen. För min del vart det inget drickande då jag var chaufför istället. Lika bra då jag ändå inte har pengar till dricka?
Var super trevligt! Dansade loss och var typ galnast av alla, haha!? Vid 3 åkte jag och Cristina hem i snöstormen. Inga problem alls, men körde ju inte snabbare än max 50 km/h då det var bra underlag.

Dagen efteråt(söndag) var man lite hemmafru med Cristina. Diskade och fixade frukost. Uteritt/konditionsträning på hennes ena häst Ior. Riktigt härligt väder på det med!
Kom hem vid 5 tiden. Gick direkt till stallet och red Ortencia. Gick väl så där. De hade inte plockat bort "podiet" där dressyrens domare satt i fredags. Jätte läskigt tyckte hon .. Till slut var det ingen reaktion.

Igår gick jag upp vid 10 tiden. Åt frukost vid 12 ca. Hade lektioner. Sedan taggade jag debut i hoppning, 50 cm. Ortencia var som ett enda nervvrak. Vissa grejer var jätte läskiga, andra var inte alls läskiga. Var typ ingen framhoppning. Utan man fick hoppa fram på 2 hinder inne på banan i grupp.
Hela rundan var väl i genomsnitt okey. Hon var inte så lätt att få rakt på hindren, då hon hela tiden skulle tveka. Fick verkligen rama in henne. Lyckades tyvärr inte så bra på hinder nr 3, då jag kände att det blev lite väl nära kanten så la en volt och hoppade det andra gången utan problem. Så 7/8 hinder på våran första hopptävling är jag sjuuukt nöjd med. Särskilt med tanke på att hon ALDRIG hoppat en bana innan.

Idag har Ortencia fått vila, vilket hon kommer få göra i morgon med. Då jag ska vara funktionär + inte kommer hinna rida. Lika bra att hon får några dagars vila. De senaste dagarna har varit mycket stressiga för hennes del.
Är jättestolt över mig själv över min egna prestation idag. Skodde 2 hovar helt själv! I tillägg snabbare än de som var 2 st på 2 hovar. Musklerna börjar ta sig känner jag! Innan var det jätte jobbigt att dra av en sko ..
Nej, nu blir det sängen! Ska upp och duscha imorgon bitti med .. Nighty nighty folkens!

2012-02-14
14:49:48

Hearts On Fire - Hammerfall
Glad alla hjärtans dag! :D

2012-02-13
20:00:25

Someone Like You - Adele
Jag har väldens bästa häst!
Berättar mer om allting efter att jag har ätit en bit mat, hehe.

2012-02-13
11:12:21

Olé Ola - Shalya
Liten bildbomb ifrån helgen. De som är minst smcikrande har jag valt att ta bort, haha!
En söt Cristina!

En mindre charmig Matilda! ;)
Fanny och Cristina under tjejmiddagen
Sötaste Sofie :D
Efterrätt, den andre var lite kladdkaka.

Bottnen smackade inte lika gott!

Fanny försöker efterlikna en ekorre! xP
Haha så här kort ser Fanny och Matilda ut när jag är 187 cm med högklackar. Helt sick!

På Corner!
Cristina, jag, Fanny och Matilda.

Fanny leker sexig när hon tar på läppstift ;)
Rikard, Holm, jag och Fanny! :D
Dagen efteråt.
Min frukost!
Blev uteritt/konditionsträning på Cristinas Ior för min del.
Super härligt väder!

Cristinas hus.

2012-02-12
23:54:11

Bellezza - Sahara
Sorry, för dålig uppdate! Hänt en del de senaste dagarna. Nu ska jag sova, så berättar imorgon någongång. Nighty nighty!

2012-02-10
23:10:23

Champagne - Sahara ft Shaggy
Är så otroligt skönt att vara

nyduschad
+
ny bastad
+
lägga sig i en nybäddad säng!


Nu blir det några avsnitt till av CSI NY. Sen ska jag ha världens läääängsta sovmorgon.
Har inte kunnat una mig själv det + sovit ut på 2-3 månader, nu tror jag?
Riktigt frustrerande vill jag lova.
Kommer inte orka skriva flera inlägg ikväll, så ni får ha god natt folkens!


2012-02-10
21:43:18

Right Through Me - Maruja Retana
Väldigt charmig bild på Ortencia, haha!

Jao, dagen har väl varit helt okey.
Red ingenting fel, skönt det! Däremot lyckades jag få fel galopp i höger varvet. I programmet så fick jag mestadels 6: or och några 7: or till och med! Sen två 1: or tack vare galoppmissen. Slutade på 52,812%. Är hel nöjd med tanke på att hon varit inriden i 4 månader allt som allt!
Lyckades inte rida fram helt då lilla ridhuset inte alls har ett bra underlag. Gjorde det bästa på utebanan i snö .. Jaja, jag är nöjd. Det kunde ha gått bättre, men det kunde också ha gått betydligt mycket sämre!
Ingen som filmade eller fotade. Så får klara mig med att jag och Ortencia gjorde en bra insats!
Nu på kvällskvisten har vi bastat + lite smått vattenkrig. Har sjuuuukt ont i huvudet som resultat!
Imorgon blir det feeest! Eller ja, jag är chaufför, höhö. Ska se till att sova, för vet att morgondagens natt inte kommer vara sömnfylld iaf!


2012-02-10
16:27:00

Glad You Came - The Wanted
Jahopp, nu sitter jag och rider mitt dressyrprogramm om allting går som planerat!
Wish me luck?

2012-02-10
11:31:51

Haide Hopa - Andrea
Usch, nu börjar nerverna titta fram lite ...
Inte sovit så bra då det var någon som ringde mig kl 12 inatt!?
Den enda dagen då jag hade gått och lagt mig relativt tidigt plus behövde sova.
Gick igenom lite granna på första lektionen, sen såg vi film. Självklart lyckades man somna, höhö!
Nåväl, har endast 10 minuter igen på min sista lektion för dagen.
Har ändå varit duktig och jobbat på, så unnar mig själv att få blogga lite.
Efter min lunch blir det lunchfodring innan 1 i stallet.


2012-02-10
08:07:30

I Wanna - Bob Sinclair
  • Jahopp, då har dagen startat! Var uppe med tuppen kl 6. Stack till stallet då det var utsläpp. Fick skjuts tillbaka av snällaste Jeffi.

Åt nyss frukost. Nu taggar man lektion nr 1 och 2. Lunch på det. Lunchfodring vid 1-tiden ungefär.
Stannar i stallet för att fixa både mig och häst + stallet.
  • Börjar ev rida fram vid halv 4-tiden.
  • Tagga dressyrtävling!!
Resten av kvällen ska jagbara ta det luuuugnt ... ev plugga lite.

2012-02-09
22:06:18

Goodbye - Fly Project
När jag gick till stallet 16.30. 
Ortencia i hagen.
Så här ljust var det när jag red till ridhuset 17.50. Ser mörkt ut, men det var det inte!
Ortencia tvättad och med flättad svans.
Hittade denna söta fjärilen i sadelkammaren, haha!

Nu har jag varit i stallet. Ortencia är färdig fixad inför morgondagen.
Ridpasset gick väl någorlunda bra. Skrittade fram genom att rida programmet. Hon kändes rättså fin. Red inte på samma bett som igår, och kommer inte välja gummibettet imorgon.
Travade igenom programmet och fick första galoppen där det var galopp i programmet. Förvånadsvärt nog så var hon inte pigg och jobbade fint. Tränade lite på galoppfattningarna innan jag gav mig.
Gick igenom dörren utan att behöva sitta av för andra gången nu! Skönt vill jag lova!
Sedan var det tvättning på schemat. Tog benen samt svansen + lite vid huvudet som tillkommit under natten ..
Putsad all utrustning när Ortencia var klar.
Gick hem vid 8 tiden. Var i stallet 3,5 timmer, helt sjukt vad tiden går åt! Ätit en baguette plus druckit lite juice samtidigt som jag tittade på senaste avsnittet PH.
Tittade även på ett avsnitt av Stylisterna, men insåg att det inte var så kul så skippade de 5 sista minutrarna. Ringde och pratade med mor en stund. Mysigt!
Nu ska jag gå och lägga mig. Är sjuuuukt trött och funderar på om jag har fått träningsvärk vid revbenen pga all hosta? Klagar inte, men är fundersam!?


2012-02-09
13:13:15

In My Control - Sparzanza

Några av skolan elevhem, A-, B-, C- och D-husen.
Tänkte bara göra upp lite planer för vad jag ska göra idag.
  • Ha lektioner
  • Gå till stallet
  • Fixa klart i stallet
  • Rida igenom LB:0
  • Tvätta Ortencias svans
  • Eventuellt piffa upp henne lite
  • Putsa utrustning
  • Äta
  • Plugga
  • Titta senaste avsnittet av Paradise Hotel
  • Se till att få en god natts sömn

Detta är väl det jag har att göra idag.

Dagens utseende? Halvtjocka kläder då det inte är så varmt ..


2012-02-09
12:31:00

Lalala - Candy Man


2012-02-09
09:24:42

Bad Girls - M .I. A.
SJUUUUUKT GLAD!
Trodde mina hörlurar var döda, då de tog en ofrivillig vända i tvättmaskinen igår. Men insåg nu att de hade överlevt! Både fungerar lika bra som förut. Wiiiihoo, på det!
Tittade startlistorna inför morgondagen. Startar dressyren 16.27. Känns bra. Ännu bättre blev det när jag insåg att jag slutar skolan vid 11.40.
Idag ska Ortencia få ett lättare dressyrpass, samt ska jag rida igenom programmet. Har lärt mig i princip hela
programmet nu. Duktigt!

2012-02-08
21:45:22

Missing You - Tara
Häst nr 1 var Dirigent.
Haha, Fanny tränsar Karill! ;)
Busig cheeeey!

Dagen har varit rätt lång faktiskt? Heldag på Fjella gör sitt .. Efter frukost fick jag låna Niclas bil och köra till stallet, tack vare att Nathalie inte ville gå till Fjella ;)
Första hästen att rida för dagen var Dirigent. Red för Katharina. Hennes träningar ger resultat! Ridpasset i sig gick väl inte alls så bra som jag hade velat. Han hade ingen egen framåtdrift alls.
Ridpasset startade med egen uppvärmning, följd av öppnor plus serpentinbågar. Mycket givande!
Efter lektionen var det så klart stalltjänst. Åt lunch.
Var förberedd på att ha hovslageri på em, men ack så fel man kan ha! Fick ha unghästridning. Dags för häst nr 2. Fick rida Cool Breeze. Rätt small och hög 5 åring?
Red i lilla ridhuset. Gick rättså bra det med. Märktes oerhört att det är unghäst man sitter på! Otrolig vinglig och ostadig. Men fick jobbat på det en hel del! Gjorde ingenting avancerat, utan skritt, trav och galopp.
Efter ridpasset var det stalltjänst.
Åkte till stallet. Mockade, fixade hö, skurade vattenhinken(görs varje dag), fyllde mathinkarna och tog in Ortencia.
När detta var gjort åkte vi(jag o Nathalie) till skolan. Hämtade upp Niclas plus mitt kort. Åkte till matöppet och tog ut pengar(startavgift+ efteranmälningsavgift för fredag, medlemskap i Plönninge och startavgift för måndag)
Sen fick jag skjuts tillbaka till stallet. Satte igång med att rida häst nr 3.
Ortencia var verkligen jääääääättefin idag! under em hade det varit kadrillfilmning i stora, så det fanns kvar dressyrstacket plus en hög där resterande material låg. Sjukt läskigt tyckte hon! Bara bra att vänja sig om vi ska rida med staket på fredag!
Nej, åter tilll ridpasset! Hon var otroligt fin och rund i formen i alla gångarter. Är hon lika fin på fredag kommer det kanske sluta på bra procent! Ser fram emot tävling nu!
Pluggade faktiskt programmet(LB:0) innan. Kan allting fram till vad som är efter första galoppen, haha! Får plugga vidare ..
Nu ska jag gå och duscha. Sen sova faktiskt. Sjukt trött!

2012-02-07
23:19:48

Tattoo - Jordin Sparks
Lite bilder från i söndags! Temat är tatueringar. Bilderna är blandat, så både seriösa och oseriösa ..

Skulle helt klart kunna tänka mig att ha en stjärntatuering i nacken. Dock så känns det så vanligt?
Fannys arm
Min arm
Fannys arm
Söööötaste Fanny!
Fannys knä(ögonen är ärr ifrån henes knäoperation hösten 2011)
Har funderat länge på en liknande på insidan av handleden. Dock så får det bli om några år, då jag bor själv ..

2012-02-07
22:40:02

Now You're Gone - Basshunter
Sååå sjukt söt, haha! :D

Nu ska jag gå och lägga mig. Eller ah, så fort Sofie slutar ockupera badrummet vill säga. Nighty nighty!

2012-02-07
20:42:52

Adiós - Don Omar
Bilderna är ifrån när jag fyllde 18, tror jag ...? Den kvällen spenderades med Kicki, Emma och Hanna!

Insåg idag att det är exakt en månad kvar tills man blir 19! Har redan "fått" min present. Vilket blir pengar iform utav tävlingsanmälningar och startavgift osv.
Red ut en sväng på Ortencia tillsammans med MoaTheo. Gick jättebra. Pigg häst! Fick ju vila igår, så räknade med att det skulle vara mycket power. Mysigt hade vi iaf!
Nu har jag ätit, tittat på PH, ska väl sätta mig och plugga lite granna faktiskt. Tänkte försöka gå och lägga mig vid 10-tiden? Tror väl inte jag kommer lyckas så väl med det. Men värt ett försök, right?
Imorgon har vi heldag nere på Fjellare. Ska försöka få med mig Ortencia på lektionen. Den andre lektionen har vi hovslageri.
Ser ut att bli en LB:0 på fredag ändå. Blev en heeeeel deeeel strul, men nu har det löst sig! I helgen vet jag inte riktigt vad som händer. Är själv, som det ser ut? Jaja, överlever gör jag väl, kanske ...

2012-02-07
10:47:33

On Fire - Lloyd Banks
Ovisad bild från min och Fanny photoshoot för någon månad sedan!

Har haft första lektionen. Där vi tittade på Schindler's list. Tog med mig kudden så jag kunde sova. Men kunde inte ens det. Till råga på var inte ens läraren närvarande. Mmh, konstigt konstigt!

2012-02-06
23:12:04

Bartender - Akon ft T-Pain
Följ min blogg med Bloglovin

2012-02-06
22:06:52

Zaleilah - Mandinga
Finaste hästen helt klart!

Som det ser ut just nu blir det en LB:0 på fredag och en hopptävling på måndag! Visserligen bara 50 cm, men det ger oss erfarenhet!
Dagen har varit väldigt upp och ner ... Har inte gjort så mycket idag. Varit i skolan, tittat Paradise Hotel, gymmat.
Nu sitter jag och ska vara duktig och plugga!

2012-02-05
16:40:51

Love Love Love - Hope ft Jason Mraz
Älska mössan!
Nu har jag skickat in mitt partiprogram. Ca en 1,5 vecka försenat, hehe! Ska sticka till stallet och ta in min häst. Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. Förhoppningsvis något trevligt!

2012-02-05
15:57:27

Ayo Technology- Justin Timberlake ft 50 Cent
Fredagens ridpass: Hoppade lite smått med Nathalie. Första gången, men gick otroligt bra. Red fram en bra stund. Blev inga höga höjder alls. Måste ha grunderna först, sen kan man börja tänka höjder. Hoppade sockerbitar, ett litet räcke samt vattenmattehinder. Hon skötte sig superfint!
Lördagens ridpass: Red på fotbollsplanen. Red fram med volter. Hon var otroligt pigg vill jag lova! Efter en stund kom Fann ut och fotograferade. Blev verkligen superbra foton!
Söndagens ridpass: Red i ridhuset tillsammans med FannyFloyd. Valde ett gammalt träns, som jag inte har använt på evigheter? Och Ortencia var rätt tydlig med att hon inte gillade det längre ..
Gick och kliade sig heeela tiden, körde upp huvudet minsta lilla jag tog osv. Med tiden blev det bättre, men det var inte den fina kontakten som det brukade vara, tyvärr!

Red en del volter, men jobbade på att rid på spåret med. För övrigt kändes hon jätte fin.
Fick bra galoppfattningar plus galopp med! Skrittade av med en liten tur ut. I vanliga fall går hon och trippar hela tiden.
Idag var det bara några enstaka gånger, så kunde skritt apå helt långa tyglar utan att behöva sakta av hela tiden. Riktigt skönt!

2012-02-05
15:25:23

Best Day Ever - Mac Miller
En liten bildbomb från gårdagens ridning på fotbollsplanen. Tackar Fanny för underbara foton!
Detta är 15 bilderna, av 106 som jag behöll, utav 250 bilder som togs igår.
Busig häst!
Haha, lyckades också få tag på kameran :D
Ortencia och Fanny
Fanny fryser! Och vad gör man åt det om inte ..
Värmer sig så klart! :D
Älskad liten häst!

2012-02-05
14:06:53

Turn Me On - David Guetta
Lite bilder från se senaste dagarna!
Nathalie sover gott till filmen Schindlers list ;)
Detta är vad som händer om man lämnar sitt rum olåst och åker för att handla ..
Tackar Josef och Gren för den vackra dekorationen!
Efter ridningen idag. Fanny på Leading Floyd
Sötaste Oretncia. Hon hade lyckats skada sig i ansiktet i hagen. (Det är INTE efter nosremen!)
Rött och brunt + nästan vit häst= NICE!
Fanny är som vanligt seriös? ;)
Super god lunch!

2012-02-03
08:23:39

Who Owns My Heart - Miley Cyrus

Precis varit och haft utsläpp. Kom ditt vid 7, som Kjell sa. Dock så fick jag reda på att det är halv 7 när jag väl kom ditt. Känns kul! Jaja, vet ju det till nästa gång iaf! Fick skjuts halvvägs av snällaste Jeffi.
Har ätit frukost tillsammans med Fanny och Sofie. Nu sitter jag på rummet och ska plugga inför Historia provet jag har om ca ... 4,5 timme?!

Idag blir det lite hoppträning med Nathalie. Eventuellt Fanny kommer att hjälpa till. Hon ska även ner till skolans stall och rida där! :D

2012-02-02
18:20:30

Feelin' Me Right Now - Kelly Rowland
Fanny rider Ortencia! :D

2012-02-02
13:50:07

Mirror - Lil Wayne ft Bruno Mars
Tänkte berätta lite om gårdagens ridpass. Bestämde mig för att rida i lilla ridhuset, då det var specialidrott i stora ridhuset. Hade ingen lust att att rida på en åker, haha.
Red massa volter för att få in hennes bogar. Gick riktigt fint! Påbörjade både framdels- och bakdelsvändningar. Gick riktigt fint och något som vi kommer fortsätta att bygga upp muskler inför.
Hade inte tänkt jobba någonting i traven pga dåligt underlag. Men så kom det hästar utanför ridhuset och hästen blev som en tänd raket ..
Traven började väldigt ostadigt, som den alltid gör. Tur att det alltid blir bättre och bättre. Vilket det verkligen blev igår!

Bild ifrån november.

Jobbade på små volter i alla fyra hörnen. På lång sidorna var det antingen ökningar, avsaktning till skritt eller halt. Riktigt, riktigt fint gick det! Hon lägger sig otroligt bra på tygeln och söker ner och framåt. Börjar bli en riktigt stadig form nu. Vilket känns underbart!
Fattade en galoppfattning och höll galoppen i en volt. Sen bröt jag av och gjorde samma sak i andra varvet. Underlaget är inte det bästa, så ville inte göra "för" mycket. Skrittade av efter det.
När vi kom till stallet sen var hon inte ens svettig(inte ens innan jag skrittade av .. ) Tror ponnyn börjar få lite kondition!
Imorgon blir det lite hoppträning med Nathalie och Magic. Ser vi fram emot!

2012-02-01
23:42:39

Fuck Life - Ciniko
Så här känner jag inför livet just nu ... Så otroligt många svåra val. Vilken är rätt och vilken är fel?
Nu tänker jag sova, för det kommer jag inte göra imorgon natt då jag kommer plugga hela natten. Yeeeey!
Orencia får vila imorgon. Skriver mer ingående om gårdagens ridpass imorgon någon gång! Har även kvällsfodringen imorgon med.

2012-02-01
19:37:18

Amazing Horse - Get On My Horse
Jag har världens bästa häst<3

2012-02-01
13:38:45

Can't Stop Loving You - Crashdiet
Haft stallet nu på förmiddagen. Min grupp fick ta hand om unghästarna(2-3 åringarna). Det var otroligt spännande, då jag fick den hemska Kamé .. Vi borstade, krattsade hovar, vänjde dem vid schabrak och la på träns. Sen gick vi till lilla ridhuset och skulle leda dem runt.
Min var så klart helt j*****a galen .. Vägrade lyssna, stegrade, bara sprang iväg med mig släppandes efter. Så sjukt nära på att tappa henne varje gång! Hon lyckades få in ett slag ovanför knät på mig med ..
Stack till stallet efteråt. Fixade maten, mockade och fyllde på vatten osv.
Just nu har jag lektion med Fredrik och olika religioner, den Arabiska våren och FN. Ett rätt blandat tema, men som ändå är intressant.

2012-02-01
11:05:00

Secrets - One Republic