Victoria Solås

2011-10-06
20:18:49

Too Late For You - Maria Rudo
Så här ser mina dagar i princip ut:
07.30 morgonfodring
08.00-08.30 Frukost
8.30-10.30/11.00 Släppa ut hästar, släppa hästar i skrittmaskinen, mocka, halma, sopa stallet, vattna.
11.00-12.00 Lunch fodra, sopa, kratta.
12.00-12.30 Lunch
12.30 Efter middags mocka, fylla vatten, rensa ballar, sopa
16.00 Eftermiddags fodra, ta in hästar, vattna, sopa.
17.00-18.00 Slutar man beroende på när allting är klart.
19.00-22.00 Någon gång här emellan kvällsmat.
21.00 Kvällsfodring.

I mellan allt detta kan man få:

- Ge Kiro mat ( 0,5 kg varje 30 min)
- Ge Lanja mat (1 kg varje 60 min. Blandat blött och torrt hö)
- Fixa iordning hästar till Per och Helen.
- Ta ut och in skritthästar.
- Skritta av en häst.
- Putsa träns och sadlar


Plus massa mera vill jag lova! Ska bli skönt med 2 dagars ledigt nu. Fast man kommer ändå bara vara i stallet ...


Ortencia
sköter sig supert här. Trivs som bara den. Tror hon känner sig lite ensam då hon inte har någon som går i hagen med henne. Går och gnäggar för at se om hon får svar ifrån någon av hästarna hemma. Vilket inte går ..

Måndagens ridpass: Skrittade fram en bra stund. Travade sedan på volter och böjde igenom henne lite lätt. Jobbade inte så mycket i galoppen förutom galoppfattningar. Vilka hon tog näst intill perfekt! Skrittade av efter det.

Tisdagens ridpass: Red med spö för hon har en tendens till att dra ut från banan. Skrittade fram i vanlig ordning. Red lite serpentiner. Även om de inte var pefekta var de fina ändå. Travade runt och gjorde 8:or. Hon svarar väldigt fint för höger och vänster nu för tiden! Tränade även idag på galoppfattnigar. Inte lika fina idag och hon ville helst bara springa in i fattningarna .. Fick till några fina ändå. Började även på skänkelvikningar. Hon klarade ett steg i taget. Så tyckte hon var duktig! Hade snälla Sandra som tog kort när jag red med. Så kommer npg lite kort om ett tag eller så!

Onsdagens longeringspass: Började longera i vänster varv. Allting i skritt, trav och galopp. Samma sak i höger varv. Bytte till vänster varv igen. Började jobba henne på kort lina och se till att hon puttade ut rumpan. Samtidigt som hon trampar på två spår. när hon gjorde det fick hon vila några steg. När hon var duktig fick hon gå på större volt utan att jagkrävde någonting. Efter att hon hade gjort detta en hel del gånger saktade jag av henne och gjorde samma sak i skritt. Sen samma procedur i andra varvet. Är jätte nöjd med hur hon jobbade!

Torsdag: vila

Imorgon fredag då jag är ledig blir det antingen uteritt eller hoppning av sockerbitar i ridhuset. Beror helt på vädret!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: