Victoria Solås

2012-07-05
20:49:16

Torsdag
Idag har vi fått undan en del. Började med att släppa ut. Fyllde sedan vatten i 3 hagar. Mockade 2 boxar. Börjjade sedan köra lite hästar.

Först ut var Speed Meister. En 2 årig hingst. Körde ett varv med Barbro innan hon fick vända hemmåt pga en ömfotad häst, trots skor.

Nästa var en annan 2 åring, nämligen Golden Street. Gillade han inte alls. Han hade ingen egen takt och fart. Var allmänt trög faktiskt.

Sist men inte minst en annan mini favorit. Så klart Init Towinit. Fick köra intervallträning i skogen med han helt själv för första gången. Jogga tillbaks ner och kör inte grissnabbt så är det lugnt, löd instruktionerna. Lättare sagt en gjort då han hade gasen i botten nonstop! Trots det var han riktigt fin och hade mycket krafter kvar när vi var klara!

När allting var klart i stallet. Alla var inne med rena fötter, hästar var bandagerade och fodrade så fick jag och Morten i uppgift att hjälpa Sigbjörn köra in Börke Balderina och Börka Balder.

De var redan "vana" vid en selle. Det var bara vagnen bakom som var det eventuella problemet. Med Balderina gick allting jätte bra. Hon krånglade lite men ingenting stort.

Nästa troll var Balder ... För att säga det så här en kallblodshingst som ingen vill ta i för han är så bångstyrig. Sist de hade haft honom för träning låg en i vägkanten, en mitt ute på åkern och en hängde kvar i repet, men misslyckades tillslut.

Sagt och gjort begav vi oss ut. För att till läga så var det svin varmt ute. Gasande sol och backe upp och ner som man skulle gå i med hästen.

Med mig och Morten på var sin sida av Balder och Sigbjörn i vagnen så begav vi oss ut på äventyr. Gick bra tills vi kom halvvägs ca. Gick på en åker för vi ansåg att vägen var för small om det skulle hända något. Vi tänkte gå runt en plastikbale som låg på åkern. Dock hade Balder andra planer. Börjar med att sparka bakut, slår sönder treket(det som hindrar att grus, lera och vatten hamnar rakt på en). Nästa manöver han gör är att stegra så högt att han nästan går över ..

Det lyckades han dock inte med, som tur var. Han dummade sig inte några flera gånger innan vi han komma hem. Sellade av och spolade av honom.

Fick skjuts till tågstationen. Började åka till stationen 17.00. Var hemma vid 19.30 tack vare det förbannade Oslo S som behövs byggas om ..

Nu ska jag titta film och sedan soooooova, för det behöver jag. Imorgon är det sjukt många hästar som ska gå intervallträning elle rträning över huvudtaget ..

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: