Victoria Solås

2011-10-07
23:35:11

Army Of Love - Kerli


Gick ut till stallet vid 2-3 tiden. Tog in Ortencia. Såg att det droppade lite så bestämde mig för att rida i ridhuset för första gången. Det bästa med stallet är att det är ihop kopplat med ridhuset och skrittmaskinen. Så man behöver inte lämna stallet innan man är inne i lilla ridhuset. Rätt skönt. Min käre häst var rätt pigg utav sig .. Fick galoppera av sig samtidigt som hon trodde att väggarna i ridhuset skulle attackera henne ..
Fortsatte att skritta fram om man nu säger det så. Red serpentiner, lite smått skänkelvkningar och början på bakdelsvändningar. Vissa av dem blev jätte stora men andra blev faktiskt riktigt bra. Inte så att hon gjorde dem jätte koncenterarde, men det kommer efter ett tag.
Efter en liten stund kom Nadja med Stjärnan (3-4 årig hingst). Ingen bra kombination då Ortencia, fortfarande, är lite brunstig. Så gick ut till utebanan istället. Där det såååå klart regnade. Hade en häst som absolut inte ville jobba i regnet och bara vred, vände och stannade för hon inte ville .. Men till utebanan kom vi oss! Och gud som hon gick bra!

Fortsatte i trav. Red i 8:or och serpentiner för att böja och ställa så mycket som möjligt. När hon hade fått jobba en stund med detta så övergick jag till att galoppera i höger och vänster varv på volt. Hon har blivit duktigare och duktigare på att HÅLLA volten och inte dra ut den till en oval ..
Fortsatte en liten stund till att rida serpentiner. Gjorde sedan det att jag red en halv serpentin fattade galopp i 1-2 varv. Bröt av till trav och red en halv serpentin till. Ny galoppfattning. 1-2 varv. Avsakting till trav och en halv serpentin. Gjorde detta i några hela serpentiner och hon var suuuper fin! Hon lyssnade och var följsam hela tiden.

Skrittade en liten stund. Hoppade av och drog fram en gul plastbom. Hämtade 2 sockerbitar och la bommen på dem. (Bitarna låg ner så det inte blev högre än 10-20 cm.)
Fortsatte skritta en liten stund till. Fortsatte lite i trav med serpentiner. Hon var genast mycket piggare .. En liten stund senare fattade jag galopp och red i 8:or över "mini-hindret". Vet att hon egentligen inte ska klara av det för det är rätt krävande. Men kunde inte låta bli att pröva. Det roligaste med detta var att hon kunde inte ta "hindret" rakt framifrån utan kunde bara ta dem snett. Äkta omhoppningshäst. Haha, Efter 4-5 gånger i 8:or över "hindret" Satte jag upp det på högkant istället. Skrittade lite innan hon fick hoppa det en gång. Hur duktig häst som helst. Skrittade sedan av helt. Under hela tiden skiftade vädret mellan regn och solsken + regnbåge.
Tvättade av henne regn och svett(kunde inte skilja det åt, haha).Smörjde hennes ben med värmelinement med.

Haha, Nadja kom in i stallet och frågade om det var någon som hade gjort äppelpaj .. Hjälpte till att sopa stallgången och ta in lite hästar innan jag gick in hitt.


Sötaste Ortencia "ny-duschad" och jäääte nöjd, eller?


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: